Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, February 23, 2012

The Lil Angle Boy Faris Has Passed

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم 
 Assalamualaikum WRT...

Hanya airmata yang menemani MQ tatkala menaip entry ni..
airmata MQ bagaikan air deras yg mengalir tiada henti..
Perasaan sedih,sayu,pilu ,sebak bagaikan meronta2x  di benak MQ
Sory kalau entry kali ni mood 'puitis'..
siyesli, MQ tak dapat menahan tangis dan pilu yg amat bila mendapat berita pemergian adik Faris Daniel yg ada MQ buat entrynya di SINI -- even entry MQ tu simple dan just showed gambar adik Faris yg sedang duduk dlm NICU..
tapi MQ sentiasa ikuti perkembangannya melalui laman FB bapanya Shamrulismawi

Arwah meninggal lebih kurang pukul 10pagi tadi..
Dan MQ baru dapat tahu petang tadi melalui FB GBOB 
Terus MQ masuk ke wall FB abah kepada arwah adik Faris..
dan ramai yg telah beri komen takziah disitu..
dan jugak MQ terus menangis dan menangis sebab MQ rasa sedih yg amat..
lebih2x lagi bila melihat sendiri gambar jenazah arwah di FB bapanya tu..
Walaupon MQ baru je mengenali arwah dan bapanya [even tak penah bertegur sapa,sekadar memeriahkan komen positif di wall fb bapanya]
tapi sebagai seorang yg bergelar IBU, MQ cepat merasakan semua perasaan dan penderitaan yg dialami oleh kuarga arwah terutama terhadap arwah adik Faris sendiri..

Pemergian Adik Faris telah memberikan impak yg besar terhadap diri MQ pada harini.
Sejak bergelar ibu, MQ cepat tersentuh apabila mendengar kes2x spt adik Faris..
Naluri keibuan sgt kuat pada diri MQ terhadap nasib yg menimpa Arwah dan kuarganya..
Dan MQ percaya, semua ibu2x didunia ini merasakan benda yg sama MQ rasa..:)
dan hanya yg dah bergelar ibu sahaja yg mungkin lagi mengerti akan semua ni..:"(

mungkin semua ini terjadi sebab...
Setiapkali melihat penderitaan anak org lain,
pasti MQ akan terkenangkan anak MQ sendiri..
Ingatan MQ automatik akan segera mengenangkan Nur Darwisya Damia permata hati mama!
Dan MQ sentiasa terbayangkan andai nasib sebegitu menimpa kepada anak sendiri..
Bukan nak kata MQ sorang lah ade perasaan mcm ni..
semua ibu akan merasakan seperti itu..betul tak kalian?
Bila kita cuba meletakkan diri kita ke dalam situasi mereka yg menderita itu, 
pasti kita akan dapat merasai segala keperitan mereka 
dan sama-sama mengemudi keadaan itu walaupon antara kita dan dia langsung tiada pertalian darah sekalipun..

Dan itu yg berlaku terhadap kuarga arwah adik Faris..
melihatkan keadaan arwah semasa hayatnya yg kaku di katil,MQ tak dapat utk menahan airmata ini mengalir..
bayangkan, alangkan kita yg tiada apa pertalian pun, dah rasa sedih dan sebak yg amat..
apatahlagi ahli kuarga arwah..hmmm..
sejak tu, MQ terus mengikuti perkembangan adik Faris..
mungkin MQ kurang berkemampuan utk membantu dari segi material ..
tapi sebagai saudara seislam, MQ sentiasa mendoakan kesembuhan arwah..

namun, sudah tertulis, kehidupan arwah hanya setakat ini sahaja..
sebab Allah lebih menyayanginya...Allah tak mahu biarkan dia terus terseksa melawan penyakitnya..
dan MQ percaya ,Allah menginginkan arwah dimasukkan terus ke syurga kerna perginya adik Faris ,maka tertulislah sudah bahawa arwah adalah ahli syurga!
dan dengan itu, berpeluang mendoakan kesejahteraan kedua ibubapanya didunia dan di akhirat..

