Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 21, 2012

Tabiat Pelik MQ Masa Preggy

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم 

 Assalamualaikum WRT...


Tadi dengar HotfmRadio Online , 
biasalaaaa..mmg every morning MQ akan layanz AM Crew Hot Chat..
Tapi biasanya dapat dengar setengah jam je kat dalam keta masa otw nak gi kije
sebab kat department aku takde radio..
nak dengar online,tenet plak selow melow..
so,dapat dengar sekejap pun jadilah hot chat  n panggilan hangit yg dikelolakan 4 manusia gile2x iaitu AG , FAFAUFAIZAL ISMAIL(FBI) , And UsopWilcha 
Tapi tadi Fafau takde..tak tau kenapa
maybe cuti kot..
tapi arini MQ dapat bersiaran secara live hot fm di 8tv [ate duduk rumah sajo kan]
dapat follow sampai abis!


so,topik Hot Chat arini ialah "Perangai Pelik Masa Mengandung"
Faizal Ismail yg punya idea topik ni sebab die ade terbaca berita luar negara dimana ada seorang prempuan ni masa dia pregnant , dia suka makan surat khabar...
hmm..agak pelikkan?


kat bawah ni 
 hot chat yg am crew masukkan kat fb..

MQ pon ade gak gedik2x santai komen kat situ..hiks
*perhatian, Fiza Qadida tu = MQ yeh..:)

so,baru tahu rupa2xnya ramai perempuan mengandung yg ada perangai-perangai dan kerenah2x pelik..huhu
MQ ingat,MQ sorang ada perangai pelik..ihihihihih...
Dah baca kan komen MQ kat fb hotfm  yg kat atas ni?
He he he..
Memang itulah perangai n kelakuan pelik MQ masa ngandungkan Darwisya dulu..
Suka bau sabun!
Memula MQ tak perasan yg itu adalah salah satu perangai pelik MQ masa ngandung
sebab masa first sekali MQ jadi macam tu sejak MQ suka kat satu bau sabun pencuci lantai kat tempat kije MQ[hospital]
masa tu masih awal2x preggy...


Cleaner kat department MQ tu suka cuci lantai pakai sabun tu..
Tak taulah kenapa MQ suka sgt bau die...
sebab bau die sedap ke..
or sbb MQ tengah bengong ke..
tapi memang bau die sedap!
tapi yg peliknya member2x n husband semua ckp bau die biasa je..
errrr....mcm mana plak Mr hubby bleh tau bau die camne ek?
hahahahha..actually kerana suka sgt ngan bau die, MQ sampai sanggup minta skit sabun tu bawak balik umah dgn alasan nak buat cuci bilik air..[tapi memang pon, MQ suka cuci toilet kat umah ngan sabun tu.]
so, sejak tu Mr hubby pon taulah yg bini sarat die ni suka sgt dgn bau tu..
Mr hubby tak suke okeh, MQ bau benda tu..die ckp tak bagus utk baby dlm perut
tapi MQ ni degil...
mmg ketagih terus bau die smpailah MQ bersalin..huhu
Bila tiapkali sabun tu dah abis je, MQ akan minta lagi dari cleaner tu masuk dlm botol mineral..[tak banyak,skit je..bankrap kang cleaner kat situ..he he he]
pastu buat cium2 n bau2 kat umah.[hehe]
then, lama-lama tu barulah MQ perasan yg MQ tengah mengalami syndrom org mengandung iaitu perangai2 pelik masa ngandung..[haha]


Sometimes MQ pon takut jugak akan bahaya n risiko yg MQ bakal alami..
tp disebabkan terlalu ketagih...[kiranya kalau tak bau dlm satu hari tu, MQ akan jadi tak keruan]
tapi sometimes MQ abaikan segala risiko2x yg MQ fikirkan tu dan teruskan tabiat pelik MQ tu.


Member satu kerja pun dah lali dah dengan perangai pelik MQ ni..
berbuih dah mulut depa bagi nasihat kt MQ supaya jangan bau lagi sabun tu...
tpi MQ degil kannnn..[haha]
Bukan ape, diorang risau sebab bukan takat sabun pencuci lantai tu je yg MQ gemar baunya tapi sampai sabun basuh scope atau kat spital ni dipanggil disinfectant[Gigasept AF] nama die...tu pon MQ dok suka bau..[kan bahaya!]
actually ia adalah sejenis kimia solution utk buang segala kekotoran seperti patient yg ada infection,hepatitis B, VDRL ,HIV dan sebagainya ..
uols bayangkan macam mana strength dan kekuatan bahan kimia tu..
tapi disebabkan bau die sedap [pada MQ la].. 
maka,dengan bau2x tu pon MQ suka .
manalah member2xtak risau [huh]


tapi alhamdulillah..syukur Darwisya dilahirkan normal..
takde apa2x complication kesan daripada tabiat pelik MQ tu..[hehe]
maybe Allah tu memahami kerenah2x ibu2x mengandung ni kan..
yelaaa...ada org lagi teruk...
mengikut feedback2x hot chat am crew tadi..ramai yg share pengalaman diorg mengandung[melalui perbualan telefon n komen di fb]
ada yg suka makan suratkabo laa..nak geget tar jalan raya laaa, makan sabun laaaa[MQ lagi ok sebab just bau sabun je tau..he he he]
see..they all lagi pelik dari MQ tp alhamdulillah takde apa2x kesan buruk pun yg berlaku kan


apepon, benda ni semua normal utk para ibu yg mengandung.Utk para suami,janganlah pelik andainya si isteri  jadi perangai2x pelik camtu..tapi ada jugak ibu mengandung yg langsung tak pernah alami perangai pelik.mungkin mereka bernasib baik kan. so, utk anak kedua MQ nanti, MQ tak tau lah ape pulak tabiat pelik MQ..kite nntikan ajelah yer..harap-harap tkdelah sepelik Darwisya or lagi pelik dari darwisya. lotih omak weh! [errrr...dah ade kerrrr?] he he he










 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!