Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, September 13, 2012

Novel Lagi: Adam Dan Hawa & Trilogi Cinta 2

Assalamualaikum wbt.

Selamat tengahari uols! Hari ni tak selera nak mkn tengahari. So mari kita lepak2 sajo sambil menghapdet blog. Arini nk story ckit pasal drama adaptasi novel yg tgh hot kat tv skang ni. Ada dua buah drama bersiri. Satu drama adaptasi Novel adam dan hawa from aisya sofea, yg skrg tgh ditayangkan di astro mustika HD dan satu lg Drama adaptasi dari gandingan 3 buah novel sharifah abu salim yg dijadikan drama bersiri bertajuk Trilogi Cinta 2 sambungan Trilogi Cinta 1. Siyesli,masa drama Trilogi Cinta 1, aku langsung tak tengok sbb masa tu siyesli aku boleh tak tahu menahu yg drama tu adalah drama adaptasi ketiga2 novel sh.abu salem yg aku penah baca dulu. Aku ingatkan cite tu,drama2 biasa je.sbb mak aku dulu pun penonton setia drama trilogi cinta 1 tu. Bila cite tu dah abis,baru aku dpt tahu hal yg sebenarnya.bengongkan???? Haish.aku rasa rugi sangat!

Namun walaupon sampai skang aku tak berkesempatan nak tgok trilogi cinta 1, aku tetap taknak lepaskan peluang utk tgok trilogi cinta 2 yg baru start siar minggu lepas. Kali ni,aku taknak miss satu pon episode. Ingat lagi,aku baca 3 novel sharifah abu salem ni masa aku sekolah menengah. Dapat geng yg mmg kaki novel.so,kebanyakannya novel2 tu novel pinjam.tu yg syok! Ok,kalau novel adam dan hawa plak, honestly,aku baru je abis baca semalam,dimana novel tu aku pinjam dr member sekerja. Anyway thanx Fika!!!

Okeh,aku mmg penggemar novel2 Aisya Sofea, tp aku pon hairan. Dalam banyak2 novel dia,aku boleh ter miss nak baca novel adam dan hawa ni sedangka aku maklum sgt yg novel ni antara novel hits dia!!! Dedulu aku ada kakak angkat n die ni mmg gile baca novel. Hampir smua novel penulis2 hot dia ada. Dan die pernah pinjamkan aku hampir kesemua novel dia. Satu kotak novel dia angkut kerumah aku. Dan hampir kesemua novel aisya Sofea,die ada! Tp yg aku perasan,hanya novel adam dan hawa saja yg dia takde masa tu. Ntahla. Maybe masa tu novel adam dan hawa belum diterbitkan lagi kot. Then,syabas!!! Semua novel2 tu aku berjaya habiskan baca. Hehe. Dedulu aku mmg boleh habiskan satu novel dlm masa 3 hari paling cepat. Skkarang je dah pancit skit. Sometimes,sebulan pun,belum tentu abis baca sbb taktau lah mengapa, skang ni kalau baca novel,aku cepat bosan. Mgkinkah faktor usia? Oh,tidak!

So,bila heboh mengatakan yg adam dan hawa nak didramakan, aku pon meronta2 nak baca novel tu sampai sanggup merayu buat status kat pesbuk," siapa sudi bagi saya pinjam novel adam dan hawa?" Dan ada la sorang makhluk Allah yg baik hati ni,iaitu kawan sekerja aku ni yg prihatin dgn status tu dan kebetulan dia ada novel tu sbb die pon ' kaki novel' gak. Hehe. Dia yg bagi aku pinjam dan aku cuba habiskan dlm masa seminggu. Lagipon bukunya tak tebal mana. So,bila dah baca novel tu,bila tgok dramanya barulah ada feel kan.

Actually fyi, aku tak langgan pun pakej mustika HD tu, aku just follow cite ni secara online je. Yelah,org kata,nak seribu daya kan... So,mmg aku gali cite ni kat mana2 website sampailah aku jumpa kat satu laman web ni. Kalau ko cari kat youtube ke tubemate ke atau ape2 je yg tube2, sure ko takkan jumpa punya!! Sebab astro kedukut taik idung masin nak bagi kita upload drama ni kat laman youtube. Haram katanya! Huhu. So,nasib baik ada beberapa pemilik laman web ni yg prihatin akan permintaan2 dan kehendak2 penonton yg nak sangat tgok cite ni secara online,especially bagi
mereka yg takde kuali beso kat umah,telah melakukan inisiatif sendiri dgn meng haplod drama ni episod by episod ke laman web mereka. Tp atas kebaikan dan keselamatan bersama, aku terpaksa rahasiakan laman web tu. Actually die ada dua cara nak tonton, satu dgn mendownload dan satu lg streaming online. Disebabkan wifi tompek kije aku ni laju semacam, maka,waktu lunch hourla masa yg sesuai utk aku tgok secara online cite adam dan hawa ni. So,no more to donlod2. Hehehehe.. Anyway sorry yek ..aku tak dpt nak info kat sini ttg laman web tu.pandai2la korang cari sendiri yerk. Ape yg pasti, video yg dimuat turun tu tersangatlah puas hati sbb gambarnya cantik dan mcm hd. Best2!! Okla..dah membebel panjang dah. Apepon,aku akan sentiasa follow drama adaptasi novel sampai bila2 selagi ianya best utk ditonton! Sebab saya penggemar NoVEL! That'S a fact. suka feeling2 bila baca novel. Time tulah tingin nak jumpa hero dlm novel tu klu hero nya romantic. Ehehe Ooppsssss...lupe nak bgtau, cite trilogi cinta 2, ditayangkan di tv 1 setiap khamis dan jumaat kul 10 malam. Adam dan Hawa ditayangkan di mustika hd setiap hari isnin-khamis jam 10 malam. Harap maklum. www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!