Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 27, 2011

Hujung Minggu Bersama Wisya

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum WRT...
Kesah yg nak di share ni pon dah basi dah..tp nak ngedet jugak sbb.rasa sayang sgt kalau moment2 antara saya dan ank dara sy sorang ni tak di share kan Di sini...
Dah nama pon belog ni ditubuhkan pon mmg utk mencoret segala kenangan suka duka bersama dua cinta hati saya iaitu my luvly hubby n my beloved daughter!!! Kannnnn...
Nanti bila wisya dan adik2 nye [InsyaALLAH klu ade rejeki] dah dewasa, atleast boleh jugak dorang baca belog ni sebagai kenangan mereka sewaktu kecil hgga besar..kan ke suwit namanya tu??? Hiks..

Okla...actually nak cite ape yg weols buat pada weekend lepas..yelah..weken lepas pon ada gak hari cuti kan..cuti xmast day uols..
Dan kebetulan kami baru je dapat cik B....so, beronggeng la kami berdua sahaja [Wisya n mama] sbb Mr hubby adalah kerja di public holiday..
Takde kemana pon..sekadar berbelanja brg dapo Di U Mall taman U...dan melayan kerenah anak dara yg takleh duduk diam...wisya skang suka main sembunyi2 dan lari 100 meter kat pasaraya okeh...mama malas nak kejar..cakap je tinggal...nnt die datang balik kat kite..huhu..
Okla..jom layan pics...yawwww...

Errrrr...sebelom tu nak cite ckit...b4 kuar shopping ,mama masak dulu utk Mr abah yg balik keje shift pagi...dah siap kemas umah,basuh baju n sidai baju sume...barulah mandi...tp lepas je abis wat keje,alangkah tertanjat boboi aku bila ruang tamu yg telah aku bersihkan tadi, bertukar jadi spt gambar diatas..huhuhu...ini menunjukkan budak dalam gambar di atas juga telah sama2 dgn mamanya mengemas ruang tamu okeh...adehhhh..


Habissss ruang tamu mak kau nak...nasib baik ko anak,kalau tak,dah lama dah ...huhuhu..tapi lepas tu kami kemas sama2 ...wisya ni bangsa kalau kite ajak kemas barang mainan die ,kite kena keep counting 1,2,3 n seterusnya Sambil masukkan barang2 dlm kotak...nnt dia akan ikut counting ...dan sama2 masukkan barang dlm kotaknya semula...senang je kan..satu teknik pembelajaran gak ni..


Lepas penat main,mama hadiahkan ia eskrim...ha...baguslah tu kan anak..huhu...minah ni mmg antu eskrim okeh..ko tala la ke dia,ape jenis eskrem pon,dia telan je...huhu...eskrem ni pon die yg mintak sndiri okeh...terpaksa lah mama ia gigih kuar gi kedai cari eskrem....sesekali bolehlah ek anak!!!! Nnt sakit gigi..mama jugak awk carik..mengongoi2 nanti takleh tido malam...


Lepas dah petang ckit,wisya jadi eskot mama ke Giant U Mall....tapi ini budak kecik dia mcm dah jadi rutin...asal pegi jenjalan je,mesti mintak naik mainan yg bila letak token/duit syiiling 50sen je,die bergerak n kuar lagu...wisya panggil menda alah ni "kuda"...masuk2 je u mall,terus menjerit2 nak naik kuda..adussss..leceh gak budak ni skang..kengkadang sampai mama ia terpaksa tukar duit syiling kat kedai klu kat wallet takde duit syiling.huhu. layankan jela...


Tapi yang ni,mama ia yg paksa dia naik sbb mama ia suka...cute je menda ni...klu mama ia boleh naik,dah lama mama ia naik..tp sbb tak boleh. anak dpt naik pon jadilah..janji tak kempunan..hak hak..

Tau tak,wisya takut nak naik menda ni okeh..dlm gambar die nmpk suka..n enjoy je tp sebenarnya die tgh cuak tu...puas aku pujuk die suh die jalan sendiri...klu x, ditarik2nya tangan aku minta aku jalan saMa2 ngan dia ..pastu,terjerit2 panggil mama..mama...!!!! Malu mak tau!!! Semo org tgok mama je...adessss...naik menda ni klu tak silap,RM3 selama 8 minit..murah kan?

ni masa dah masuk giant nk borong brg dapur..ini budak bila dah sampai kat bahagian barang baby...die pon jadi mcm gambo kat atas ni...nmpk benda ni,terus die minta naik...klu tak,die menjerit dgn sekuat hatinya..sekali lagi mama ia menampung malu! Huhu..

Bila nampak stroller ni plak...die nak naik jugak...ko tgok..die buat mcm reta die...ko tau x die suh aku bwk die jalan shopping barang sambil die dok dalam ni..aduhai anak! Ni bukan reta benda kite okeh...tgok..tanda rega pon ada lagi kat situ...aduh...jgn bikin malu nak oiiiii....okeh..begitulah ragam nur darwisya damia bila bawak.die jalan2 skang...terus mama phobia nak bawak wisya gi shopping okeh...ubah perangai dulu,bru mama bawak...bley gitu??? Hiks..


utk tak menghmpakan wisya,mama ada belikan barang2 wisya...antaranya spt di atas...crocs lama wisya yg nenek belikan dah buruk sgt,so mama hadiahkan yg baru ek...then,mama belikan koleksi buku2 education utk wisya celik ilmu..mudah mudahan...nnt wisya baca buku ni tau...bln depan,mama boleh beli lagi...


then,mama belikan ini khas utk wisya..beli yg kecil je sbb mudah utk dibawa kemana2... sbb benda ni ada Jugak yg besar punya tp agak bulky...better mama pilih yg ini utk wisya buat masa ni..benda ni bagus sbb bila dah tulis2, kite tarik je button kat bawah tu ke kiri atau ke kanan,nanti tulisan tu akan padam Dan kite akan boleh tulis yg baru....kiranya,eraser canggihlah.ni...dgn adanya benda ni,sng mama nak ajar wisya WRITING...

OKEHLAH...sampai sini dulu..memalam buta type kat touch screen ni mmg ngantuk yg amat...actually tadi baru lepas abis tgok Maharaja Lawak Mega....keputusannya adalah :
1)Osbon
2)Boboi
3) Saehu
4)Syok...

a href="http://img833.imageshack.us/i/watermarkfq.png/" target="_blank" title="ImageShack - Image And Video wosting">
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!