Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, January 24, 2013

Yeay...Dah Jumpa Madu Manuka Idaman Kelbu!

Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah...
Akhirnya aku jumpa jugak Honey Manuka yg aku dok cari2 selama ni.
Benonya camni, tengah sibuk2 aku menggoogle info2 tentang amalan berpantang,sekali aku terjumpa satu artikel pasal penggunaan madu oleh seorang blogger yg menceritakan kesahnya berpantang dengan madu asli semasa die bersalin secara sizer kalau tak silap.
Punyalah die puji memuji tentang kehebatan madu manuka 100% asli from New Zealand ni.

Yelah...skang ni buka senang nak cari madu yg betul2 asli kat malaysia ni. Before aku jumpa blog blogger ni,aku pon tak tau menau pon yg rupanya madu ni ada yg betul2 100% asli. Rupanya kebanyakan madu kat pasaran tu tak asli pon. Aku penah beli madu as syifa..tu pon bukab asli sbb die dah bercampur ngan bahan lain. Asli di sini bermaksud,madu yg langsung tiada apa2 campuran lain. Mmg pure madu lebah. Dan lagi satu keistimewaan madu manuka ni ialah sebab lebah2 nya (yg mana berasal dari New Zealand)dibela dengan secara bersih dan sihat dimana lebah2nya hanya menyedut bunga2 manuka sahaja. Sbb tu namanya madu manuka. Tahlah...nak info banyak2 pon aku tak reti...korang google jelah ye. Hihi..

Ok,setelah baca feedback dr blogger neesaanuar ttg madu manuka ni,terus aku jatuh cinta ngan ini madu okeh. Sampaikan hajat dihati yg mulanya nak beli gamat healin or pati polleney bagai jadi terbantut bila baca artikel die dan dgn rasminya madu manuka adalah pilihan no 1 aku masa dlm berpantang nnt utk tujuan penyembuhan luka jahitan dan kesihatan dalaman badan.

Okeh...jom kite baca ckit info dr blogger yg review psl kebaikan madu manuka ni:

Actually makan madu nie memang elok pun tuk di amalkan.. arwah mak aku memang dari dulu2 lagi dok bebel kat aku suruh makan madu nie sbg supplement dlm badan... tapi waktu tu degil! now dah sakit... baru terheggeh2 nak amal kan.. huhuhu.... Itu pun atas nasihat doktor aku suruh makan madu supaya luka bahagian luar & dalam cepat sembuh dlm keadaan yg cantik! Cantikk?? hahaha... itu lah yg doktor aku bagi tau kat aku...

Ok.. biasanyer kalau org ade luka2.. nak2 lepas buat operation.. ade luka2 bahagian dalaman kan... mesti ramai yg amalkan meminum pati ikan haruan.. atau ade yg daring sikit tu memang berani lah makan ikan haruan yg dimasak secara originalnyer kan? then ramai gak yg amalkan makan jelly gamat or pati gamat.. 2 bende nie memang cukup sinonim dlm nak menyembuhkan luka2 luaran & dalaman secara cepat kan?

Yes... sila tahu yg aku sebelum pergi operation ngan beria-ianyer dah pun men-nyoping sebotol gamat healin... pastu lepas operation... ngan bangga bagi tau kat doktor yg aku nak makan gamat healin tu... terus doktor aku sound...

Doktor : Ehh... jgn... saya tak galak kan awak makan gamat2... ikan2 haruan nie semua...

Aku : hah?? naper doktor?????

Doktor : memang betol.. ramai dari org2 kite nie suke makan gamat & haruan nie.. kononnyer nak bagi cepat sembuh luka tu... which saya tak deny.. memang luka awak akan cepat sembuh... tapi bende2 tu semua hanya membuat satu layer di atas luka2 awak which not good tuk jangka masa panjang... kulit2 di bahagian luka tu akan menjadik liat.. so esok2 if anything goes wrong.... bukan doktor jer yg susah... awak pun susah sama...

