Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, March 24, 2012

Last Minute Presentation! Awwwww!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم 
 Assalamualaikum WRT...

Lama dah rasanya tak membebel kat sini...
Kali ni alasan MQ lama tak hapdet adalah sebab MQ bizi ngan presentation slide 2mggu sebelum ni..
Bayangkan...At first,  pihak managment hospital tmpt MQ keje cakap MQ kena buat presentation pada 6/4/12 bermakna lagi 2 minggu macam tu...
tup tup tetiba diorang call...MQ kena present jumaat (23/3/12) 
hangin tak?
dengan satu hape pon MQ tak ready lagi..
even slide power point pon takde lagi kat dlm lappy MQ
sebab MQ baru beli laptop (Lenovo).
So, hari tu jugak MQ install microsoft power point bagai!
dan bermulalah aktiviti kebizian MQ dok menggoogle isi2x yg nak di present kan..masa diorang inform pertukaran tarikh tu, ngam2x lagi seminggu je nak present..
mmg blank...zero sbb mmg tak buat satu hape pon! tawakkal je..hehe

Dan alhamdulilah setelah seminggu dok ngadap slide dan memerah otak ,
akhirnya semalam MQ dah setel present slide bertajuk "Management of Patient During Endoscopy Procedure"
Phewwwwww!!! Memang lega selega2x nya okeh! Rasa cam satu beban yg berat kat kepala slama seminggu ni mcm baru je beransur ilang! LEGA!!!!!
Dan alhamdulilah syukur nikmat kepada Allah even last minute preparation, MQ dapat buat yg terrrrrbaekkk!
Bukan nak puji diri sendiri tapi ramai yg puji MQ semalam..hehe
Sister Marina,bekas Nursing Instructor (NI) masa MQ masih jadi student nurse dulu pon puji gile2x! Sebab mereka cakap, MQ present sesuatu  topik tu dengan detail..
DAripada ape yg diorang tak tau..diorang jadi tahu!
Even (NI) MQ sendiri pon dok mintak slide presentation tu dari pendrive MQ sebab diorang nak gunakan utk tunjuk ajar student nurse dorang.

ha..mesti uols tertanya2x kan..ape kejadahnya MQ dok sibuk kena present bagai??
Haaa...actually kami staff nurse ni semua bila dah bekerja, still kena jadi part time student nurse gak...huhuhu
maksudnya, every  2  or 3 month, setiap ward staff, akan wajib dikenakan tugas presentation sesebuah tajuk yg ada kena mengena ngan department kite keje..kalau kite keje kat bahagian ubat, maka cite lah pasal ubat..MQ keje dibahagian check perut guna scope (Endsocopy), so MQ kena cite pasal tu.
Then, kalau ward tu ada 20 staff, maka 20 staff tu akan rotate atau ikut turn utk present.
So, bulan ni tiba giliran MQ kena buat present..huhu..
ha,camtulah cite nya...
dan mmg benda ni lah yg paling tak disukai oleh staf2x nurse ni semua sbb rasanya cam membebankan sbb otak masing2x dah beku..hehehhe..
Tapi don't worry ! Setiap apa yg kite lakukan kat dunia ni pasti ada ganjarannya kan..
mcm tu jugak ngan kami...
every tugas /presentation yg kami buat ni,akan dapat merit...
akan dimasukkan ke dalam KRA kerja kite...
means, akan dapat markah la...
kalau presentation..lagilah banyak markah yg kite akan dapat...
so, ni semua jugak menentukan turun naiknya gaji dan prestasi kita la yg benonya...huhu

Oklaaa..rasanya sampai takat ni dulu bebelan MQ kali ni..MQ dah berpeluh2x ni...hari ni rasa cam bahang sangat cucaca...dah lah flu n cough..rasa memang tak selesa!

Tapi MQ ada pakai Dr Sneeze Cream...
Cream yg sangat baik utk kita,bayi dan kanak2x time selsema dan batuk...
Sapu kan je dr sneeze kat hidung..pasti anda akan rasa lega selega leganya selepas tu..
Memang terbaek! tak perlu makan ubat selsema or ubat batuk dah!
inilah Dr Sneeze..
kalau uols berminat...uols boleh contact MQ atau beli terus dikedai online MQ via cart di sini : Dr Sneeze di kedai online Mama Qadida a.k.a FianieEshop

Banyak lagi produk2x menarik di kedai MQ tau..uols boleh belek2x katalog dalam kedai tu ye...

tadaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! jumpa lagi di next entry! sejak dah bizi berbiznes ni....mmg mcm takde masa nak berblog! huhuhuhuhu....


 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!