Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, February 12, 2012

Apsal Tangan Aku Ni Haaaa? [Part 2]

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم 



 Assalamualaikum WRT... 

Selamat pagi Malaysia~~
Malam tadi mama qadida tak dapat nak jadi burung antu ler..
sebab nginjak ke pukul 2 am, aku dah ngantuk tahap takleh handle dah...
nak taknak terpaksa surrender..hajat dihati nak tgok marathon Trilogi Cinta.
tapi terpaksa batalkan niat tu...hmmm~


Semalam aku dah janji nak sambung luahan rasa dari entry ni kan?
okeh..ini sambungannya..


Semalam aku cite sampai part problem sensor hp HTC adik aku yg dah setel selepas swap dengan htc aku kan ?
then,nak dijadikan cite, masa nak balik lepas amik hp adik aku tu,aku singgah di kedai hp berhadapan dgn kedai repair hp tu, 
sbb niat dihati nak upgrade kan sekali android yg paling latest utk hp adik aku tu..
sbb masa hp tu mula2x dihantar ke kedai hp di Extra plaza tu, tokey cina tu die pergi format hp adik aku...
dah ilang smua software adik aku...daripada android, dah bertukar jadi windows..
so,adik aku awal2x dah sound aku,supaya upgradekan semula hp die ke android.
tapi kedai yg repair hp kat U Mall tu takde service upgrade kan software or android...
sbb tu aku antar ke kedai hp lain utk upgradekan android tu..
then aku igt, boleh lah disiapkan satu hari tanpa tinggalkan hp di kedai..
rupanya kena tinggal sbb die ckp hp adik aku tu ada masalah software..
so,amik masa nak repair..
okeh aku pun sbr la menanti..


tapi entah apa yg malang...sampai skarang hp tu tak siap2x...
ko bayangkan, aku antar hp tu since akhir bulan januari aritu...
tp masih tak siap2x lagi..
takkan lah takat nak upgrade android n masalah software amik masa smpai berminggu2x?
gile ape?
utk mggu pertama,aku boleh sabar lagi walaupon aku kerap call diorg tanya ape cite hp adik aku tu...
tapi bila dah masuk mggu kedua...die boleh cakap yg amik masa seminggu lagi..
masa tu aku dah pelik dah...mcm nak marah pon ade..
tapi aku still sabar lagi..
masuk mggu ketiga,masih tak ada juga respond...
dahlah aku tension ngan adik aku yg tak sudah2x soal jawab ngan aku apa jadi kat hp die..
pastu bila aku call kedai tu, takde org angkat..."the no u have dial is not available"
makin aku angin...masa tu aku dah tak sedap hati dah..
mcm ade yg tak kena je...


then,aku decide utk serbu je kedai tu...
[dalam hati takut gak tiba2x kedai tu gulung tikar,die songlap nye plak hp adik aku tu...parah !!!]
so,dua hari lepas aku pergi kedai hp tu...masih wujud..
tapi cina pempuan yg deal ngan aku masa aku antar hp kat situ dah resign[Ivy namaya]
masa die cakap pmpuan tu dah resign,aku dah cuak!
dalam hati dok pikir,buatnya pempuan tu resign dan bawak lari hp adik aku tu, pastu plak owner kedai hp tu tak tau pon yg si Ivy tu ada accept hp aku...naya je..
pastu aku terus tanyakan owner tu pasal hp htc adik aku tu..
lega aku bila die cakap yg hp aku tu masih di kedai repair..rupanya die bukan buat software tu kat situ gak 
tp die hantar kat kedai lain [patutlah amik masa! hampeh!]


uols tau ape jadi lepas tu? 
baca dialog antara aku ngan owner kedai tu yg tengah buyong[preggy]


Aku: ape crita hp i tu? Bila boleh siap ek? lama sangat lah nak tunggu.
mak buyong: u punya belum siap wooo...saya belum dapat apa2x info dari sana..nanti ape2x i call u laa..
Aku [dah ilang sabar sbb alasan yg sama] : takkan setakat nak repair software, lama sangat i nak kena tuggu? ]masa ni suara aku dah naik]
Mak buyong [muka die pun dah berubah jadi muka mcm bagus] :itu software memang lama laa...susah nak buat [sambil die dok jeling aku...weh..ni sape yg patut jeling sape ni? aku makin angin]
Aku: ok laaa...kalau macam tu, i mau balik itu hp..i cancel la mau buat kat sini! 
Mak buyong : ok la kalau macam tu..esok i amik..nnt i call u
Aku:  agak-agak bila i boleh dapat? esok jugak i mau boleh tak?
Mak buyong: kan i kata, ape2x i call u
Aku [dah ilang sabar ..lebih2x lagi bila die plak yg teiba angin]: tapi i nak esok jugak..boleh? dah lama sangat i tunggu..i dah tak boleh sabar dah..mmg dah ilang sabar sgt dah ni! takkan bila i nak hp i balik, i nak kena tunggu lagi sebulan?? i betul2x dah ilang sabar tau...dah nak dekat sebulan, u cakap masih belum siap...ape ni?!!!! [tu diaaa...tengkingan aku dah bermula ..mmg aku betul2x dah ilang sabar]
Mak buyong:  nanti i call u..[die tak abis2x nak call]
Aku: takde..i mau esok jugak itu hp...i dh tak mau tunggu lagi...i mmg dah takleh sabar...u ada no hp tak? apa pasal i call sini, tak dapat? i igt u sudah bawak lari i punya hp...i mau u punye biz kad...
Mak buyong: itu nombor sama..itu saja nombor kedai kite...[sambil die hulur kad biz die kat aku]
Aku: masalahnya i call u tak dapat tadi...apasal? i sudah tunggu lama maaaa!!!![ darah aku naik smula]
Mak buyong: [die tak layan aku ..die buat muka hampeh...lagila aku angin. padan muka,masa tu die tgh layan kastemer...aku pedulik haper ngan kastemer die tu...mmg aku dah ilang sabar dah..aku langsung tak hiraukan kastemer die masa tu....dari ekor mata aku perasan yg kastemer2x die tu dok tengok aku je..mesti dorang ternganga kan tgok pempuan selembut dan seayu aku berperangai macam tu...tapi bukan salah aku! aku dah lama sabar okeh]
Aku : tak de..i tak kira, esok u dapatkan hp i tu semula...i dtg lagi esok..i takmau tunggu lagi...i dah takleh sabar dah ni...dh nak sebulan i tunggu okeh..
Mak buyong: nanti i call u la...
Aku: [rasa dah malas nak ngadap muka selenga dan bengis mak buyong tu..tak alih2x die lak yg nak anginkan...bangang betul!!!] okeh...once hp i tu dah ada,u call i ok!!! 


