Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, June 18, 2012

Homemade Finger Paints

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم 

 Assalamualaikum WRT...


Ape kabar warga blogger..
Sorryla..MQ lama tak hapdet belog (eceh! mcm ade org baca je kannn he he he)
Actually MQ tengah tak sihat sejak sebulan lebih ni...
Sakit org pempuan...[Ada berita gembira yg MQ nak cite kat sini .. tp nanti dulu la ek]---> di lain entry



Actually MQ nak share something yg menarik tertarik utk our children especially those yg suka melakukan aktiviti mewarna/painting dan sebagainya di waktu terluang di rumah!
ha, nak tau ape? Ce tengok gambar kat awah ni dulu:

[Paints[4].jpg]
ha...gambar ape ni ek? colour bagai? baby food ke?
ok..ni yg MQ nak cerita ni..
MQ baru je dapat info dari sebuah belog yg sangat menarik utk di follow!


Tengok balik tajuk entry ni "Homemade Finger Paints" [mewarna menggunakan jari]
MQ  dah dapat satu idea menarik dari belog ni di mana dia mencipta satu resepi khas utk anaknya melakukan aktiviti finger paints ni dengan colour ciptaannya sendiri iaitu dipanggil homemade colour for finger paints. So, maybe kite boleh ikut cara die ni agar anak2x kita selamat dari bahan2x pewarna semasa melakukan aktiviti paintings ni ..betul tak?

MQ pon rasa macam teruja gile bila dapat tau kaedah ni sebab kebetulan MQ memang tengah berkira2x nak belikan Darwisya water colour utk aktiviti ni...[nak start ajar die lukis dan warna menggunakan water colour]
Alhamdulillah MQ dipertemukan blog ini sebelum MQ beli water colour yg berada dipasaran tu.
Atleast, lepas ni takde lah MQ risau lagi pasal cara nak membersihkan tangan Darwisa=ya bila guna water colour yg adakalanya agak suakr nak cuci...kena sental betul2x baru ilang...

tapi dengan homemade finger paint ni, kita dah tak perlu risau dengan pencuciannya sebab semudah ABC je nak cuci  kerana colour homemade ni hanya menggunakan corn starch dgn campran  food colour je ...so, memang mudah nak cuci..dan tak perlu risau lagi tentang anak masukkan kedalam mulut..
kalau mcm tu, baby silap2x baby seawal 6 bulan pon dah boleh diajar melukis dan mewarna dengan adanya homemade finger painting ni..huhu

ok laaa...MQ nak share resepi die...jom try ibu!!!!

[July 22 2010 229[5].jpg]
Ha....camner? senang tak? semudah ABC je nak sediakannya kan? ala, botol tu uols boleh guna apa2x saja botol ...recycle je botol ape yg ada...ingat! colour tu pakai food colour tau!!!
Selamat mencuba!!!
insyaAllah kalau MQ dah sihat, MQ nak try buat hujung mggu nanti!!! tak sabar okeh nak ajak wisya painting sama2x!!!! [lepas painting, boleh trus mandiiiii!!!!] heheheh
ayway..kalau nak tau lebih lanjut, uols boleh pergi ke belog mommie yg mencipta benda ni utk anak kesayangannya di Tiffany's Blog --- die ni blogger dari luar negara sana!!! anyway dapat info pasal blog ni dari rakan niaga saya iaitu sis Khadeejah..thanx sis!!! =)


 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!