Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, January 29, 2012

Cuti Tahun Baru Cina Kami

بسم الله الرحمن الرحيم 
 Assalamualaikum WRT...
salam warga blogger smua!!
Mama Qadida kembali menghiasi dunia blogging...he he..
ini entry story pertama selepas lama mnyepi...


Cuti Chinese New Year yang lalu aku dapat cuti 3 hari je...
from sunday [mmg cuti awam] bersambung ke hari isnin dan selasa sbb hospital cuma bagi 2 hari public holiday jerk..
On Sunday, kami [my parent,wisya n busu Azhar] telah pergi kenduri kahwin anak kepada my father's cousin kat Taman Kempas Utama...balik dari kenduri ,kami pergi melawat nenek[maktok] kat Gelang Patah...lama tak tgok Maktok...
Keadaan Maktok masih sama mcm dulu, still takleh bergerak ..hanya mampu terbaring lesu kat atas katil...cuma maktok mcm dah nampak boleh bersuara ckit2x...walaupon ape yg die cakap tu kami tak faham..tp atleast maktok dah boleh bersuara klu nak compare ngan sebelum ni...maktok hanya mampu termenung n tido je...nampak sgt tak bermaya..
alhamdulilllah maktok ada perubahan yg memberangsangkan...dia seakan tahu kami dtg melawatnya daripada senyuman yg seakan nak terukir kat bibir tua die...sian maktok...semoga Allah panjangkn umur maktok dan memberi kesembuhan penyakit angin ahmar maktok..amin! hanya maktok satu2xnya yang kami ada iaitu nenek sebelah ayah aku...nenek dan atuk sebelah mak dah lama takde dah...hmm


Keesokan harinya..kami ke Desaru...really unplaining holiday coz malam tu aku saja cite2x ngan family aku yg org Pasir Gudang skang dah senang nak ke desaru...dah dekat sgt sbb highway Pasir Gudang yg nak ke desaru dah siap,..hanya mengambil masa setengah jam je nak sampai..lepas tu tetiba Busu Azhar beri cadangan utk pergi Desaru...
maka, malam tu kebetulan aku mmg tido rumah emak aku kat Bandar Uda Utama JB sbb mr Hubby keje malam [ dah menjadi kebiasaan,klu mr hubby keje malam, aku n wisya akn tido kat umah emak..huhu]
Aku terus pergi kedai utk beli bahan2x masak nasi lemak...
kekonon nak picnic kat tepi pantai ...haruslah bawak bekal nasi lemak..haha..
gigih aku masak yeop! aku masak sambal ikan bilis,mak plak masak nasi lemaknye...
mr hubby tak ikut sbb die memang keje je sepanjang aku cuti 3 hari tu...so, takde maknanya die nak dapat ikut kami...baik die lepak kat rumah katanya..


so,kami 4 beranak [ busu azhar,wisya aku n emak..ayah aku tak dpt gi sbb kena keje gak]
bertolak ke Desaru dlm pukul 10 pagi...sampai desaru dalam pukul 12.30pagi...perjalanan klu dari rumah aku mengambil masa 1 jam setengah....
so, jom tgok gambo sepanjang kami bemandi manda kat Desaru Johor. Namanya dekat , tapi jarang dpt pergi..rasanya ini kali kedua aku pergi ke Desaru sepanjang 30tahun hidup,,,pelik kan? haha...
Dan baru aku tahu yg Tanjung Balau dah dekat ngan Desaru...[refered by sign board] 
Tanjung Balau tu pon pantai jugak...so, nanti boleh picnic kat situ plakkan..dh tau jalan..hahaha..[malunye sy jadik org johor]



Desaru...here we come! nak masuk ke sini sampai tersesat2x jalan..sampai dah terlajak kedepan...terpaksa patah balik..hehehe...Lotus Desaru pon dah dekat...sebelah2x je..so,pasni bleh plan gi ke Lotus Desaru plak...Lotus Desaru ni mcm taman tema air skit kot...ada hotel,swimming pool n a few of game...lebih kurang cam tulah..masuk kena byr klu tak silap

sampai2 je trus carik port bawah pokok sebab agak redup...uiiiii..ramainye orang..almaklumlah public holiday! kami miskin,pakai alas surat kabar je ..huks..

Dari kat umah tak isi perut lagi..so,masing2x dah kebuluran..duduk2x teus bukak makanan...makan terus tanpa toleh kiri kanan..ahhahah..lagilah nasi lemak...bau die je dah tak tahan...kuat bau nasi lemak kami ni...hihi

wisya pon  lapo okeh...tapi die makan sikit je sbb die lagi teruja nak mandi laut..tgoklah tu..dari rumah lagi,nenek dah pakaikan die swimming suit..hehe

nenek dan busu azhar yg dah tak sbr nak mandi laut...busu azhar makan pon mcm gelojoh sbb nak cpt2x mandi...busu azhar memang antu laut! dia je yg suka ajak gi berkelah bagai ni..huhu

makan dan minum b4 mandi
nilah nasi lemak mama qadida dan puan Fuziah[mak aku] jgn ngences ye uols..haha
budak tecik ni dah excited dah tgok air laut yg bergelora masa tu..air tengah pasang..so,ombak agak kuat..besh!

buah hati mama dan semua~

peace yawww~

peace lagi dan lagi~

seronok tengok ada yg main layang2x...angin sgt kuat..mmg sesuai!!

time to mandi manda...nenek cuma duduk jaga beg..hiks

busu siap belikan bola utk anak buah die sorang ni guna duit sendiri...tq busu!

jom tengok gelagat dan keletah Wisya di tepi pantai ni..anak dara ni memang antu laut..jgn tak tau~~~



wisya dan busu kesayangan bersedia utk mandi! yuhuuuu







bila bola terlepas...terkedek2x die kejar nak dapatkan bola tu...


cantik tak???

"Istana Impian Darwisya" nama dia..hiks 

wisya dan mama..peace

kasih ibu dan anak! like like..

last but not least...Wisya dan Busu happy dapat mandi manda kat Desaru....bye bye desaru!!!! nnt kite pergi lagi yeh!
sekian saja kesah cuti public holiday kami..jumpa di lain entry ye!

 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!