Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, September 21, 2012

Bulan Ke 4

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم

Assalamualaikum WRT...


Saje nak show off perut dikandungan usia 4 bulan. Alhamdulillah my little inside tummy dah pun masuk 4 bulan. Actually aku tak buat proper pengiraan pun,tp aku main agak2 je 4 bulan ni. Kih kih kih. Kali ni pregnant cam tak excited macam first baby. Bukanlah kata tak suka terima kehadiran org baru,tp feel excited tu x sama mcm first baby kot. Tp aku rasa betul kot 4 bulan sebab last checkup hari tu,kandungan aku baru 3 bulan. Next check up pada 02/10/12 ni. Rasa cam date check up kali ni cam lambat ckit doctor bagi. Takpelah, as long as aku rasa perut aku membesar cam biasa n aku pun dah mula rasakan pergerakan baby,itu pon dah cukup membuatkan aku yakin yg anak mama kat dalam sihat. Amin. Yups,kali ni aku dapat rasakan pergerakan baby terlalu awal. Masa wisya dulu, bila dah masuk 6 bulan,baru aku dapat rasa pergerakan baby. Btullah org cakap,kalau anak kedua memang kita akan dapat rasa gerakan baby seawal 4 bulan. Aku pernah terbaca info pasal ni dulu. then,kalau nak beranak pon nnt,akan mengambil masa proses bersalin yg cepat daripada anak first. Kalau dulu masa anak first kita kena menahan sakit selama 12 jam,tp bagi anak kedua,biasanya akan menjadi 8 jam sahaja. Alhamdulillah lah kalau macam tu gayanya. Hmmm.. Okeh,mau lihat lagi jelas perut ni??? Silakan...ngeeeeee....
Actually, perut ku sebenarnya dalam gambar je nampak cam beso gedabak tapi hakikatnya, kecik je sebenarnya. Kali ni cam lambat je rasa nak naik...hehe. Tapi so far masih belum tukar uniform pregnant lagi. Sebab uniform biasa yg aku pakai ni masih muat utk menampung badan/ perut aku skang ni. Maybe dulu aku penah gumuks,so uniform ni mmg beso. Kalau masa 1st pregnancy dulu,kandungan dah 4 bulan,aku dah rasa tak selesa and terus tukar ke pregnancy uniform. Tapi skang ni pun dah ramai yang perasan akan kenaikan perut aku ni, dok teraba-raba perut aku sambil cakap " eh eh,perut kak Pija dah beso laaaa.." Ayat common utk early stage pregnancy kan....hehehe... Tapi,yg tak bestnya, sometimes, perut aku akan sakit di bahagian ari-ari. Macam semalam Allah je yg tau betapa sakitnya ari-ari aku sampai jalan pun terbongkok-bongkok. masa wisya dulu pun aku selalu kena macam tu. Rasa sengal2 je kat bawah perut. Maybe symptoms biasa kot. Sebab sakit dia sekejap2 je. Bukanlah everyday. Then,mr hubby akan jadi mangsa aku utk tolong urut perut bini die ni. Ate,sape lagi aku nak minta tolongkan??? Masa ni lah nak manja2 ngan laki I hokeh! Rasa sedapppp je bila laki urut. Hiks... Opppssss...kang terkeluaq cite haru 'biru-membiru' plak kang..baik mak stop sini dulu. Nanti aku hapdet lagi yerk ttg perkembangan my 2nd pregnancy ni. Alhamdulillah mabuk dah makin berkurangan. Skang mama qadida boleh makan ape je yg aku soka! !!! Dan konpom badan mak akan naik mencanak-canak macam 1st pregnancy dulu. Jangan baby beso macam wisya dulu sudeyyyyy!!! Wisya dulu 3.6kg hokey. Hebat tak mak????
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!