Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, April 1, 2012

Kami Pergi Tengok Boboiboy Di Karnival Mahabbah IkimFm

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم 

 Assalamualaikum WRT...
Selamat malam dari MQ yg dah bermata kuyu ni..
Bukan ape..penat berjalan dari siang tadi hingga ke petang..
Itupon nasib baik tak tengok konsert Mahabbah kul 9 malam tadi..
kalau tak , mau MQ n Wisya balik lambat..hehehe


Ha, uols tau kan MQ bawak wisya n busu die sekali pergi ke karnival Mahabbah IkimFm yg diadakan di padang besar Bandar Dato Onn..
KArnival ni dah berlangsung selama 3 hari iaitu dari 30mac haritu lagi 
tp MQ hanya dapat pergi utk hari ni iaitu hari terakhir karnival mahabbah di jb ni..


Actually, pagi tadi MQ n Wisya awal2x tadi dah kuar pergi UTM skudai..
Umah MQ ngan UTM skudai kan berjiran je..tak sampai 10 minit dah sampai..huhu
So, semalam masa belek2x facebook, MQ terbaca satu info yg mengatakan Boboiboy akan berada di Padang Kawad UTM Skudai pada hari ni sempena Karnival UTM .
So, MQ memang dah nekad nak pergi sebab dah dekat sangat kan...
memang plan pagi2x nak pergi UTM karnival dulu untuk tengok boboiboy ..
ate..katanya start dari kul 9 pagi - 5 ptg..
So, dalam kul 10am cmtu, MQ pon hangkutlah wisya ke UTM skudai..
almaklumla..wisya kan hantu that kartun! huhu


Bila sampai je kat sana, Takde apepon...
Boboiboy rupanya belom start lagi..yg ada cuma pameran n booth yg dibuka utk sesiapa yg nak plan study kat utm..adeh!!!
Memang buhsan! 
At last, Kami beli aiskrim n makanan ringan je kat booth gerai makanan yg ada kat situ
kebetulan perut tgh lapo sbb satu hape pon tak masuk sejak pagi..
LEpas dah makan2x...MQ terus hangkut wisya balik..
On the way nak balik tu, tingat almari comel wisya yg MQ nak beli dari Tesco[MQ dapat info almari comel tu dari teacher Watie my idols..hehehe]
So, kami terus ke Tesco...masa tu wisya dah sedap berdengkur dah dalam keta...
that's why la wisya nampak tak ceria je sejak datang ke UTM tu...
rupanya die sedang mengantuk! lalu die pon tertiton didalam kereta mama ia..huhu


Sampai kat Tesco, Wisya pon terjaga tapi MQ letakkan die kat atas stroller je sebab takut die mamai lagi kan..so,kalau die ngantuk, boleh MQ biarkan je die tido dalam stroller die..
[lama dah tak pakai stroller since wisya dah besar ni..]
Sampai kat Tesco, kami tawaf satu Tesco namun barang yg nak dicari tak jumpa! 
So, terkam lah barang lain..pe nak buek!
Tak dapat Almari comel yg berharga RM15 tu, so MQ belikan wisya stool comel plak!
Harga RM19.90..stool tu mcm stool yg kat IKEA tu..
tapi yg ni die ade printed gambar2x kartun...so, MQ amik gambo kartun bear pink utk wisya..jom tgok gambar kat bawah:
Ni masa MQ ajak wisya main menda alah ni kat UTM skudai tu..

hampeh...sekali wisya takut daaaaaa!!! Mana tak, bebudak lelaki yg main kat situ semua ganeh2x belaka! huhu

ini lah dia stool comel saya!!! MQ yg teruja bila tengok stool ni. sangat cute! tu yg tak terhagak-hagak nak beli! huhu

Wisya merasmikan stool barunya di rumah nenek..sebab lepas balik dari tesco, kami decide utk gi umah emak MQ sebab Tesco tu ngan umah mak MQ tak jauh mana pun...
Lagipon masa tu awal lagi ..jam baru kul 12pm..
So, MQ bercadang nak gi kanival mahabbah tu petang2x ckit...
MQ nak bawak wisya pergi pukul 5pm sebab Bobiboy ade persembahan masa tu..
itupon nasib baik terdengar aturcara kat radio ikimfm yg MQ dengar kat dalam keta..

ni masa duduk berehat-rehat dan bersantai kat umah nenek! Wisya kepoh!

