Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, February 18, 2012

MQ Bercuti-Cutan..Ahakz

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم 

 Assalamualaikum WRT...


Salam satu blogger!!!
Nak cite arini MQ  ada berita gumbira..
yg membuatkan MQ tersenyum sentiasa masa kat tempat kije tadi
nak tau ape? he he he


bermula hari esok, MQ akan mula bercuti a.k.a  menjadi housewife sementara selama seminggu iaitu dari ahad sampai jumaat depan...
Tersangat-sangatlah best sebab dapat merehatkan badan..
Asyik kejeeeeeeeee je...hari2x kena bangun pagi sampai rabak mata...
penatlaaa!!!
Kenapa MQ cuti?
Actually bukanlah nak ke mana sgt pun...
tujuan cuti adalah sebab nak jaga my cute lil munchkin Nur Darwisya Damia ..
sebab nenek n atuk die berjalan -jalan ke Sabah bah!
Nenek takmau bawak Wisya sebab nenek memang amik cuti nak berehat2x kat Sabah tu.
ate...takkan le gi jalan pon nak jaga cucu ye dak? [kikiki]


so, mama pun berkorbanlah amik cuti jaga wisya..
kenapa MQ tak ikut sama gi Sabah?
sebab nenek n atuk dibawa oleh adik lelaki aku ngan isteri die..
dorang memang dah rancang lama nak bawak mak n ayah MQ bercuti panjang dengan besan mereka iaitu mak n pak mertua adik lelaki aku tu..
so, takmo lah kaco daun kan..ihiks..
lagipun depa dah booking air asia tiket lama dah..since february tahun lepas[ala, yg tiket murah gile babas tu]
so, depa amik masa setahun utk ke sabah lepas booked tiket flight aritu..
tabah sungguh dorang menanti kan..akhirnya! hiks
takpe...next time kita plan cuti ngan atuk n nenek ek wisya syg!


So, duduk umah ni MQ jadi surirumah la sekejap..
plan ngan mr hubby nak bawak wisya mandi manda kat laut
tapi nak kena tunggu MR abah cuti dululah
ala,gi dekat2x je...atleast takdelah terbuang waktu cuti ni


okla..MQ takde ape yg nak dibebelkan lagi
Plan cuti ni, MQ nak tengok online movie sampai muntah!
Banyak movie yg ter hold ni disebabkan penat n bizi bekerja..
and then nak tgok Drama bersiri adaptasi novel "Kronologi Cinta" secara marathon yg tak abis2x tgok lagi...
MQ baru tgok episod 3 okeh...huhu
takde masa laaa 
sebab sejak dua tiga menjak ni,MQ bizi mencari maklumat learning kids n lagu2x kanak2x kat laman web yg MQ baru jumpa
yg bagus utk kanak2x dari usia 3 tahun ke atas...
nnt MQ share ek website ape tu
skang ni MQ tengah semangat yg berkobar2x nak mencari kids education method utk wisya..
Kesedaran tu baru timbul..
MQ mesti buat sesuatu utk menggalakkan wisya minat belajar..
taknak nanti dah terlambat..apepon tak guna!


okeh..MQ nak gi kumpul video2x islamik utk wisya plak di youtube..aritu dah ajar wisya dengar video ttg 10 Malaikat...


 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!