Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 5, 2012

Dah Hampir Pulih

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم

Assalamualaikum WRT...


Salam Syawal yg ke....errrr...tak kira plak Syawal keberapa. Hiks. Uols2 tolong jawabkanlah Syawal yg keberapa ek. Iols klu bab2 mengira n menghafal tarikh mmg malas yg amat. Hehe. Apepon syukur masih diberi kesempatan tahun ni dpt meraikan aidilfitri dimuka bumi ini bersama keluarga dan anak terchenta. Sebut pasal anak, tingin gak nak hapdet pasal baby inside my tummy. Alhamdulillah adik wisya dah masuk 4 bulan dan alhamdulillah juga sebab mabuk / morning sickness ku dah hampir berkurangan. Sama Seperti waktu ngandungkan wisya dulu, mabukku hilang bilamana kandugan masuk usia 4 bln. Walaupun skang ni masih ada loya2 skit,tp atleast dah tak teruk mcm masa mula2 dulu. Tp apa yg aku rasa bersyukur sgt sepnjang mengadungkan wisya dan adiknya ni ialah aku so far tak pernah lagi mabuk teruk sampai masuk ward n masuk air bagai. Syukur alhamdulillah. Yela ..sebelum ni banyak gak dengar member2 or ibu2 yg terpaksa warded sampai masuk air berbotol2 sbb dehydrated akibat muntah yg terlalu byk. Alhamdulillah, so far walaupon aku muntah2 dan nauseated,tp xdelah sampai tak boleh makan. Makan tetap makan. Dan apa yg aku perasan peknen kali ni, aku selalunya akan muntah diwaktu pagi je. Tak mcm wisya dulu,pagi ptg siang malam aku dok muntah.adeh...syukurlah kali ni tak teruk sgt mabuknya berbanding ngan wisya dulu. Lagipun kali ni aku alami morning sickness masa bln puasa. So,mmg tak makanlah sbb puasa. Kalau makan nnt muntah. Tp mujur lepas buka puasa,aku tak muntah sbb aku cuba amalkan dgn pengambilan makanan yg sedikit. Kalau x, waktu berbuka puasa,akulah org yg habiskan makanan atas meja.hehe. Tp malangnya,tahun ni aku cuba berazam nak puasa penuh tp tak berupaya. Bukan xnak puasa penuh tp keadaan yg menghalang niat suci murni aku tu. Maka, ada 6 hari aku tinggal puasa. Masa tu aku diserang batuk n selsema yg teruk. Dry cough smpai buat aku takleh biarkan tekak kering. Lagipon aku kesian kat baby. Org kata,baby memerlukan zat yg cukup masa trimester pertama ni. Takpelah...janji aku n baby sihat. InsyaAllah, lepas delivery nnt akan kuganti puasa yg trtinggal tu k. Oklaaaa...nampaknya takat ni je yg mampu aku type. Mata dah layu ni.esok keje half day. InsyaAllah ada masa,aku hapdet lg psl my 2nd preggy ni k. Overall entry ni mmg nak cite psl morning sickness aku je.hehe..gudnite peeps.
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!