Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, December 15, 2012

Nasi Lemak Buah Bidara

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم



Assalamualaikum WRT... Tak taulah.. Sejak dua menjak ni aku asyik nak makan nasi lemak je. Pastu nak makan yg dimasak sendiri jek. Actually dah 3 hari berturut-turut aku masak nasi lemak. Mujur mr hubby pon suka nasi lemak. So,die makan jelah ape yg bini die dok ngidamkan ni. Walaupon dah jemu kot. Hehehe... Aku akan masak waktu petang lepas balik kije. So,esoknya mesti aku akan bawak bekalan ke tmpt keje sbb aku kalau sekali masak mm banyak. Nasi sampai 5 pot.. Sambal sampai penuh satu kuali. Sampai dapat bertahan sampai malam keesokannya. Tp kena rajin hangat lah. Macam malam semalam,aku masak nasi lemak lagi. Sampai 2 pinggan bertambah...sudahnya perut mengeras sampai ke pagi.ihiks. Aku mana bleh makan banyak2, nnt perut mudah mengeras. Bila mengeras,sampai sesak nafas n jadi tak selesa. Sudahnya mr hubby terpaksa jadi pak urocut semalam nak bg lega perut.adeh.. Ate,dapat makan makanan peberet,mau nya tak bertambah. Lepas telan 2 bijik pinggan nasi lemak, sumbat plak rambutan yg mak mertua kirim dari kampung. Dua hari lepas,adik ipar balik kampung, so..my mil kirimkan sekali rambutan n durian pd kami melalui adik ipar yg keje kat singapore tu. Dapatlah kami merasa makan durian my mil n fil. Nasib baik tak banyak durian yg die bagi. Kalau banyak,mau aku telan berbijik2 durian tu. Tak berapa elok org preggy makan durian banyak2 kan. Nasib baik my mil memahami keadaan aku. Hehehe.. Rambutan jelah sampai 2 plastik beso. Satu rambutan merah n satu rambutan kuning. Alhamdulillah. Then,malam tu jugak aku call my mil ucap terima kasih atas pemberian buah2 tu n minta maaf sbb xdpt balik kampung sbb aku dah sarat kan.lagipon bila hujung mggu mr hubby asyik kena keje je. Mil faham. =) Ni nasi lemak yg aku masak malam tadi. Pagi ni aku bawak bekal gi keje. Masa masak yg 1st time kelmarin,aku masak dgn ayam goreng kacang n ikan bilis.tp lupe nak snap gambo.. Tp kali ni masak ngan telur je. Ade timun skali tp lupe nak letak dlm pinggan ni.ihiks.

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!