Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, November 16, 2012

Deepa Di Air Terjun

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم

 Assalamualaikum WRT...

Cuti Deepavali kami adalah berjimba ria,bermandi manda,bersuka ria di air terjun kota tinggi...
dah lama okeh kami tak pegi..last aku pegi air terjun masa aku sekolah menengah..tu pon masa belum bebayar lagi...skang air terjun kota tinggi nak masuk kena bayar okeh...

berikut adalah bayaran masuk air terjun kota tinggi johor:

dewasa : RM7.50
kanak-kanak usia 4 tahun keatas : RM3.50
Parking kereta : RM3 kalau tak silap


and no food allowed! uhuhuhu..

yg pergi cuma aku, my hubby, my notty girl,wisya, emak,busu azhar,along n wife serta anak mereka,ainul..pemergian yg dirancang last minit.
Wife along yg punya plan...memula nak gi ke desaru, tapi along cakap, gi air terjun sebab dekat ckit...lagipon cuaca x menentu skang...petang sure hujan..

so,memang btul pon, lucky kami pergi awal pagi....sampai sana dah jam 12 tengahari....
Dok tengah sedap2x mandi,dalam kul 3 ptg, dah ujan...
nasib baik ujan,kalau tak,nenek wisya pon tak naik2x dari berendam dlm air...
haaaa..jgn xtau...nenek wisya tu antu berenang gak..pantang jumpa air laut/air terjun...swimming pool pon die layan...ahhahahahaha..itulah nenek Fuziah bt Said a.k.a emak kesayangan saya...heheheh

oklaaa...jom layan gambo yg tak seberapa.apepon menu kami aritu Nasi lemak sambal udang, pengat keledek n nasi goreng (ni sume aku n mak yg masak kat umah kami)
along n wife plak bawak kentang goreng,nasi putih lauk daging rendang,sayur campur n mee goreng....(ni diorang masak kat umah diorang)
bleh tahan banyakkan? ate, katanya takleh bawak makanan masukkan? haaaa..kami sampai2x je, makan2 dulu kat port luar air terjun tu..bentang tikar bagai pastu makan!!!lepas makan, baru masuk dalam n mandi...hehehehe...



 Jom hekot saya gi mandi!


 sampai-sampai je mencekik dulu..lapor gile! heheheh

 Encik suami bersama ank notty nya..yg dah x sabar nak berendam

Ainul Najah yg agak moody aritu

ayah ainul najah aka abg longku yg dah bersiap sdia nak mandi


dari jauh dah boleh nampak mak buyong ngan anak kesayangan kan..heeeee

Ainul Najah dan mamanya

Ainul najah ngan mama n ayahnya..

wow! lama dah tak gi air terjun..makin santek!

3 beranak yg asyik dok berchamwhoring je...heheheh..

Mak mentua ngan menantu dan cucu 

tengok!!! kan dah kata, asyik gambo diorang jerk..hahahha...jgn mare ye kakak ipaq..hheeheh

Tu diaaaaaa!!! org2x pertama yg serbu masuk dalam air...hehehe

betapa selambaknya badan saya dari blakang..huhu

kuarga bahgie!!!

Mama abah n wisya....our sweet family! Wisya takut air okeh....mmg dok berkepit ngan mama je...cian mr abah mandi sorang2x..hehehh...mama memang kena dok tepi jelah main air ngan kaki je sebab mak buyong kennn!!!!

Busu siap sewa boya beso lagik! sejam RM5

Busu lagik!!!!!!

YaAllah! gumuknye saye!!!! masa ni mr abah tengah pujuk anak kesayangan masuk dlm air tp wisya tatap takmau okeh! budak takut airrrr !!!! lagipon air sejuk giler!

santek pemandangan

At last mr abah yg naik atas pelampung n hangkut wisya berdiri atas riba die..kih kih kih...suke anak dara tu okeh!

tengok! beriya kan budak kecik ni!

Mama ngan perut yg membesar ngan jayanya! muka pon dah bolattttt! adeh!

elehhhhhhh....diri atas abah boleh laaaaaa....cuba masukkan dalam air, menjerit mak jemah!

kami dah penat...surrender...naik atas..bagi chance nenek plak mandi...kami jaga barang...kata ikut turn..heheheh

nenek dah bersiap sedia nak terjun...sepat posing ngan cucu...sebelom makngah (aku) amik turn jaga ainul...

sukenya nenek dpt berenang...nampak tak wisya dah naik atas bahu mr abah plak....sib baik die nak!

hamboiiii anak dara ni! sukelah tu mr abah ajak main air....sian abah sakit tengkuk..hiks

oklaaaa...kami sampai umah along pukul 5ptg....kat umah along,kami makan2x saki baki makanan tadi...pastu lepak2x sbb letih berendam...kul 7 balik umah mak plak....hantar mak balik,kami pon balik umah kami di tmn u...begitulah kesahnya cuti depavali kami...heheh


 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!