Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 24, 2012

Alkisah Peristiwa Mama Qadida Dengan BFF Semalam

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم 
 Assalamualaikum WRT...

Salam smua...
lama MQ tak bebel kat sini kan...
ok laaaa..
MQ pon nak cepat i...lately ni MQ bizi je..
tp  MQ taknak lepaskan peluang ni utk crita ngan uols ape yg terjadi ngan MQ dan bff MQ semalam...
So, uols baca je story kat bawah ni ye..
MQ just copy n paste ape yg MQ tulis di Facebook..



"Mlm tdi aku n my bff, Ani deting..lps mkn2,aku pon antar ani balik umah. Tp tau jelah kn weols klu dah bjumpa, ade je crita nk diborakkn. Smpai masa nk turunkn ani kat umah die pon, weols masih sambung berckp....sbb ade bnda x abis ckp lg. hihi...so, aku ngan ani leka berborak dlm keta sambil cermin keta aku buka sbb dh matikn enjin. Tp actually aku x turunkn ani betul2 kt dpn umah tau. Disebbkn umah ani umah pangsapuri, so aku just turunkn ani kt tmpt berdekatan ngn kedai mamak je. So nnt dia menapak jela.
Tp nk dijadikn cite, tgh berborak, kami didatangi seorg lelaki muda yg tiba2 tegur kami dr luar keta. Die ckp ,"kak, kunci keta sy tertinggal dlm keta n terkunci, bole x sy nk pinjam kunci keta akk kejap. Nk try... mana tau bole bukak guna kunci keta akk ni.." uols tau x ape yg ada dlm fikiran kami masa tu? Klu korg jdi aku, korg nk percaya ke dgn kata2 die? Aku n ani mmg dh cuak gile masa tu..bila die sebut je nk pnjm kunci keta, aku trus terpikir yg negative2. Dgn x jwb ptanyaan die, aku trus naikkn cermin tgkap aku laju2... pastu trus start enjin n pecut laju2. Allah je yg tau perasaan kami masa tu.. pikiran aku dh mcm2 pk yg bukan2. Mgkin ini taktik diorg nk rompak keta kite ke ape kn....once kunci keta kita dh ada dlm tgb die..die bleh buat mcm2 kn. Larikn keta ke, ragut beg ke. Subhanallah..

moral of the story..walaupon mgkin niat die btul nk minta tlg, tp seboleh2 nya kite jgnla mudah je nk tlg..kite kena berhati2...klu x tolong pon xpe..jnji kite slamat. Tp ayah aku ada pesan, mgkin tu smua taktik nk rompak kita atau nk bwk lari keta kite. Klu ikutkn, x logik pon ade gak. Mana ada kunci keta yg sama ngan keta yg lain kn...nmpak sgt! Huhu.nasib baik Allah masih melindungi kami.amin. so, hati2 ye kekawan. Jgn mudah terpedaya ngan orh camni.mgkin ini taktik baru mreka nk rompak keta kite. Dan die attack org pempuan sbb org pompuan insan yg lemah pd die."

so,moral of the story:
~jangan mudah percaya kat orang
~ lock keta masa benti tepi jalan....
~jgn layan kalau org yg dicurigai minta tlg
~jangan benti kat tempat2x sunyi especially perempuan 

MQ masih phobia smapai skang ni uols!
 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!!
www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!