Wisya syok tengok frame gambar die masa baby..heheh..beg upin ipin tu pon MQ beli kat tesco sebab wisya paksa amik! heheh..Wisya skang memang tgh hantu boboiboy ngan upin ipin...sat lagi hantu ngan Barney n friends plak kot..
sebab Mama ia ni tgh sibuk dok download beberapa lagu barney dari youtube..then ,MQ berhasrat nak burn kat cd..senang wisya leh tgok hari2x!

hamboi! budak tu duduk kat kusi baru!!!!! :D

Mama ngan wisya b4 bertolak ke karnival mahabbah..

posing lagi dan lagi! Emak org yg berbaju merah tu nampak kurus tak skang? hahahahahha

wisya posing 

yeayyy!! Dah sampai!!! 


 Wisya dan busu azhar dgn boboiboy's banner!

yeah! itu die maskot boboiboy dah mariiiii! Wisya sgt teruja okeh!Mama die pon sama jugek! heheh


sesi bergambo! memula MQ n wisya perhatikan dari jauh jerk sesi bergambar ni sebab cam malu2x kucin gitu!hehe




alahaiiii..comelnye boboiboy ni! sayang yaya takde....kalau ade lagi besh!

peace!!!! terbaekkkkkkkkkkkk!!! huhu


ala tomei..tomei!!!

Yeah!!! itulah tuan tanah punya belog ngan anak daranya yg sedang gigit jari sebab takutkan maskot boboiboy..hehehe...akhirnya MQ [yg bertudung merah sebelah kanan sekali] dapat juga bergambar bersama boboiboy!!! yeeehaaaaa...!

 dan lagi...ni tak berapa clear sgt!


busu yg sodang lotih...sbb cuaca sgt panas terik!

tuh die org kuat di pentas Karnival Mahabbah 2012

Tuan tanah yg wajib snap gambo bersama anak daranya! Peaceee sayang!!


Adik putri dari kumpulan voice of ummi sedang menyanyikan lagu  Bismillah.Sedap lagu nih! actually lepas je sesi bermesra ngan boboiboy, ade plak pre konsert Voice of ummi..i loikeeee!!! Wisya pon like plus plus..

tapi sayang..yg ade cuma lagu pedoman dan bismillah je..lagu erti alfatihah takde ...mungkin mereka nak nyanyikan pada malam ini..konsert kemuncak karnival mahabbah yg start pada jam 9malam tadi..tp MQ tak pergi pon sebab dah penat sgt..lagipon janji dapat jugak tgok Voice of ummi jadilah!


Yeah...Nora voice of ummi pon ade! suka suka..! Nora nyanyikan lagu solo die  ..lupa tajuk ape..

haaaa..inilah kumpulan rasmi voice of ummi iaitu, Nora ,adik putri dan 2 org lagi adik ahli lelaki[tak kenal namanya]
Masa ni mereka nyanyikan lagu pedoman...sayang sgt lagu erti alfatihah takde...baru je MQ semangat nak ajak wisya nyanyi sama2x ! huhuh..nak pergi konsert malam tadi dah penat..tp MQ dapat dengar live kat radio ikimfm tau!


Wisya dengan boboiboy dan yaya!

tak alih-alih je anak dara ni ada kawan kat sebelah...malu2x gitu u! hahaha


Babaiiii Karnival mahabbah!!!! kami nak balik!!! InsyaAllah tahun depan kalau buat lagi, kite berjumpa lagi...kali ni bawak upin ipin plak bleh tak? ngeeee

Anyway pada sesiapa yg nak beli VCD voice of ummi, boleh email MQ di comels@islamicbooks.com.my
atau sms or call di 017-3510627 (Fiza)
Harga utk satu vcd tu adalah RM28 excluding postage..




 


 Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!