Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, February 9, 2012

Info: Sekadar Renungan

بسم الله الرحمن الرحيم 
 Assalamualaikum WRT... 

Salam 1 Malaysia dan selamat hari khamis semua!!! 
Aku baru balik kije...sebelum Gemersik Kalbu start, aku nak share ngan uols beberapa perkara yg aku jumpa kat facebook hari ni...
Perkara2x yg sgt menginsafkan ..
Sharing is caring rite?



Gambar yang punya maksud tersirat ni dipost oleh Syahirul.com di fb nye...Syahirul ni byk 

post2x kan isu2x agama ..i loikeee...

pendapat aku ttg gambar ni...it's a simple message to all women.. :) hijab adalah perintah Allah..Aku tak kata perempuan berhijab ni semua baik dan pempuan yg tdk bertudung adalah tidak baik..its really not true at all! becoz sesungguhnya hanya Allah yg boleh menilai seseorg manusia itu tetapi adalah terbaekk klu kite melakukan ape saja kewajipan yg telah ditetapkan oleh Allah sebab atleast..die telah melaksanakan salah satu kewajipan Allah ...dan sekurang2xnya die sedar yg rambutnya tidak perlu ditunjuk pada org yg bukan muhrim..from my 2 cents..Mama Qadida minta maaf andai ade yg terasa dgn teguran sebegini ..hanya mahu dibawa renung dan fikirkan makna tersirat disebaliknya..amin yaAllah...

Bukan ke manis dan nampak sopan jika muslimah berhijab? :)


Gambar kedua adalah gambar yg tertulis tanda2x kecil kiamat akan berlaku..subhanallah..bila baca semua yg tertulis di atas ni..kebanyakannya semua dah berlaku pada dunia kita sekarang...dan seolah2x tanda2x itu telah lengkap pun...YaAllah ya Rahman Ya Rahim...peliharalah kami semua umat Muhammad SAW daripada segala siksaan api neraka jahanammu yaAllah...terasa diri ini belum lengkap dan bersedia lagi utk menghadapinya...

kat sini,aku nak memetik beberapa komen di facebook mengenai tanda2x kiamat ini:
kita tahu......ianya sudah berlaku...tetapi...dunia memaut hati kita........kehilangan dunia lebih menakutkan daripada datangnya kematian....hari kiamat dan hari pembalasan.....tanyalah sapapun....suruhlah sapapun supaya meninggalkan arak, judi dan zina sebab kiamat dah dekat...sedangkan nak tinggalkan rokok pun dorang tak sanggup....nak tinggalkan sinetron pun dorang tak sanggup.....bahkan sanggup lagi tinggalkan solat

cepat bertaubat wahai manusia...jambatan yg kito org lalui ini kan sempit gila. harap2 usaha anda dlm duniawi dpt menjanjikan akhirat yg sempurna
Semua tanda2 ni dah muncul beribu tahun dahulu cuma kadar dan keadaan psekitarannya yg berbeza. contoh; 99% Pemimpin dulu (raja2nya) lagi zalim dn fasik...kira gundiknya. betol tak?

Mati Itu Tiada Sakat,
Setiap Hari Bertambah Dekat,
Umpama Ikan Terlekat Dipukat,
Sekadar Menanti TUANnya Angkat.
Begitu juga dengan Kiamat Semakin hari semakin banyak tanda dan petunjuk......... Tapi kita masih lalai,seolah segala tanda adalah biasa insaf lah diri andai kita lupa dan alpa.......... buktikan kita masih ada iman dan jati diri sbg muslim Insyaallah...semoga kita sentiasa berada dalam taufik dan hidayah Allah...........amin


Ashrul ash:sya buat nie pun berdasarkn apa y terkandung dalm al-quran dan sabdaan nabi muhammad saw dan apa yg sedang berlaku disekeliling kita berpandukan al-quran..kalau awk x caya cuba bka al-quran dan fahami tafsiranya...x baik kita buat tuduhan yg tidak berasaskan hujah...bila hidup kita berpandukan al-quran bru la kita akn sedar apa sebenarnya berlaku...kita sudah berada di ambang2 kiamat wahai sahabat...sye pun bukan ustaz tapi hanya share sekadar apa yg sya pelajari dri al-quran petunjuk serta penyelamat dunia dan akhirat...
 
Kemudahan yg dibolehkan Syarak..
baru dapat info ni di facebook...
menurut org yg post gamabr ni :

Saya percaya smua ibu2 mengalami masalah susah hendak solat bila anak asik memerap/menangis. Agama Islam memberikan kemudhana untuk ibu dan bapa. Syukur...
buktinya : Daripada Abu Qatadah al-Ansori r.h. beliau berkata:Aku melihat Nabi s.a.w mengimami solat sedang mendukung Umamah binti Abi al-As yang juga anak perempuan Zainab binti Rasulillah s.a.w. Apabila baginda rukuk diletakkannya dan apabila bangun dari sujud baginda mengangkatnya semula. (Riwayat Muslim)

Kesimpulannya, BOLEH mendukung bayi semasa solat tapi dengan syarat : jgn lbih 3x pergerakan tu. kalau nk letak baby, lepas letak tkleh terus angkat tgn kena hold dulu, supaya tk berlaku 3x pergerakan berturut2. dan pastikan baby bersih dari najis [dri pampersnya]

info lanjut mengenai solat sambil dukung anak , boleh baca DISINI
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!!
www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!