Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, February 12, 2012

Apsal Tangan Aku Ni Haaaa? [Part 1]

بسم الله الرحمن الرحيم 
 Assalamualaikum WRT...

Masa buat entry ni jam dah menunjukkan pukul 12:51am..
wow!!! mata saya tak mengantuk lagi...
anak dan mr hubby dah tido...
aku je yg setia ngadap lappy a.k.a tenet ni...pasal esokkan tak kije..
time tak kije nilah peluang aku nak buat ape yg patut ..
contohnya cam tgok movie, drama, dan macam2x lagi .semuanya secara streaming since tenet dah laju gile babas ni...hiks

Selagi mata ni tak ngantuk dan selagi boleh bertahan...
aku akan setia didepan lappy ni..
sometimes sampai ke pagi pon pernah...yelah..my mind dah set yg esok cuti..
tarak kije..so, boleh tido lambat or klu berjaga satu malam jadi kelawar pun aku tak kesah sbb esok banyak masa boleh tido..ahaks..

actually aku tengah tension ni!
aku dah fed-up sebab movie peberet aku gagal dicari di tenet ..
citenya camni...
petang tadi masa wisya tido,aku layan movie[DVD] "Wrong Turn" -ala,cite yg geli2x tu...potong2x tubuh badan bagai sampai hancur lumat..
aku baru je nak follow movie ni lepas aku dapat feedback dari member facebook yg mengatakan cite ni best giler!
die kata, movie ni mcm konsep Final Destination  dimana ada part2x/episode..
skang, Wrong Turn dah sampai part 4 yg paling latest..
aku baru nak merangkak tgok...ketinggalan beca la aku ni..ihiks..
so, sejak tu, aku pon belilah DVD Wrong Turn part 1...
then,aku dah selesai tgok movie tu ptg tadi..[sejak beli 3mggu lepas,baru arini dpt tgok ahaks]

pastu,aku decide nak layan Wrong Turn part 2 plak secara online/streaming..[ate,tenet dah laju!!! he he he..]
Aku trylah google...dapat memang dapat tp yg hampehnya..semua movie die kena bayar...adusssss!! kacewa betul aku tau tak!
aku rasa dah berbelas2x website aku google...semuanya kena byr dulu,baru leh tgok..
cari kat youtube pun takde...adehhh..geram betul seh!!!
Naik lenguh tangan ni dari tadi dok google movie ni...
dahlah nak tgok streaming tak boleh...bila aku nak try download pon tak boleh gak...kena bayar jugak uols ! mmg hampeh tahap gaban! geram betul aku..
terus ilang mood aku nak tengok apa2x drama malam ni..
tu yg aku decide buat entry ni sbb aku nak meluahkan ape yg aku tak puas hati dan apa yg meyakitkn ati aku arini..
nampaknya aku kena borong dvd lagi lah pasni utk wrong turn..hampeh!
okeh..itu bab malam ni..
alang-alang dah luahrasa a.k.a lepas geram ni..
moh le aku cite ckit apa yg terjadi pada aku sejak awal bulan january aritu..
at first aku rasa cam malas nak strory kat sini..
tp disebabkan aku tengah boring tahap melampau ni..aku rasa eloklah aku cerita je...
mungkin boleh dijadikan panduan ke ape kan...

aritu aku ada mention yg HTC HD aku rosak,antar repair ke kedai kan?? ingat tak? ingat tak?
okeh...fyi HTC tu bukan takat masuk ICU lagi tau!!!
tapi HTC tu dah mati terus! means, HTC kesayangan aku tu dah burnnnnnnnnnnnnnnnnn..!!!!! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
aku nampak je macam tak kesah ngan hp aku yg satu tu,tapi aku dah tak terkata dah..
aku rasa ianya berlaku macam sekelip mata je..
Aku tak taulah kenapa tangan aku ni? Since awal january aritu,semua gadjet yg aku pegang..semua rosak/jahanam!
Mula2x HTC aku...uols tau kan rosak sebab ape? sebab kaki charger die problem....so,aku antar repair...semuanya sebab tangan aku sebab hp tu takde sape pegang selain aku...actually punca kerosakan kaki charger tu semua bermula apabila charger hp aku rosak. so,aku pergi ke U Mall Tmn Universiti utk beli charger htc yg baru...
tak sampai 2 hari pakai, charger tu plak buat hal tak boleh nak charge..
everytime nak charge, aku mesti kena bengkok kan ckit charger tu ...barulah die berfungsi..
disebabkan terlalu kerap agaknya wayar tu dibengkokkan, maka kaki charge hp aku tu pon terus tak berfungsi..terus rosak...so,aku terus pergi kedai yg aku beli charger tu semula..aku minta gantirugi...lucky dpt salesgirl yg ok[chinese]...die tukarkan aku ngan charger baru..tp masa nak test charge tu, ianya still tak berfungsi..dh macam2x charger die test tp still tak boleh...aku dah risau sgt dah! dalam hati,"bala dan ujian apa lagilah yg nak dtg kat aku ni?"