apepon, dari MQ:
Adik Faris yg disayangi..Cerita Derita Mu.... Terlalu menikam hatiku..... Walaupun pergimu ditangisi, namun mungkin itu yg terbaik buatmu, nak. ya Allah...terima kasih kerana mengurangkan penderitaan Faris ya Allah. kau tempatkanlah Faris di sisimu ya Allah...sebagai kekasih kecilmu dan kau tabahkanlah hati kedua ibu dan bapanya dan kau teguhkanlah iman mereka.Semoga dugaan maha hebat ini dapat mereka tempuhdengan penuh redha dan syukur.amin..Al-Fatehah buat Faris Nur Daniel
kat sini, MQ nak share beberapa petikan dari wall bapa arwah yg dikomen oleh org2x yg prihatin trhadap nasib mereka:

Adik...,abg x pernah mengenali mu, x pernah brmain dgn mu. Tetapi mengikuti kisah hidupmu abg terase sayu sekali, abg x tau knape? Sempat abg brkenalan dgn ayah adik shj. Allah sayang kan adik, Isyallah kita akan brtemu jua nanti..."Faris - Al fatihah"






yang ni pula hasil nukilan rasa dari seseorang . sungguh sebak bila membacanya tdi:

Nukilan rasa dari Rahimah MY buat Shamrulismawi Abah BlackPearl ....untuk arwah adik Faris.......benar2 menyentuh jiwa dan perasaanku sebagai seorang ibu..:-

Dear Daddy & Mummy :-

Don't cry for me Daddy & Mummy
I am right here
Although you can't see me
I see your tears
I will visit you often
Go to work with you each day
And when it's time to close your eyes
On your pillows where I lay
I hold your hand and stroke your hair
And whisper in your ear
If you're sad today Daddy & Mummy
Remember I am here
GOD took me home
This we know is true
But you will always be my Daddy & Mummy
Even though I'm not with you
I am Daddy's & Mummy's little boy
We will never be apart
For every time you think of me
Please know I'm in your heart.
I Love you Daddy & Mummy
Your Baby Boy..

AIR MATA MENURUNI PIPIKU... TERPANDANG WAJAH ANAK MQ DI DLM DAKAPAN... YA ALLAH... ADAKAH AKU MAMPU MENANGGUNG UJIAN SEBEGINI HEBAT SPRTI IBU ARWAH ADIK FARIS??? YA ALLAH... AKU TAK SANGGUP YA ALLAH.. BENARLAH, ALLAH MENGUJI SETIAP INSAN DGN TAHAP YG MAMPU INSAN ITU HADAPI..IBU DAN AYAH ARWAH [SHAM & ZURAINE MMG ORG2X YG HEBAT..MEREKA SGT TABAH! :)

OKEH..
buat sesiapa yg ingin mengetahui cerita lanjut tentang arwah, boleh ke link2x dibawah.Ada beserta gambar2x jenazah arwah sekali:
terbaru : http://www.mazidulakmal.com/2012/02/faris-selamat-disemadikan.html

lagi satu info penting:
Buat kawan-kawan semua.... Antara perkara yang kita boleh jadikan pengajaran dari kisah Allahyarham Faris Nur Daniel...

1. Bila anak merengek bangun malam, janganlah marah dia. Jangan merungut kenapalah kena bangun malammmmm.. mengantuk.. etc... That might be the last night that he/she does that.
2. Bila anak mintak mainan atau sesuatu, kalau mampu, kita cubalah berikan. That might be the last night that he/she ask for something.
3. Bila anak nak susu, berikan dgn penuh kasih sayang... That might be the last day that he/she drinks it. Sama ada susu ibu atau susu formula, dua dua sama je. Pemberian dari ibu/ayah kpd anak.
4. Bila anak buas dan nakal, sabarlah. That might be the last day that we can see him/her being active.
5. Bila suapkan anak makan, suaplah dgn penuh kasih sayang... That might be the last food that he/she eats.

Bottom line is...... Hargailah masa anda bersama anak-anak... Kita tak tau bila kita atau dia yang akan "pergi" dulu.




di syurga Allah tempatmu Faris..

dah..sy nk nangis lagi..wasalam!
 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!!
www.tips-fb.com

1 comments:

YaYaNsMuM said...

al-Fatihah.Berat mata memandang, berat lagi bahu memikulnya.semoga keluarganya akan tabah dan sabar.:(

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!