Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, January 27, 2012

Salam Kembali! Berapa Kali Salam Kembali Daaaa...!

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum WRT...


Hai warga blogger n pembaca belog ni semua!!!!
Salam satu Malaysia dari Mama Qadida yg dah lama tak online ni!
Bukan sengaja tak mau online tapi keadaan yg menjadikan aku tak berpeluang utk beronline seterusnya menghapdet belog yg mcm nak jadi sepi mcm dulu balik...huhu


Seperti yg aku pernah cite kat entry INI , handphone kesayangan aku iaitu hTc HD aku mengalami kerosakan yg terpaksa dimasukkan ke icu buat seketika [b4 raya cina aritu]...
tapi sampai skang tak siap2x lagi sbb kedai repair hp tu masih tutup memandangkan pemiliknya adalah berketurunan cina [biasalah..klu dah nama raya cina...seminggu kedai tutup kat Mesia ni...huhuhu]
skang ni pon aku masih menanti hp aku tu utk disiapkan sbb depa janji nak siapkan selepas raya cina...tadi aku dok usha gak kedai die kat U Mall jb tu..tp still tutup ko!!! lama betul ko beraya ek cokia! hiks....takpe..janji boleh siap...itu pon aku dah syukur ke hadrat Ilahi...jangan die kata hp aku tu tak dpt diselamatkan lagi sudah!!!! memang sadakallahalazim le ! huh


Sepanjang takde tenet ni...idup aku mcm tak keruan okeh!
keje aku cuma ngadap tv ...sesekali kalau ada mood..aku tgok dvd korea series yg berlambak2x kat dlm almari yg aku tak tgok lagi!! he..he...he
tapi mmg bosan yg tahap gaban punya...
betul2x buhsan okeh!
rasa cam nak tecabut nyawa pon hader ko! huhu...
mungkin aku rasa mcm kekurangan sbb tak dpt nak berblogging....klu facebook or twitter tu aku okeh lagik..tapi bila ngenangkan aku tak dpt nak hapdet belog...rasa cam tak keruan sgt....[adakah ia dinamakan pemblogger tegar??] ehhh..tak..tak..takde kena mengena okeh..hiks! rasa aku ni masih tak cukup kuat lagi nak bergelar pemblogger spt tu....masih jauh perjalanan aku utk ke arah tu...eceh!!!! :)


ok laaa...actually aku nak share berita happy kat uols sume...[itupon klu ada org baca lah ek...klu takde org baca pon..aku tak kesah sbb bagi aku belog ni mcm tempat aku meluahkan apa yg aku rasa je...utk share everything dlm idup aku...utk diri aku dan org terchenta aku...tak mengharap kan sgt utk org baca belog aku pon...siyes! aku cuma rasa puas bila dapat tulis kat belog ni..tu je] hu..hu...tetiba mcm shahdu..hiks..


actually aku nak bagitau yg mulai dari skang,aku dah boleh aktif online semula!!
haaaaaa...font harus beso gedabak okeh...tu pon dah menunjukkan keterujaan aku tu...hehehe..
almaklumlah setelah hampir 2bulan tak dpt aktif online [klu agak nak online aku terpaksa gigih pegi cc...huhu..tak suke okeh...dahlah bising..budak2x je byk main game kat situ..hampeh! aku mmg dari dulu tak prefer online kat cc...sbb tu sejak dulu aku rela masuk line telekom semata2x nak pasang line internet kat umah..dedulu aku pakai jaring.my..ahaks]
tapi skang smua dah canggih...dengan sekali cucuk [ berukbeng la apelagik!] , kita dah boleh surfing...senang n mudah bila zmn dah berubah ni,,,
okeh...berbalik cite tadi....
aku dah boleh online smula kat rumah sbb aku dah beli berukbeng baru..
citenyer gini...aku ada laptop kat rumah tapi disebabkan aku prefer online guna handphone maka laptop adalah jarang aku gunakan...aku lebih rasa best n senang nak online kat hp...even screen nye alahaaiiiii...kocik nak mampuih...berbanding laptop...tapi aku rasa lebih selesa guna hp sbb bila online kat hp..aku boleh baring2x..landing2x....klu online guna laptop..mana leh baring2x..landing2x tu smua..ye dak?
so, laptop memang terperap jelah kat umah..agak2x nak edit gambo or save gambo ke ape..baru aku bukak laptop aku tu...agaknye klu laptop aku tu buleh berkata2x...dah lama die bebel kat aku " ohhh...bila diperlukan..baru ko nak guna aku kan...ko ni mmg hampeh kan fiza!" he he he..


tapi sejak hp aku yg banyak berjasa kat aku tu rosak...aku mula tingatkan laptop aku....
aku terus berkira2x nak beli berukbeng [atenyaaa...berukbeng lama aku ilang sebenornye...dedulu aku mmg ade berukbeng..tp aku pon tak taulah kemana benda tu misplace!] smpai skang aku tak jumpa...so, sejak tu aku dah lama tak online kat laptop..klu online pon ,aku guna wifi hotspot thru htc aku tu je laaaa..
tapi laaaa ni,bila aku rasa aku dah sesak napas takde tenet aku nak layan...maka aku pon beli berukbeng baru....aku beli yg murah2x je..janji dpt online sudah!!!
so,tadi aku dah dptkan berukbeng tu...simkad u mobile internet mmg dah lama aku register dah....so, malam ni dengan rasminya aku dah start online guna laptop dan berukbeng baru aku ni...lega rasanya dpt hapdet entry dan status pesbuk bagai..rasa cam baru leh bernafas balik..ahaks...dasat ek aku ni....


anyway hope lepas ni...uols jangan buhsan la tgok entry terbaru mama qadida yg akan sentiasa  mula menghiasi bloglist uols [yg mana add aku dlm list die lah hek] hehehehe...
apepon aku still setia menanti htc aku tu siap sbb dgn htc ,aku bleh online dimana2x aku berada..even kat tmpt kije..hiks...klu laptop ni..terhad ckit....aku hanya boleh online kat umah jelah....koser aku nak bawak bulky2x ni kat spital! hu hu hu..


ok laaaa....sampai sini je dulu...anyway sekali lagi dari mama qadida a.k.a Fiza [agak2x sape2x yg tak tau nama betul aku dlm ic...ha...ni nak bgtau la ni...nama aku Fiza yeh...jgn keliru lah klu aku ada menggunakan kata ganti nama Fiza tu yeh...
okeh...Gudnite semua!!! esok nak kena keje!!!





 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!