then, salegirl kedai charger tu suruh aku hantar hp tu kat kedai repair tingkat 2..
so,aku terus gegas ke atas sbb tak sbr nak tau sama ada hp aku tu boleh diselamatkan lagi ketidak...dahlah bateri masa tu kong abis[empty]
mujur die boleh repairkan tp die ckp kena amik masa iaitu lepas tahun baru cina baru siap...sbb masa tu mmg lagi 2-3 hari nak sambut CNY..
aku redha je masa tu..yg penting hp aku selamat..


Masa hp aku tengah repair, aku selalu pinjam HTC adik aku..die pon pakai hp yg sejibik sama ngan aku...macam owang gile aku rasa bila takde tenet...
masa dok leka surfing kat hp die tu,tetiba je hp die hang..touch screen tetiba tak berfungsi..
Adik aku ngamukkan aku..adussss...apelah nasib aku kan..dahlah hp sendiri dah selamat masuk ICU..skang ni..tetiba hp adik aku plak yg aku jahanamkan..nampak sangat tgn aku macam ade power yg boleh buat gadjet rosak...
at last,aku antar hp adik aku ke kedai repair ,,kali ni bukan kat tmn U tp kat Extra Taman Suria. 
yg hampehnya..kedai repair tu pulangkan semula hp tu kat aku sbb dia cakap,diorg tak boleh buat..aduh..lagi satu bala...[dahlah adik aku tu asik follow up je tanya aku hp die dh siap belum..mmg sgt rimas okeh]
then, aku decide nak antar hp adik aku tu kat tempat aku repair hp htc aku tu...
sampai2x je, aku terus tanya sama ada hp aku dah siap ke belum?
die cakap, die baru nak call aku..tp aku dah terpacak kat depan kedai die..
rupanya hp aku tu dah siap tp yg menyedih dan mentension kan aku ialah die cakap hp aku tu dah effect kat camera ...means,camera hp htc aku tu dah takleh berfungsi langsung..
yaAllah sedih tu jgn cakaplah...rasa nak bunuh diri [ehh..tak baekkkk..]

masa tu aku terus serahkan hp adik aku tu utk di repair plak...kepala aku dah weng2x masa tu...sedih sbb hp aku dah takde kamera sedangkan kamera bagi aku amat penting...
last2x aku tolak je hp aku tu supaya die boleh swapkan screen/sensor touch screen hp aku ke hp adik aku..[sebab hp kami sama brand]
so,dgn cara tu, dapat menjimatkan kos upan repair ...klu aku buat mcm tu, upah cuma rm50 je...klu tak, mau beratus hp adik aku tu kena..mana aku nak cekau sebnyak tu?
lagipon aku dah tak berminat nak pakai htc mengong tu lagi...aku decide nak kumpul duit n amik yg baru je..habis cerita..

bukan takat tu je dik non..
tablet android 7" mr hubby pon aku pakai sampai rosak gak...tetiba takleh berfungsi.....aduhaaaiiii....mmg aku stress sgt2 masa tu..satu persatu gadjet yg aku pegang akan rosak...means dah 3 gadjet aku rosakkan...aduhhh..rasa mcm nak pitam...dahlah duit abis banyak kat hp yg di repair tu...huhu...mmg hebat kan penangan jari jemariku?
aku pon tak faham...sampai kekadang aku rasa aku fobia nak pegang org punya gadjet dah..takut rosak gak,..huhu

apepon...bukan takat tu je ceritanya..hp adik aku mmg berjaya di repair tp ade satu perkara lagi yg buat aku bleh jadi gile yg amat!
tapi aku takleh cite skang sbb mata aku dah tahap burung antu....dah berat sgt..so,apakata esok je aku sambung story entry ni k..kira ni part 1 la ek..ahaks..

anyway gudnite pembaca! 


huhu...inile rupa hp htc aku tu...selamat tinggal my darling! mungkin takat ni aje jodoh kite...
 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!