Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, December 18, 2011

Our Anniversary Special Made [10/11/11]

Uبسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum WRT...

Wah....sangat lama aku perapkan cite ni..
Dan baru hari ni dpt publish...
Hohohoho...actually dah lama gambo2 kat dlm entry ni di haplod Dan save as a draft.
Tapi tak tahulah kenapa, setiap kali nak type n reka ayat, aku jadi malas sgt2.
Sampailah jadi blank nak tulis ape. Very2 no idea.... Tu yg asyik tertangguh je..adeh...

Okeh..straight to the point, pada 09/11/11 yg lalu,aku n Mr hubby sambut anniversary wedding kami yg ketiga tahun..
Alhamdulillah....pejam celik pejam celik..dah 3 tahun kami menjalani perkongsian hidup bersama dengan seorg cahaya mata kami yg dah berusia 2 tahun....syukur dengan nikmat yg diberi.
sempena anniversary kami aritu,takde apa benda istimewa kmi celebrate..coz On this our anniversary, we may not have wealth, but we do have each other and that is worth more than anything in the world.
.so,aku sambut sekadar memasak makanan yg agak sedikit istimewa utk mr hubby dan anak kaami darwisya. So,kalau nak tau apa yg aku masak,jom tengok pics...waktu ni akumasak sehari selepas tarikh anniversary kami iaitu pada 10/11/11...
Before that,nak share the meaning of wedding anniversary with this quote:
An anniversary is a time to celebrate the joys of today, the memories of yesterday, and the hopes of tomorrow.

Yeahhhh...special cake making of me myself to special persons in my life ... nak tau kek apa yg aku buat ni...let's see the next picture...

Sudah siappppp kek nya...Chocolate moist kek asal boleh namanya...hiks. pasal mama qadida dah takdak idea nak bubuh apa sebagai hiasan. So,guna Je apa yg ada kat dapur tak berasapku... tu pasalnampak selebet je...main campak2x je ni...yg benonya aku cadang nak letak buah stoberi as a decoration of the cake but disebabkan idea nak buat kek ni pon last minit,so beli bahan2x pon dah last minit...pegi giant pon terkejar-kejar....so greedy...so masa Gi giant tu, boleh plak dorang cakap stoberi takde Stok..aduhhhh. so,naktaknak terpaksa beli nenas dalam tin je...jadi laaakan...janji. ade usaha aku nak letak hiasan atas kek kami tu..hehe..

Nahhhh...ini dia hasil homemade food kami...balik keje terus gigih masak okeh..semuanya khas untuk mr hubby dan wisya. Mama rela berpenat Lelah nak menyiapkan semua ni..ape aku masak tu ek?again,next picture.

Yeahhh...utk pertama kalinya aku buat chicken chop...100% homemade. okeh...no beli2x kedai...macam biasa aku amik resepi kat Myresipi wah....alhamdulillah air tangan sy menjadi walaupon ayamnya agak hitam skit tappi mr hubby. Suka..itu yg penting...nanti aku buat entry resepi chicken chop ni okeh...tunggu...opsss...lupa nak cakap,yg ni Chicken chop mr hubby..

Haaa...yg ni mama Qadida punya...nyumnyum...lepas ni boleh try buat lagi...agak jimat kalau kita buat sendiri tau...tak rugi pon.

okeh...time to be camwhore before makan2 ...mama n wisya!! Mama pakai baju kelawar jelah ek abah! Bukan celebrate kat mana2x pon...tak payah nak make up bagai...sambut kat umah 3 beranak je kan!

Mama n wisya lagi ...bergambo dengan makanan utk kenangan kami bertiga. Ate...makanan pon special kan...haruslah posing semata-mata nak show off chicken chop homemade tu..hikhik

Mr abah pon nak jugak bercamwhoring ngn anak dara kesayangan..ke kena paksa ngan mama? Ate,abah kan sgt susah nak bergambo...nak kena jerit ngan mama dulu,baru nak bergambo...kan abah kan?huhu

Wisya tak abis2 bergaambo ngan simbol peace dia...huhu..

Gambo Anak dara ni wajib snap dengan kamera mama okeh..

Wisya pon ada chicken chop dia jugak okeh. Ala,janji nampak mcm chicken chop..hehe. berselera anak dara cimomot ni makan sendiri..sampai comot-comot! ate,dia taknak kaco abah ngan mama ia bercengkerama...hahaha..

Ini air laici homemade gak..ala,beli air laici dalam tin je..hehe . Airlaici tapi letak buah nenas...asal boley kan....hiks..

Ni. Nak cite lawak ckit...ckit jeee....ate,kekonon makanan ala-ala omputih,so makan haruslah pakai gerpu ngan pisau / sudu kan...maka,gigih ler aku menyoyat dn meracik daaging ayam yg liat ni...berpeluh-peluh sampai.. bunyi keletung kelentang bising dek gerpu ngan sudu tu jelas kedengaran membingitkan suaasana..nasib baik kt umah sendiri..tapi nak dijadikan cerita, oleh sebab pikir kat umah sendiri..maka jadilah insiden seperti dibawah..check. it out...

Hik hik...gerpu ntah kemana..sudu pon dah Kena lempar kat mana...DANDAN aku makan guna pakai tangan sbb dah tak larat nk menyiat daging ayam dgn gerpu dan ditambah pula tk sanggup dengar kelentung kelentang yg membingitkan telinga....huhu...ala,nama pon. mkan kat umah aje..pedulik hape kan....buat ape laa aku nak menyusahkan diri?

last but not least...sepotong slice coklat moist kek hasil tgn mama qadida..yumyum..esoknya bawak ketmpt kije..ramai plak nak minta resepi...hiks...

Anyway...Happy Anniversary For Us....We wish the Good Fortune to bring us today, tomorrow and always a stroke of luck and bless us with an everlasting love!

For my beloved husband, "I thank you because you listen when i speak and you see me for who I am...only you who willing to accept my deficit. I will thank you every day of my life because your LOVE…..is one of my Life’s Greatest GIFT for our anniersary day!
My love is and always will remain the same for you…….yesterday, today, and tomorrow as the seasons grow.
Last that every couple hve to know are:
Anniversaries are special for anyone no matter what you are and they only come once a year. This means, when you celebrate it, you need to celebrate it very well so that it is a memory to keep and last forever. Couples send each other anniversary wishes and make sure the other one knows that they will keep their love and promises to each other alive forever.

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!