Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, December 15, 2012

Kek Batik Milo

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم 

 Assalamualaikum WRT...

 Kelmarin aku ter rajin plak buat kek batik. Sbb tiba2 je tekak ni nak makan kek batik. Lagipon nak buat kek batik ni senang je. Semudah ABC. Tak rumit pon. Resepi die pon simple je. Meh sini resepi kek batik versi milo(aku lebih suka pakai milo drpd koko sbb kalau buat pakai milo,keknya lebih likat,kenyal2 n lebih yummy! Rasa mcm coklat sneakers tu. Cubalah..sedapppppp!!! 

bahan2x:

-1 pack biskut marie(yg dh siap jual sepeket tu) 
-1 bungkus milo yg pack paling kecik(200gm klu xsilap) 
-1 tin susu pekat 
-1 buku marjerin/butter yg 250gm tu 
-sdikit esen vanilla utk bau wangi 

 Caranya: 

 Pecah2kan biskut marie pd 4 bahagian. Sediakan kuali atas dapur,masukkan milo sepeket,marjerin sebuku dan susu setin dan sdikit esen vanilla.(klu xnak manis sgt,letaklah susu separuh tin je.) Pastu gaul atas api sederhana kecil. Bila dah cair kesemua bahan,masukkan pula biskut marie yg dah dipecahkan 4 bahagian tadi dan gaul sampai sebati. Pastu angkat n tuang dlm loyang. Penyek2 kan bagi mampat. Pastu masuk ke dlm aisbox. Bagi keras dlm 2 jam mcm tu. Nyummmm..makan sejuk2...sedap sgt. Mr hubby siap puji.die yg habiskan. Hampeh.hehehhe. 

anyway, utk resepi lengkap beserta gambar, uols boleh ikut resepi cik epal di sini: klik je link ni. Lengkap sgt resepi die: http://cikepal06.blogspot.com/2012/05/resepi-kek-batik-yang-senang-dan-sedap.html

 Ade org suka letak telur...tp aku x suka. Selamat mencuba!


Nampak sedapkan kek batik ni. Likat n kenyal2. Rasa sebijik mcm sneakers. Yum!!!
 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!