Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, December 15, 2011

♥Majlis Fa♥Za♥

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum WRT...

Last weken aku n bff,Sh.Mahani bersama anak dara kesayangan telah menghadiri majlis perkahwinan Mohd Faez dan isterinya Haliza.
Majlis diadakan di Batu Pahat Johor rumah disebelah perempuan. Sebelah lelaki plak pada 17hb ni ada sambut menantu kat Majidee JB...ate..dedua org johor..senang nak balik kg. Bp pon bukannye jauh sgt kan..
So,kami gerak dari JB sekitar pukul 12pm ... lepas amik Ani kat umah,terus drive laju2 sbb takut tersesat..maklumlah...pestime gi umah panten pempuan ni...klu gerak awal,atleast klu tersesat ke,kami masih ada masa nak cari jalan...hehe...ate,aku taknak terlepas dari tgok diorg bersanding.... majlis wajib pegi ni !!!!!!! Huhu...

Mr hubby tak dpt ikut sbb die kije...klu tak,aku hangkut dia skali...
Sampai umah pengantin pukul 1.30pm...bersanding pukul 2..so,masih ada 1/2 jam nk tggu panten lelaki berarak dgn paluan kompang...
Nasib baik kami tak sesat sbb banner pengantin yg berada disetiap simpang jalan yg byk membantu...bagus gak dorg pasang banner beso2 tu...
So,lepas dpt parking baekk punye depan umah pengantin,berlakulah adegan tolak menolak antara kami sbb masing2 bengang nak masuk sbb mmg kami langsung tak kenal dgn kuarga panten pempuan ni...siyes...kami rasa mcm org asing sgt..sbb yg sebenarnya ,aku cuma kenal ngan abe Faez je. Isterinya tu aku dak kenai...masalahnye...pihak panten lelaki smua belom ada kat situ selagi belom berarak kan....
So atlast,kami redho je serbu masuk...masa tu fikir nak mamam je dulu sbb sementara mkn nanti, boleh tggu panten lelaki dtg...
Nasib baik smpai2 je,ada makcik si panten pempuan menyambut kami. Masa tu org tak ramai lagi...so,kurang ckitlah bengangnya. Kami perkenalkan diri sebagai rakan si panten lelaki je..abis cite...
Sampai2 je terus amik makanan...dahhhhh..nak di buat ape lagi? Takkan nak masuk umah panten? Bukannya kenal...ade kang kena halau...hehe..takdelah...gurau je..

Lepas makan,tak lama tu,kompang pon bertalu ...perantin pon berarak bersama kuarga n sedara maranya....dlm ramai2 tu,aku cuma kenal adik pempuan die DD dan Faezah ngan emak die je...bapak die baru meninggal bln puasa yg lalu...sian abg faez kahwin tanpa ayah disisi...alfatihah buat arwah Abu Bakar.

Sempatlah jugak kami tegur panten lelaki masa die melintasi Sebelah meja kami....sambil ucapkan Slamat Pengantin Baru kat die...ade aku amik video dia tgh berarak..nnt ada masa aku upload ek..skang takleh sbb line laju sgt...huhu...
Wah...apepon...alangkah segak si panten lelakinya berbaju songket dan bertanjak purple...hehe...oklahhh...jom layan gambar...yg pasti,Kami tak dpt bergambar ngan perantin Di atas pelamin sbb aku n ani berkejar masa nak balik sbb ade kenduri di tmpt lain plak...maaf Ye perantin sbb terpaksa balik awal...lagipon takleh lama2... nnt ada benda lain plak terjadi...Hahahaha...[abaikan ye..si penulis tgh tah hape2..huhu.]

Wow!!!! So nice kan kek diorg. Antara ,gambo2 hasil tangkapan kamera eden...

Yg ni pon Ani yg snap kan....ko tak pandai snap centre la ani...huhu...kacewa sudah...

okeh...hanya gambo pengantin dua keping diatas saja yg ade dlm kamera aku...gambo2 dibawah ni adalah hasil cilokan ye...harap maklum...dan harap abg faez tak marah....hehe...

Perantin lelaki yg nebes tapi tetap maintain kacak...kihkihkih...akhirnya kawin gak abg aku sowang ni diusia 31 tahun...ok la tu kan...

Perantin pempuan yg vogeh...isteri kepada Abg Faez.. smoga uols berbahagia..sy percaya awk akan bahagia menjadi isteri faez...;)

Si perantin yg berdebo2 saat hendak dinikahkan ...actually aku tak tengok pon die nikah waktu pagi pada hari yg sama..harap2 sekali lafaz je ye encik faez.hihi...

I loike this pic...smoga menjadi suami penyayang dan bertanggungjwb ye...amin...bertuah awk Haliza memiliki dia.

Jeling menjeling si perantin lelaki...hiks..but I loike the pelamin...sgt cantik dgn himpunan bunga2 tu...simple but nice...ohsem okeh...pandai isterinya pilih...huhu...

Makan beradab...masa ni tak dpt tgok sbb aku dah membelahkan diri...ni cilok dari adik dia punya fb wall...sory ye cik pengantin...glamour pe masuk belog...kihkihkih...jokes je...


Potong kek time....uols are so gorgeous...happy for uols..;)


Okeh...sdikit gambar hantaran pihak laki dan pempuan...eh...coklat homemade sy mcm ada diantara hantaran2 tu..ngeh..ngeh...klu nak tau..baca entry ni smpai abis ye...


Okeh...ni lah satu2 nya gambar wisya ngan mama masa majlis tu...masa ni baru smpai masjid nak singgah solat asar...harus lah ada gambo Kami okeh...


Ha...aunty Ani dah nak solat pon nak berposing gara2 budak comel ni...hiks..


Wisya dalam masjid...


Buah hati mama n abah yg makin comel bangat!buat mama nak cubit2 n gomol2 pipi die okeh...


Okeh..ini adalah coklat hantaran homemade yg aku buat khas utk abg faez ...alhamdulillah...die sudi jadikan coklat ni salah satu list brg2 hantarannya...cantik x? Ngeeee.

aNyway...SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT MOHD FAIZ ABU BAKAR DAN HALIZA SALIM...SEMOGA BERBAHAGIA HGGA HUJUNG NYAWA..AMIN...


Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!