Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, October 30, 2011

Kami Melawat Rumah Baru Adik Di Idaman Villa N9.

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum WRT...
Aritu tu kan aku ada tulis entry ttg akikah anak buah aku kan?
Then,lepas pulang dari majlis Di Melaka tu,kami semua telah ke rumah baru adik ipar aku kat Felda Sendayan Nogori 9..alang2 dah cakap psl N9 ni..den nk kobar la ckit yg pasukan bola sepak nogori telah menang mengalahkan pasukang tengganu kite...hiks..tahniah kat ekau yerk team nogori. Den tak sokong mana2 pon..hihi.
Ok..back to the topic...actually adik ipar aku iaitu isteri kepada adik lelaki aku yg no 4 tu..yg beli umah ni...utk aset dan rumah persinggahan katanya...sbb suaminya plak dah beli rumah kat Rawang dimana dekat ngan tempat keje mereka. InsyaAllah tahun depan mereka start pindah kat umah kat rawang tu..kiranya mereka berdua ni dah ada rumah sndiri la gamaknya. Bertuah uols berdua okeh!
Rumah dorang yg kat Rawang tu umah double story 4 bilik...Dan umah kat Felda sendayan plak umah berkonsepkan banglo setingkat...ada 4 bilik juga tp dah nama pon banglo...haruslah besar dan luas. Kat halaman rumah je dah boleh buat kenduri kahwin..4-5 buah khemah boleh letak..huhu...actually banglo ni adik ipar aku beli sbb nak suruh mak ayah dia yg kat KL tu duduk. Yelahh...skang ni mak ayah dia cuma duduk quarters polis je...so,tahun depan lepas ayah dia pencen, baru dorang duduk kat banglo tu..means,adik ipar aku pon takdelah risau tinggal kan umah tu kosongggg je...atleast ada org jaaga.

So,kataa adik ipar aku,sebelom mak ayah dia pindah..dia nak ajak mak mertua a.k.a mak aku utk tengok umah tu..lagipon skang ni mak ayah dia kat Mekah.
So,berangkatlah kami ke banglo setingkat.dia yg cantik bangat tu..Kami sampai ke rumah tu dalam pukul 5 pm. Balik2 je kami tak yah masak lagi sbb makanan masa kat kenduri akikah tadi banyak sgt. So,kami cuma hangatkn je utk makan mlm.

Ok...inilah dia banglo setingkat adik aku tu...Idaman Villa nama dia..biasanya banglo 2 tingkat kan..tp ini special skit...banglo setingkat je..senang ,tak payah nak panjat2 tangga..hihi..


ini pulak bahagian belakang...luas okeh tanah dia...uols tau berapa harga banglo ni? Masa adik aku beli RM280 K mcm tu..tapi skang dengar2 dah naik 350 K okeh! Untung tak Untung adik aku? Lagi satu kalau kat area KL or JB ni...jangan harap la nak dapat rega ni...mau cecah 500-800 K ke atas...huhu...tapi kira oklah...die beli pon..utk mak pak dia gak..takdelah terbiar kosong mcm tu...sbb klu sewakan,takut takde org nak sewa umah beso2 mcm ni. Btul tak? Umah ni pon belom abis polish ni...klu tak,lagi cantik ni..mungkin adik aku ade la tu plan2 dia utk nak renovate umah ni lagi..kan...skang ni dia dah plan nak buat cabinet dapur je dulu...mungkin dia nak tggu mak ayah dia balik dari haji agaknya.

Yg ni ruang tamu..dorang mmg dah letak barang skit2 kat umah ni...tinggal nak duduk je...yg dlm gambar ni nenek wisya.

Tgok wisya..suka dapat main sebab rumah tu luas gile..dia ngan sepupu dia Hani [ anak kepada adik aku yg tuan punya umah ni]

yg ni ruang makan..bersebelahan ngan living hall je..

