Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 21, 2011

Akhirnya Dapat Jugak....

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum WRT...

.....aku tgok movie Ombak Rindu dengan my bff,Ani.
Alhamdulillah...hiks...setelah puas pujuk memujuk cik Ani,akhirnya berjaya gak aku ajak die tgok mggu lepas..almaklumlah,Cik Ani tu jenis bukan penggemor cite2 melayu..yg die reti tgok,cite2 Twilight dan seangkatan dgnnya...huhu..
Tapi cik Ani ada puji gak cite tu besh..kiranya tak rugilah die kuar duit tgok cite OR ni..ngeh ngeh..

Yelah...ingat tak aku ade cite yg aku tak dpt habiskan tgok OR ni gara2 Wisya buat hal...pada sesiapa yg nak baca entry tu,boleh KLIK SINI.
OKLAH...malas nak bebel panjng2...
Biar aku terus komen ckit ttg movie ni k...

Tau x kenapa aku beriya2 sgt nak saksikan movie ni? Sbb aku dah baca novel OR ni..cite die mmg best..klu tak,Takkan ku dah khatam novel ni sebanyak 2 kali...yups...dua Kali....klu tak silap,first aku baca masa aku form 6...itupon bakal kakak ipar aku yg gile novel dulu yg perkenalkan aku pd novel OR tu... dedulu aku suka baca novel pinjam..kebetulan die mmg kumpul koleksi novel....so,aku pinjam bakal akak ipar aku tu satu beg novel..antara novel yg ade tu,novel OR laaaa..then,second time plak aku baca masa kat kolej nursing...itupon weols gigih tunggu turn nak baca..bayangkan...satu buku ,Kami share utk 7 org...huhu..masa tu sanggupppppp.. huhuhu...
Dan novel ni dgr kata ada kesinambungannya ....tapi aku still belom baca lagi...tulah..igt nak beli gak novel2 tu..tp apepon ramai feedback yg org bagi,novel yg pertama(OR) gak yg paling best..novel2 sambungan tu banyak merepek meraban ckit...tp apepon aku tetap nak baca gak satu hari nnt..

So,for this movie...aku boleh kata, NOT BAD...mmglah movie takboleh nak 100% sama ngan dlm novel kan..tp pd aku pengarah movie ni berjaya hasilkan cite ni dgn jalan cite yg menarik dan padat...Dan mmg aku MENANGIS tgok cite ni...actually memula aku mcm taknak menangis tau..tapi akhirnya aku ternangis gak...huhuhu.. ntahlah..maybe cite ni melibatkan isu suami dan isteri Dan aku yakin,bagi yg dah bergelar suami or isteri[lebih2 lagi isteri la..hiks...] pasti akan tersentuh bila tgok cite ni..pd aku part yg paling sedih masa Izzah terpaksa curi2 melawat suaminya Hariz Di spital dan sanggup tido disebelah suaminya yg terlantar sakit Di spital...solat disebelah suaminya...untungnya Hariz dpt isteri yg sgt menyayanginya... dan part yg Hariz menjatuhkan airmatanya demi isteri tercinta..wahhhh..mmg masa tu ,airmata mama qadida pon seiring ngan airmata hariz Dan izzah...Hehehehe..

Okeh..hope lepas ni ada lagi movie2 yg diadaptasi dari novel2 terlaris..pada aku,movie2 adaptasi ni ada auranya tersendiri... dengar2 ,novel Andai Itu Takdirnya yg aku baru lepas baca aritu juga bakal difilemkan..betul atau tak,aku tak pasti. Aku dpt dari tweeter budiey wartawan hiburan tu..harap2 betullah apa yg aku dgr ni..mmg teruja sgt klu novel tu dimovie kan...aku rasa panggung akan jadi banjir terus..hik....novel tu best dan sedih okeh...
/
Last but not least..MAJULAH FILEM ADAPTASI UTK MALAYSIA..HAK HAK...

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!