Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, March 31, 2012

VCD Kursus Kaedah Mengajar Cara Fonetik Bacalah Anakku

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم 

 Assalamualaikum WRT...


Selamat bertemu lagi Mama Qadida yg dah lama menyepi ni..
Macam biasa, MQ bizi ngan biz baru MQ la lately..
Rasa nak hapdet blog pon mcm takde mood sebab mcm takde benda nak cite dah...
Bila dah macam2x nak kena buat ni, rasa cam dah ilang mood nak hapdet..
tapi disebabkan sayangnya MQ pada Belog ni...
maka gagahkan jua menghapdet entry ni walaupon tengah batuk2x teruk ni..
tahlaaa..malam ni tekak ni mcm terasa gatal yg amat sangat!!
Terkohol-kohol dari tadi mcm kambing.!!! ;P
Mr hubby geleng kepala je tengok MQ terbatuk2x dari tadi tak benti2x..
Bukan apa..die tu takut kalau jangkit kat anak die..huhuhuh..


Okla...actually arini MQ nak share satu benda kat uols..
Still about early child education..
Okeh..uols ingat tak MQ pernah cerita kat entry pasal kursus mengajar kaedah Fonetik Bacalah Anakku di Batu Pahat ? Kalau yg belum baca, boleh klik SINI

Okeh uols..actually kursus tu baru saja dibatalkan..
tak tau kenapa...Tapi MQ dapat info dari facebook Readnetwork tentang pembatalan kursus di BP..aduhaiii...MQ memang kecewa sangat2x sbb mmg dah semangat nak pegi dah!
Apakandaya, takde rezki..
Tapi MQ dah dapat setelkan problemo MQ yg satu tu...ngeh ngeh...;D
MQ sebenarnya baru je dapatkan satu VCD kursus mengajar kaedah Fonetik Bacalah Anakku.
uols mesti tertanya2x kan? 
Actually, salah satu kursus anjuran ReadNetwork ni ada dirakam utk dijadikan satu VCD
Dan VCD tu ada dijual dikedai online MQ..
So, disebabkan MQ tak dapat join kursus kat BP tu , maka MQ pon buat keputusan untuk beli je VCD rakaman salah satu kursus yg dianjurkan pada tahun 2006..
See uols!!! betapa kaedah ini dah lama diperkenalkan sebenarnya tapi MQ je yg baru dapat tau..huhu..
Almaklumlah ..dulu takde anak..takde nak amik kesah pasal early child education bagai ni..
sejak dah ade anak ni..lagi2x yg nak membesar mcm wisya tu, time tulah baru hegeh-hegeh nak mencari...heheheh..
Tapi takpe..atleast ia menunjukkan semangat kite dan kesedaran kita terhadapan pendidikan awal kanak-kanak..
Sejak dah ada anak ni, MQ peka sangat ngan Pendidikan Wisya..
MQ nak kalau boleh Wisya dah pandai membaca sebelum die masuk sekolah 
supaya bila dia dah mula bersekolah nanti, Wisya dah tak terhegeh-hegeh nak belajar ..
itulah misi MQ skang ni..
Sebab tu sebolehnya MQ nak mencari yg terbaik utk pembelajaran Wisya..
Kerja dari kul 8 sampai kul 5 tak boleh sesekali dijadikan alasan utk kite didik anak2x kita..
Sebenarnya peranan ibu bapa lah yg lagi penting dalam merangsang minda/ IQ anak-anak..
siyes!!!


So, kat sini MQ nak share ngan uols tentang VCD kursus Bacalah Anakku ni..




Penulis dan penceramah kursus: Nik Eliani Nik Nawi & Othman Ahamad (pasangan suami isteri ni!)

Kandungan Pakej:

3 Keping VCD

Penerbit:

ReadNetwork

Tahun: 2006

Rakaman Video "Bengkel Seni Sebagai Alat Komunikasi: Grafik dan Simbol dalam Bahan Bacaan Kanak-kanak" pada 7 Februari 2006 bertempat di Panggung Budaya, Universiti Pendidikan Sultan Idris. Disampaikan oleh Othman Ahamad dan Nik Eliani Nik Nawi (penulis siri Bacalah Anakku).

Keistimewaan VCD
Boleh digunakan sebagai panduan untuk guru-guru

Kat bawah ni Video Sample VCD bacalah anakku..check it out!


Okeh agak2x ada sesape yg berminat nak juga memiliki vcd berguna ni...(ianya sangat lengkap- takyah join kursus dah....seronok ! macam kite berada dalam kursus tersebut...ditambah dgn penceramah2xnya yg funny belaka..hehe)
Uols boleh dapatkan via cart di kedai online MQ disini :FianieEshop
Harga VCD ni  RM36 including postage.
atau anda juga boleh hubungi MQ di 017-3510627 or FB kedai baby n kids MQ sendiri  - COMELS: Child Of Mind Exciting Little Store
InsyaAllah mudah mudahan VCD ni boleh dijadikan panduan utk kite memberi pendidikan awal utk anak2x..amin!


 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!!
www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!