Yg belah sana plak dapur. Tapi taknak tunjuk la sbb dapur nya tak semenggah lagi sbb belom ada apa2 termasuk kabinet..tapi dapurnya besar
Busu Azhar pon ikut jugak...dia cuti raya deepavali seminggu. Klu tak,mesti takleh ikut sebab Busu duduk asrama kan.


Masa ni dah ari ahad..mama n papa hani tengah ngadap makan tengah hari. Nenek plak terpaksa layan dua sepupu cilik ni makan jugak. Bukan main suka dapat makan nenek suap...Hani badan je kecik tapi sangat berselera makan...hehe..

Memula nenek suap Hani Qistina...

Pastu nenek suap anak dara mama yg nama Nur Darwisya Damia ni pulak...wisya eksen je ni...die tgok Hani kuat makan..dia pon nak makan...kalau kat umah sndiri,adehhhhhh...nak suh telan nasi pon payah okeh...


Lepas tu kami plak makan tengah hari setelah kami emak2 dara ni berhempas pulas mengerah tenaga kat dapur sejak pagi..


Menu Kami haritu ialah Tom Yam campur( udang,ayam),sayur kobis goreng[ini resepi aku okeh..hihi] Dan ikan goreng...simple tapi mengenyang n menyelerakan . Sempat jugaklah aku belajar resepi tomyam adik ipar aku ni. Die ni mmg pandai masak okeh. Sebelah pagi kami makan nasi goreng cina juga resepi dari adik ipar..rupanya udang basah tu blender bersama bawang Dan cili padi je..lagi sedap.. pastu nasi goreng cina ni mmg klu masak kena letak banyak sayur sayuran..tapi kami letak kobis ngan carrot je sbb itu je yg ada..itupon malam tadi adik aku pergi tesco beli barang2 dapur..nasib baik bahan2 kering mmg dah sedia ada kat umah tu sbb mak ayah.dia selalu gak berulang alik ke sini..


Haaaa..itu dia air nata de coco kegemaran adik ipar aku,Ida. Tiapkali dia balik umaH mak aku,sure dia buat air ni...setappp.. nata de coco campur ngan susu cair dan ais..huhu.

Petang dalam pukul 3ptg..kami dah bersiap2 nak balik...Kami balik ke jb manakala adik aku 3 beranak balik ke rawang sbb dorAng bekerja disana...hari keesokkannya masing2 dah kena keje...so terpaksa lah balik. Yg kat atas ni tuan punya belog ngan anak2 dareznye...hehe.

Mama dengan anak buah kesayangan ,Hani Qistina yg mcm Amoi...hihi. wisya jgn jelez..
Ala,wisya ngan mama haruslah ada..Kami kan sama2 camwhoring..haha.
Hani n Wisya Yang sangat2 rapat dan mesra..seronok betul dorang main sama2 sampai taknak tido even dah pukul 12 malam.hehe...dorang ni bagus..main tak pernah gaduh..ada potensi jadi sepupu rapat bila besar nnt ek.
Wisya sayang Hani..mmmmuuuuaaaahhhhhh kat pp hani..
Sebelom bertolak..haruslah amik gambar family sebagai kenangan..hiks.
Tadi gambo Busu takde...skang baru ada..ngeee..Busu pon nak interpwem gak...ahaks.
Wisya ngan mama posing depan umah Sebelom bersiap nak bertolak. Yg belakang tu tgh bizi mengemas apa yg patut.kehkehkeh.
Nenek pon nak interpwem gak ek..hiks.
Babai hani sayang..nanti jumpa lagi...miss u dear.
Ni masa wisya Dan hani tengah main mainan hani ...Busu yang supervised dorang...hehe.
ok..sampai sini dulu kesah rumah baru.adik iparku dan suaminya. Nanti kan kesah aku yang pergi ke pesta karangkraf semalam Di angsana Ye. Daaaaa....

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!