Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, October 7, 2011

Nasi Ayam Mudah.

Wبسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum WRT...

Salam 1 Blogger..
Lama menyepi ..tetiba muncul buat entry makan-makan plak kan..huhu. Ni nak cite.. Actually bukan taknak hapdet belog.. Tapi ada benda yg menghalang.
Actually, aku baru tukar gadget.
Dedulu kan aku pakai tablet yg 7" tu kan????.. Tapi tab tu aku dah jual[kat adik]. Sbb aku rasa mcm tak sesuai aku nk pakai tablet beso gajah tu.
Klu aku nak online kat mana2 especially kat tmpt keje,rasa susah sgt. Nampak mcm expose sgt..nampak mcm aku tak buat keje.
Then,aku decide utk pakai handphones biasa yg comel Dan tak besar gabak.
Dan aku decide utk pakai HTC...aku dah jatuh cinta ngan HTC desire tapi hanya mampu pakai HTC Hd 2 je..takpela..yg penting screen dia sama besar. 4 inch.
Aku mmg suka pakai hp screen beso2 ni sbb rasa mcm puas je nak mentenet. Nama pon aku guna hp HTC ni utk online dimana2 saja aku berada. Sbb aku kan antu tenet. Aku antu tenet pon sejak kenal dunia blog okeh.huhu. So.skang aku dah start online guna gadget comel ni.
Dan tau x kenapa dah lama tak hapdet? Sbb nye aku ade problem masa nak upload picture kat blogger dashboard. Aku ni jenis tak suka hapdet belog through email yg mcm org slalu buat tu.sbb susah nak arrange picture. Tak systematic aku rasa.
So,aku mmg dah biasa. Upload guna blogger dashboard mcm kat pc je.
Sekali masa aku nak upload tu tetiba tak bole .
Then, tadi aku terbaca entry tentang new interface blogger dashboard kat belog
So,aku try la tukar layout dashboard baru tu. Dalam hati aku mana tau bole upload kali ni. Rupanya betul sangkaan aku.mmg dah bole upload gambo lepas aku tukar ke new interface. Huhu...mmg tepatla sangkaan aku sbb padahal aku main agak je.. Ooo...rupanya skang ni mmg kena guna new interface ek klu nak hapdet belog...huhu..klu dulu takde masalahh plak sbb Dedulu aku penah gak gatal2 tangan tukar new interface dashboard ni sbb benda ni kan dah lama jugak diperkenalkan. Hmmm...xpela...yang penting skang aku dah bole upload gambo.lega sangat2.

So itulah sebab kenapa aku dah lama menyepi kat sini. Tensen n sedih tau klu bila nak upload gambo je asyik failed..huhu. Anyway thanx buat ceera sbb krana dia la aku dpt settle kn masalah rumit aku ni.hihi... Tak sia sia la aku baca belog ko ceera. Sbb actually baru tadi aku sempat buat blogwalking..dah lama okeh aku tak berkesempatan nak baca belog org...ko bayangkan....nak blogwalking pon tak sempat. Since hari raya aku tak dapat nak blogwalking. Hari ni baru ade mood nak bw.
Huhu..takpe..jgn risau Ye kengkawan blog.akan ku terjah juga belog uols satu persatu nnt. Tak sabar nak baca cite raya uols..walaupon raya dah abis.hmmm. Alamak..kan aku dah cakap...aku memang suka lari topic asal. Sebenarnya nak cite pasal ape aku masak semalam..tetiba plak membebel pasal handphone plak.hahahaha. memang dasar pantang menaiplah ko mama qadida.
Hehe.. Sory la Ye uols. Ate..aku nak cite pasal kenapa aku dah lama tak hapdet belog. Atleast takdelah aku mcm tetiba je buat entry.kira entry salam la jugak ni kan. Adeh...aku pon tak tau menda apa yang aku bebel ni.ignore jela Ye kalian. Skrew mama dah longgar plak pagi ni.. Okla...straight to the ampangpoint... Aku nak cite pasal malam tadi. Buat kali keduanya aku masak nasi ayam khas utk Mr hubby yg ngah majuk ngan aku semalam Actually hari tu aku penah buat nasi ayam. Kira 1st trial la masa tu. Tapi rasanya aku belum buat lagi entry pasal nasi ayam tu. Lupa nak buat entry pasal tu. So,hari ni aku tunjuk nasi ayam yg menjadi tu jela Ye.

Presenting my nasi ayam homemade. Haha. Aritu buat nasi terlampau kuning sangat. Sbb terlebih kunyit.dah mcm nasi minyak pon ade. Tapi kali ni ok la...


Ayam goreng yang diperap dgn sos cili,kicap manis,halia dan garlic. Setappppp...hiks.


Okey..nasi ayam yg sedia dimakannnn...yum yum.

Resepi mcm biasa aku cilok from WWW.myresipi.com Ini nasi ayam mudah namanya.type je kat bahagian search kat myresipi tu "nasi ayam mudah" . Nnt Kuarlh resepinya. Kekurangan dlm masakan aku ni cuma takde daun salad ngan tomato. Takpela...makan anak beranak je kan..so cincaiii je..huhu...
ok la...sampai sini dulu Ye entry Kali ni.nnt klu rajin,aku buat entry raya 2011 part 2 Ye..huhu...bilalahhh rajin nak hapdet blog mau mari Ye mama qadida?huhu.

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!