Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, October 13, 2012

Bacaan Yassin Dan Doa Selamat Saudara Kami

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم 

 Assalamualaikum WRT...

Ni kesah 2 weeks ago....
Dah lama terbiar jadik pekasam dalam entry,baru arini nak publish
Aritu umah mak aku ada buat sedikit bacaan yassin dan doa selamat abang saudara aku yg dah pon mencecah umur 70++ tahun...ko hado abg sedara veteren???? ahahhhaah..
Die minta kami anak beranak buatkan majlis doa selamat utknya yg baru sembuh dari sakit secara kecil kecilan je....antaran dia dan kuarga aku je...
so, yang hadir malam tu adalah abang long aku,wife n anaknya...dan yang lain2x tu ahli kuarga di rumah emak.
Lepas makan , baru start baca yassin sebab abg sedara veteren aku tu takleh lapo lama..ade gastrik...so, kena makan dulu...baru baca yassin n doa..lagi pula kuarga ang long aku dari pasir gudang datang lambat...membebel gak orang tua tu sebab die dah lapo..hek hek..

okla..jom layan gambo makan2x kami..hehehh




menu hari tu ialah  beef steak, daging goreng sambal,acar nenas,kerabu mangga yg dibuat oleh kakak iparku,sup ayam ,ikan masin, sambal belacan dan buah pisang n agar2x buah naga yg juga dibuat oleh kakak iparku...yg lain2x tu kami anak beranak masak sendiri. majlis diadakan hari sabtu malam

beef steak..fuh terangkat emakku masak! resepi dari abg saudara veteren ku (abg Ku Sudin namanya)

Sup ayam yang lazat! my peberet!



yang baju jaket hitam tu my hubby! Lepas makan dia dah nak gi kerja. Dia tak dapat join bacaan yassin kami.

haaaa, yang warga tua berbaju biru  itulah abg saudaraku. Kesian sampai skang takde jodoh...buajng lagi okeh...so, dia hanya menumpang kasih dari kami sekuarga. hmmm

Anak dara yang asyik kelek gadjetnya kehulu kehilir...skang ni aktiviti die ngan samrtphone tu ialah, tengok video english learning (lagi2x english) n main game jewels deluxe kegemaran mamanya..huhu....anak mama pon dah gile main game okeh...haha
upin ipin n boboiboy macam tak berapa laku dah skang..dah buhsan kot!

Wisya dan cousin ciliknya, Ainul Najah ( anak abang lonhku)
See! budak zaman skang...berebut nak main gadjet! Ainul 'berebut' smartphone ngan wisya. ihiks





agar-agar buah naga yang dibuat oleh kakak iparku, kak nor azizah. thanx kak nor kerana memeriahkan lagi menu makanan kami..hehhe




bacaan yassin dari kami sekuarga...kemudian disusuli bacaan doa selamat dari abang longku, mohd faiezal yang berkopiah putih tu. Alhamdulilah, along dah banyak berubah kepada aktiviti keagamaan sejak dah berkahwin ni. dia yang sering jadi imam kami skang nni..




Alhamdulillah selesai majlis kecil kami..semoga bg Ku Sudin disihatkan sentiasa tubuh badannya...amin

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!