Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 27, 2011

Makan Itu Nikmat...


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum WRT...
Hari ni nak tepek gambo2 makanan je... Cite2 makanan ni actually ada yg dah basi citenya. Asyik terperap je gambo2 ni kat folder hp... Baru arini ada mood nak letak sbb tujuan asal snap gambo2 ni pon mmg nak tepek kat belog pon... Majority makanan2 ni mmg my peberet okeh..jom layanz...
Okeh...nama food ni aku slalu lupe n konpius...Takoyaki?? Takodaki??? Siryes aku konpius! Ni antara peberet aku especially kalau gi City Square or Leisure Mall...sbb aku cuma tau dua buah tempat ni je yg sedap! Yg lelain sgt tak sedap..dahlah macam rupa ceekodok je..kecik sgt. Pehtu ade ke dia bagi kita sejuk2..tapi tidak di CS n Leisure Mall..dorg bagi panas2 sbb dorg bangsa bila ade kastemer order,baru dia start masak..besh kan...tapi yg kat atas ni aku beli masa lepas tgok wayang ngan my BFF,Ani.. makanan ni pon Ani yg kenalkan pada aku..dia cakap klu pergi CS mesti dia singgah beli benda ni..Tp mmg aku akui...ianya sgt setapppp..rasa cam sebungkus tak cukup..Tp bila kenangkan ia ada tambah cheese ckit2,trus aku control. Okeh,harga takoyaki ni klu kat CS, rm3.50...tapi sbb sedap..so rasa mcm berbaloi...
Tiramisu.....okeh..pestime saya makan benda yg namanya.tiramisu ni..actually dah lama tau psl tiramisu ni sbb dah banyak terbaca psl tiramisu dikalangan blogger...siap ada resepi lagi...mmg sejak pestime kenal menda alah ni,aku teruja sgt nak buat..tp sampai skang pon tak terbuat2...hampeh tak? Bukan taknak buat tapi lebih kepada Malas nak buat actually...hiks...okeh...kebetulan kat tempat keje ni,ada sorg staff bawak tiramisu ni ke opis...dandan aku tnya,mana beli? Rupanya ada salah sorg staff IT department yg jual..bini dia mmg ada biz buat kek dari rumah...so,teruslah aku call inche poji tu nak order satu...die kata.esoknya baru leh dapat..takpelah..janji aku dpt rasa...hmmmm mmg setappp...rega satu tupperware ni adalah 10 hengget...oklaa kan...dan inilah pestime aku dpt meraSai bagaimana rasa tiramisu..tp bagi aku,tiramisu ni sedap dimakan sekali je..means,takyah simpan2 dalam aisbox...sbb pada aku,rasanya akan jadi lain klu simpan dlm aisbox terlalu lama..baunya agak tengik klu simpan lama dlm fridge..maybe sbb cheese kan...tu yg ada rasa dan bau tak enak tu...okeh..lepas ni dah tak jakun ngan tiramisu..

Air asam boi kegemaran mama qadida sejak dulu dan kini...bila lalu kat easophagus,rasa cam nikmat sgt2...haus smua ilang..hiks.. ni masa makan kat LC katering restoran dimana aku masuk pertandingan karoks hotfm tu..makanan kat situ mmg gile mahal.tp disebabkan ku nak rasa bubur nasi dan air asam boi especialnya,sanggup tu...ko tgok asam dia yg.banyak dan pekat.tu...mesti dpt bayangkan klu dpt lalu ke tekak kan..mmg hmmmmmm...nikmat tak terkata..

Yang ni pon menu masa mkn kat LC katering tu.. ni actually makanan pesanan Mr hubby..saja nak show off nasi ayam kunyit die..boleh tahan gak kata Mr hubby..masa tu mamam berdua ngAn Mr hubby je...feeling deting mcm masa belom kawin dulu sbb skang ni mmg dah jarang makan luar berdua.klu pergi pon,mesti bawak wisya...
Haaaa...nilah bubur nasi yg aku nak rasa sgt tu..tapi pada tekak aku,ianya biasa2 je..takdelah sedap sgt pon...dahlah mahal..cuma yg bestnya sbb die hidang sgt panas2...stok yg klu masuk mulut..boleh melecur lidah ko..huhu...

Last but not least..of coz this cool blog...klu beli cool blog mesti mintak sama.ada coklat atau oreo..yg lelain takleh masuk la...dua ni je yg sedap pada tekak aku...yg ni satu utk Mr abah..Mr abah.order cendol cool blog...masa ni jalan2 ke angsana...mcm dah jadi wajib..asal singgah angsana mesti beli cool blog..hiks..yummy!!!


tapi itu smua dulu2 masa mama qadida masih punya kuat nafsu nak melantak..skang ni dah Cuba kurangkan makan2 benda2 ni sbb ianya menggumukkan okeh...fyi,skang ni mama qadida betul2 tgh berdiet okeh...nape? Tak percaya keh? Takpe...aku akan buktikan nnt dgn entry khas okeh...nantikan Ye kalian..ahaks...okeh..smpai sini sje dulu..nnt aku cite kempen diet ku tu dari A smpai Z bila ada kelapangan k..

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!