lepas tu aku trus blah laju2x...mmg Tuhan je yg tau mcm mana bengangnya aku semalam.
tapi uols nak tau tak? sejak hari jumaat lepas aku pergi kedai die, sampai skang aku tak terima ape2x call dari die...masuk hari ni dah tiga hari okeh...mana aku tak hangin?????????
penipu besar! entah2x aku punya hp tu dah dilelongnya...cina ni bukan boleh percaya..
pastu aku terpikir, entah die ada simpan nombor aku lagi ke tidak...
die langsung takde minta nombor hp aku okeh..
dah lah layanan die sgt kurang ajar..aku cdok berbuih membebel ngan die..die boleh ngadap tempat lain sambil terus buat keje die..
supposed die sebagai penjual..kena layan kastemer..
kena sabar ngan setiap kerenah kastemer...
tapi perilaku baik yg seharusnya ditunjukkan oleh die as a salesgirl,langsung tak ada okeh!!! ZERO!
die malah seolah2x mcm nak menghentam aku dan tak puas hati ngan cara aku...
persoalannya kat sini...skang ni siapa yg salah sebenarnye?
die atau aku? apahal die plak yg mesti nak hangin ngan aku sedangkan die yg punca aku jadi macam tu..
mgkin kalau layanan die 1st class dan pandai mententeramkan aku ke ape...mgkin aku akan cool laa ckit...
ini tidak....makin die jelingnya aku...memang sial punya cina!!
maaf cakap...aku memang dah geram yg amat ni...
klu uols berada ditempat aku pun,aku konpiden uols mesti rasa benda yg sama...
memang penjual yg takde etika langsung,
tengoklaaa..lepas aku dapat hp tu nnt..aku boikot habis habisan kedai die..aku takkan jejak lagi kat situ! geramlaaaaa!!!!


dan kalau ape2x terjadi kat hp adik aku tu...
in canse aku tak dapat balik ke..atau aku dapat tangkap yg diorg songlap barang2x dlm hp original adik aku tu..[yela,mana tau dorang curi aksesori hp adik aku yg ori tu ditukarnya ke recon ke ape...] ha, memang aku tak hagak2x akan SAMAN  KEDAI tu...wait n see je..


okeh..aku dah penat nak marah...
sampai sini je dulu..
aku nak layan movie ke ape...utk mereleasekan hati aku yg dah bengkak ni..
kang kalau die masih tak call lagi, memang aku serbu balik kedai die..haku tak pedulik!!!!
GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR..marah ni marah!!!
subhanallah...astagfirullah...Allah hu akbar....mengucap mama qadida..mengucap...hmmm..
Hapdet : 12/2/12 @ 11:20am
aku baru je dapat call dari kedai cina tu...tp aku tak pasti sama ada itu mak buyong aritu ke or org lain sbb suara die sgt2x baik dan lembut..tak mcm suara mak buyong aritu...hmmm..die cakap, handphone adik aku tu sudah siap. dan dah boleh guna...amount RM100 aku kena bayar.
then, die cakap, petang ni die call aku balik sebab petang nnt baru die amik hp tu dari kilang....
takpelaa..apepon aku lega sebab hp tu dah siap...takdelah aku stress nak antar kat kedai lain yg tah ape2x plak masalah dan kerenah diorg..
syukur...tapi dlm masa yg sama gak..aku terpikir gak..mungkin ade hikmah aku serbu kedai die aritu dan marah2x..
kalau tak,mesti die tangguh2xkan lagi utk baiki hp adik aku tu..betul tak?
hmm..nampak sangat service diorg ni tak bagus! padahal benda tu boleh setel cepat tapi disebabkan PENANGGUHAN...tu yg jadi masalah! hampehla dorg punye service ni..apepon aku tetap akn reject kedai tu lepas ni! ur shop will be in my rejectlist shop okeh! fullstop!!!
kite tunggu je smpai petang ni okeh...nnt aku hapdet lagi...tadaaa!!!




 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!