Aku : (tercengang jap).... ohhh.. ye ker doktor?? *dlm hati.. abis melayang RM50 tuk sebotol gamat healin yg dah beli in advance!*

Doktor : Iyaaa... saya memang tak rekemen awak makan bende2 tu semua... kalau awak tanyer saya... better awak makan madu! Madu adelah bende yg paling elok sekali dlm process penyembuhan luka... nanti luka awak bahagian dalaman mahupun luaran akan nampak cantik & bersih jerk... and dia akan baik secara naturally!

Aku : ooooo... okkkk Doctor..thanx!

See! Aku rasa bila korang selesai membaca artikel kat atas ni,sure korang pon teruja kan? Ok,aku bagi link blog neesaanuar ni supaya korang boleh baca dgn detail lagi bebelan dia kat blog.
Ni link dia:  Kebaikan Madu Manuka 100% Asli from New Zealand Ok, ni plak madu manuka yg aku jumpa kat kedai cosway Giant bukit indah tadi. Actually dah nak dekat seminggu aku cari madu manuka ni,atlast tadi masa shopping barang2 dapur,aku lalu depan kedai cosway kat dalam giant tu,sekali mata aku terpandang tepat ke arah madu manuka ni, apelagi..terus aku masuk laju2 n rembat sebotol madu. Kat situ ada 2 jenis je madu manuka ni. Satu yg brand spt gambo di bawah ni iaitu brand Mildura dan satu lagi brand Umf dimana terdapat level umf berperingkat utk madu manuka ni. Cth yg ade tadi UMF 16. Harga utk manuka UMF lagi mahal sbb ianya lagi better than madu yg aku beli ni. Tapi disebabkan aku dalam peringkat trial lg sbb baru festime nak guna,so,aku decide amik yg kat bawah ni dulu dimana harganya hanya RM29.90 sahaja. Yg brand UMF ni harganya RM40 kalau tak silap tadi. So,actually madu manuka ni banyak brand n harga pon lain2 tp keasliannya tetap sama. So,dont worry. Janji namanya manuka,uols amik je. Sgt2 recommended!

Inilah madu yg dah selamat berada dlm tgn aku. Lepas ni,kalau btul adapt ngan tubuh aku(dimana aku nak start amik masa lps bersalin nnt...ianya sgt bagus utk penyembuhan luka jahitan n kesihatan dalaman supaya kekal cargas dan bertenaga.) So,aku igt,aku akan teruskan menjadikan madu manuka ni sebagai suppliment utama aku. Yelah namanya pon makanan sunnah kan. Rasanya tak salah utk diamalkan lebih2 lagi masa breastfeeding nnt. Uols baca surah an nahl ade disebutkan ttg kebaikan madu ni. Lepas ni aku igt nak try brand yg ada level MGO plak. MGO ni merupakan level antibody dalam madu manuka ni. Dia ada dari MGO 100++ sehingga MGO 800++.... daripada feedback neesaanuar dalam blognya,madu manuka brand MGO lagi super duper baik. Ni link review ttg kebersanan madu manuka MGO 100 dan keatas ni n contoh gambar madu tersebut. Madu manuka MGO 100++ Lagi Terbaik Keberkesanannya
Lepas dah habis madu mildura yg aku baru beli tadi,konpom aku akan try madu MGO100 ni plak.sbb teruja gile bila baca feedback perkembangan kesihatan si blogger ni. =)

www.tips-fb.com

2 comments:

Anonymous said...

Its like you read my mind! You appear to know a lot about
this, like you wrote the book in it or something.
I think that you could do with some pics to drive the message home a bit, but instead of
that, this is magnificent blog. A fantastic read. I will certainly be back.
Here is my homepage - play slots Online real Money

aizamia3 said...

psstt: tadi google pasal madu ni, jumpa blog ni.. ;) lepas ni nak gedik manja kat en. suami mintak belikan.. hehehe.. ;)

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!