Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, March 10, 2013

Presenting Our Second Princess.

Presenting our new baby girl  a.k.a wisya`s sister a.k.a our second child. Hehe.

.whoaaaaaa.....lama sgt kan mak perap kesah ni. padahal dah masuk hari ke 31 dah hari ni adik kakak Wisya ni dilahirkan.
Takpelah. Yg penting mama qadida dah selamat melahirkan puteri kedua kami yg sangat tomei ni kan.
ntahlah ek. Dari hari kesehari macam malas nak hapdet blog. Lebih2 lg bila dah ade baby ni. Dalyfa adalah meragam okeh. Pantang kena tinggal. Skit2 uwek2x kejenya. Jenis tak boleh kalau tak dipegang. Nak berkepit je ngan mama 24jam. Mengempeng jgn cakaplah! Setiap setengah jam nak menyusu. Sape kata baby girl x kuat nyusu?
sampai nenek yg naik risau esok kalau aku dah naik kije. Kata nenek,mmg takleh buat keje lain lah gamaknya. Adeh. Nenek ckp,nnt bila aku dah naik keje,baru nak start kan dalyfa tido pakai buai. Tak boleh jadik si kecik ni. Tido 10minit je kalao siang. Pastu terjaga n nak ngempeng. Takleh bising n terkejut ckit, trusla die terjaga.
Tp lain plak citenya kalau malam. Ini budak kecik sgt lena kalau tido malam. Macam org tua pon hader! Stail tido pon mcm org tua. Kaki tgn sampai terluar. Pastu tgn siap landing atas dahi bagai. Kepala menyenget2 mcm nyenyak sgt tido. Dalyfa ni kalau tido malam je nyenyak.kalao dah start tido around kul 10-11malam,sometimes awal jugak tido, so lepas tu trus die takkan jaga sampailah ke esok paginya sampai kul 5-6 pg. Itupon bangun utk menyusu,pastu pengsan balik. Dlm around kul 7-8pg baru bangun btul2 n bermula lah saat die susah nak tido waktu siang.huhu.

Okla. Cukup sampai sini dulu ngumpat psl anak. Esok2 kite ngumpat lagi ek. Hiks,sian anak mama kena ngata dek mama kat blog mama.hehehe. Ala,esok2 awk dah beso,boleh gak awk tau perangai awak masa kecik.kan sweet moment tu syg. Hahahah. Sambung cite psl puteri kedua kesayangan kami ni yok. Adik Wisya ni actually muka lebih kurang sama je ngan wisya masa baru lahir dulu. Ce tgok gambo depa kat bawah ni.
Yg atas si kakak,yg bawah si adik. Sama kan? bukan aku sorang yang perasan. mr hubby,mak ayah n smua yg melawat baby ni smua perasan muka sama ngan wisya masa baby. ate,dah nama pon satu acuan kan. tp muka baby yg baru lahir ni mmg berubah-ubah kan.
Muka adik baby skang dah lain ckit daripada muka dia baru lahir spt gambo kat bawah ni. Kalau masa lahir nampak cerah ckit kulitnya tp skang setelah 20 hari dilahirkan, kulit die nampak gelap plak. Tak menentu warna bby ni. Skang masa aku tulis entry ni dah masuk hari ke 31. Dah cerah ckit kulit Dalyfa.


Inilah puteri kedua mama.
Nur Hafiyya Dalyfa bt Roslan
Dob: 09 February 2013
Dop: Puteri Specialist Hospital
Time: 0919 AM
SVD (without vacuum) saje nak tunjuk diri hebat kennn,hiks
Weight: 3.4kg
Induce baby sama mcm si kakak dulu.huhu. Okeh.x puas tgok wajah adik baby? Moh tgok kat bawah. Smua gambo kat bawah ni koleksi gambo baby masa 1-2 hari dilahirkan.
ok,sampai sini dulu ek. Nnt kite sambung cite akikah plak di entry lain. Minggu lepas majlis akikah dalyfa dah selesai.alhamdulillah.
Apepon assalamualaikum baby n selamat datang anak keduaku ke dunia yg baru. Alhamdulillah semua selamat. cuma agak ngeri melalui saat2 waktu berpantang .huhu. www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!