Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, October 8, 2011

Conference Asian Pacific Digestive Week 2011

لله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum Wrt.

Salam berjumpa lagi... Okeh...nak tau kenapa mama qadida dah lama tak hapdet belog???
Sebabnye banyakkkkkk...
Ok...benda yg aku nak cite kan kat bawah ni adalah salah satu sebabnye...
Tiga hari lepas aku n sorang staff department aku telah dihantar oleh pihak hospital ke satu conference terbesar di Asian Pacific iaitu conference yg dinamakan Asian Pacific Digestive Week.
Kenapa dipanggil Digestive? Sebab aku kn keje dlm bidang gastro entology..yg berkenaan dgn segala menda bahagian perut,gall bladder,usus,liver dan smua yg mengenai sistem pemakanan manusia lah.
So, kami digelar group endoscopy dimana ia membawa maksud tugas kami di hospital adalah memeriksa segala usus,gall bladder,eosophagus n stomach dgn menggunakan satu alat yg dipanggil scope.
Haaaaaaa...clear tak? Maafla aku mmg suka memperjelaskan sesuatu benda yg aku rasa org lain tak faham. Yela..mgkin org yg bukan dalam bidang medical tak tau perkara mcm ni...so,bila dah faham some medical term kat dlm entry aku ni,barulah aku Rasa org confident nak baca entry ni...hihiks..
So,aku n kawan aku bernama Sabariah kena pergi Kali ni.
Actually APDW ni mmg every year diadakan....
so,for this 2011's conference,ia diadakan di Suntec Singapore.
Masuk La kami ke Kota Singapore tu... Ia berlangsung selama 4 hari berturut2. From 1st to 4th October 2011.
Tapi disebabkan kami gagal utk medapat sponsor hotel from any company...maka dgn rasminya kami mengisytiharkan utk ulang alik dari jb ke Singapore.
Lucky kami org jb...klu tak,terpaksalah guna duit sendiri utk hotel..
mahal will hotel yg dekat2 suntec city tu...abis..dah nama pon tengah2 bandar...mau cecah SD300 utk 1 malam.
Klu duit Malaysia dah cecah RM800 okeh... x sangguppp...
Takpelah...aku rela bersesak naik bas masuk Singapore...drpd menghabiskan duit beratus duduk hotel. Baik duit hotel tu aku buat makan angin pergi AustraliaPulau Pangkor ke...huhuhu..
Actually,kami staff hospital ni mmg dari dulu klu nak join mana2 conference endoscopic ni,kami digalakkan mendapatkan sponsor from any company yg telah pihak hospital beli equipment Dan machine2 dari company nya...
means..macam dorang kena berjasa pada staff hospital la sbb kita dah langgan peralatan diorang.
Cth peralatan tu seperti machine scope,washer scope...equipment2 utk take biopsy patient and sebagainya..ha...kan ayat aku dah campor2...ayat rojak.hihi.
So,bila everytime ada conference,mereka biasanya invite kami utk disponsor oleh company mereka utk join the conference. Dan kami hanya berjaya mendapat sponsor utk registration for the conference aje...
company tak berani nak sponsorlah kalau buat kat Singapore. It's about the cost.
Bayaran registration je dah SD400. Huhu.... so itulah sebabnya Kami kena ulang alik dari jb ke Singapore.

Ape kata uols layan je gambar... Sila tahan mata tengok gambo2 yg banyak kat bawah ni Ye...hiks.


Inilah dia Bangunan Suntec.City yg betul2 terletak di pusat bandar Singapura. suntec ni merupakan pusat conference n exhibitions centre yg terbesar bagi warga Singapura. Jauh bandar dia ni.masuk ke dalam. Huhu.


Saya dalam MRT Singapura. Firstime naik okeh. Perjalanan Kami dari station Keranji[ from woodlands checkpoint ] to station City Hall. Sampai je kat City Hall tu,Kami kena menapak 5 minit utk sampai ke suntec. Huhu. Kurus mak noks.


Ni masa kat station mrt kranji. Sory ek banyak gambo tuan tanah je.jgn kutuk Ye klu tuan tanah muka tak semenggah dlm gambar2 ni.hehe.

aku pada hari kedua conference. Semangat..pagi2 dah bangun seawal jam 5 pagi gara2 nak kejar bas n mrt. Errrrr...tapi hari pertama je naik mrt...hari kedua Dan seterusnya terus naik taxi dari jb sbb sesungguhnya Kami teramatlah tak larat nak bersesak naik turun bas kat kastam tu...penat okeh...memang penat...sampai aku terfikir,mcm manalah org yg keje kat Singapore hari2 keluar masuk Singapore.alang kan aku satu hari dah rasa serik..huhu..

ni masa kat luar ballroom conference tu..masuk2 ballroom jumpa banner ni dulu. So,Cuba baca betul2 banner tu .



Saya Dan.sabariah geng masuk Singapore.


Ye...Inilah dia manager yg sudi sponsor aku untuk join conference ni, Miss Irene from Boston Company. Thanx miss Irene..next time bole sponsor lagi..hihi...

Ni masa nak naik MRT kat City Hall nak ke station kranji. Masa ni nak balik ke jb dah utk hari ke 3 conference.

Ni plak kat kastam jb..tgh tggu bas nak balik ke terminal larkin. Ni baru lepas cop passport lah ni..huhu.

Gambar2 kat bawah ni pulak gambo camwhoring aku dok Berposing dalam bangunan suntec tu..yg ni masa last day. Hari pertama hingga ketiga pakai baju kurung..last day,hari keempat baru pakai seluar.huhu.
Jom tgok mama qadida yg camwhore..





ok laaaa...layan jela gambo2 kat bawah ni Ye...penat nak menaip...ni dah nak balik keje ni..arini kan half day..Babai...jumpa Di next entry k...Semangat nak berblogging dah kembali ni...hihi...



Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!