Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 29, 2013

Tunggu Masa Dan Ketika...

Assalamualaikum wbt...

Semalam tak larat nak pergi keje. Since kandungan dah masuk 3rd trimister ni, rasa berat je badan nak melangkah..

Hari ni genaplah my second pregnancy 38 weeks. Only 2 weeks more to go. Napaknya still belom ade tanda2 yg aku akan bersalin waktu terdekat ni. Walaubagaimanapun,semalam aku buat keputusan utk amik MC sebab kesakitan yg teramat sangat di celah peha n kelengkang..

Tu memang salah satu tanda baby dah menurun ke bawah. Memang sakit sangat n payah nak berjalan. Bangun je tido utk solat subuh, kaki dah terhencut2x. Atlast,whatssapp lady boss minta choti. Tp boss suruh datang spital amik mc je.

Masa tu terus tingat yang supposed pd 29hb iaitu hari ini adalah hari check up aku ngan my gynea. So,aku decide utk jumpa Doctor Ding pd hari semalam je. Senang..so,hari ni dah tak perlu gi check up lagi. Semalam dtg check up pukul 2pm. First time bawak Kakak Wisya tgok adik baby. Masa scan tu, nurse ade gak dok usik die suh tgok aadik kat screen scanner tu. Huhu...sengih jelah tau anak dara tu. Entah die faham ke idok yg kat screen tu adik die. Hehehehe.

Doctor Ding cakap kepala baby dah ke bawah. Bila2 masa je nak deliver. Alhamdulillah kedudukan baby ok,tiada songsang. Test air kencing pon normal(NIL). Aku cuma bgtau doctor yg kaki n celah kelengkang aku sakit sangat dah. Nak jalan pon payah n bila berdiri lama,rasa nak pitam. Pastu doctor tanya, no contraction right? Aku jawab je takde walaupon malam sebelumnya rasa perut mengeras je. Nak tido pon susah. Tp aku tau,tu just false contraction je. Perut mengeras sbb makan banyak. Hehehehe

So,aku minta doctor ding bagi aku cuti rehat 2 hari(MC) termasuk hari ini. So,esok dah start keje balik. Aduhhh..rasa cam nak terus mc or AL sampai beranak. Tp sayang plak. Rugi je amik AL awal2 sgt kan... So,pergi jelah keje selagi belom beranak ni. Bukan ape,bila perut makin membesor...rasa makin x selesa nak jalan. Rasa dah mcm penguin or pola bear pon ade.hehe.pastu dgn asyik nak terkucil aje. Smpai sakit2 kat bahagian ari2 sbb tahan kencing. Mana tak tahan ckit kalau baru 5 min kencing,dah rasa nak kencing lagi.huhu..

ok laaaa...apepon,doakan saya selamat bersalin ye. Next check up adalah pd 8hb feb. Tp kali ni aku di refer kepada another gynea....nak tau kenapa? Sebab doctor Ding dah start cuti CNY pd 4hb feb sampailah 9hb feb. Huhuhu....dahlah due date aku time die cuti tu. Agak2 sempat tak doctor ding sambut kelahiran baby aku? Hati ni lagi rela kalau disambut oleh doctor ding daripada doctor yg di refer tu...huhu... sebab masa wisya dulu,aku sgt puas hati Bersalin ngan doctor ding. Masa jahit sume tak sakit sebab doctor ding bagi aku ubat tido. Bangun2 je dah siap jahit. Adakah another doctor ni pon akan lakukan benda yg sama? Wallahualam. Aku harap,siapapon doctor yg bakal sambut baby aku nnt akan baik2 saja nnt. Dan semoga aku dipermudahkan bersalin. Amin...

www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!