Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, April 21, 2017

Entry Pertama Selepas Lama Menyepi

Assalamualaikum..
Allahuakbar.. Lama Dah rasanya blog ni terbiar.. Bersarang... Berkubur...
Tetiba harini rasa nak up smula blog cute sy ni...
Semuanya sebab sy nak jadikan blog sy ni sebagai Album kenangan Saya Bersama Keluarga tersayang.
Yela... Kerana blog nilah maka gambar2 sy sebelum2 ni dpt disimpan dgn selamat.
Kalau nak save kat handfon atau laptop belum tentu selamat. Kalau hp or laptop tu rosak...tak ke naya???
So sy nekad... Nak jadikan blog ni sebagai album peribadi saya walaupun tak berapa nak peribadi sbb org lain boleh baca.. Keh keh keh...
Takpela.. Janji gambar2 kenangan sy selamat dlm ni.

Tp memang nak cakap betapa rindunya saya dgn blog ni. Serius... Rindu tahap gaban... Tahap smpai tak boleh nak ungkapkan...
Bermula lah kehidupan membuang masa menulis blog hahahah...
Kadang kita ni manusia banyak sgt benda nak diluahkan... Nak dicoretkan...tp tak smua perkara kita boleh cerita dgn org... Sbb tak smua org nak mendengar... Tp dgn blog.. Kita bebas nak luahkan apa aje... Freedom way org kata...

Okla.. Utk permulaan ni taknak bebel panjang2 dulu...
Cuma nak crita kisah vacation kami baru2 ni di Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak...
Kami bercuti 3 hari 2 malam di sana... Duduk di Swiss Holiday Apartmen (Studio) Damai Laut.
Not bad laaa.. Walaupun banyak lalat dan monyet berkeliaran tp adventure hahaha.. Nama pon kawasan pedalaman.

Kami pergi menaiki kereta myvi aku je... Mak, ayah, husband, dan anak2. Bergilir drive... Akhirnya smpai juga ke lumut tu... Jauh bak hang... Lenguh kaki duk lama dlm keta. Gerak dr JB pkl 7+.. Sampai pkl 4ptg. Alhamdulillah ...
Pengalaman drive jauh...

Jom layan piccas!!! 👇👇





Ni bilik kami. Memang besar... Mak ayah aku bilik lain. Aku duk ngan family kecikku...


Ada kitchen boleh main masak2.
Kat sana.. Aku masak sardin, sotong, goreng2 sosej, french fries, telur... Sebab apa tau.. Resort ni kat kawasan pedalaman..so memang agak jauh nak keluar cari makan.. Mmg sebelum dtg pon dh google ttg apartment ni.. So kitorg mmg dh standby


Anak2 berselera walau makan mama masak maggie je.. Heee

Okeh.. Yg lain2 biar gambar berbicara ye..
Tp beach resort dia mmg cantik banget.... X rugi pergi bercuti di sana





Sekali kat depan bilik kami ada monyettt mengintai daaaa... Hehehe.

Ok... Tggu my next entry okeh..
Salam kembali dr saya mama Qadida (Nama dunia blog sy singkatannya MQ)
Wassalam...

posted from Bloggeroid

www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!