Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, August 7, 2011

Tournament Bowling Mr Hubby.. Hubby Juara Ke??

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum WRT...

Pada malam sabtu lepas, iaitu hari Jumaat, tanggal 29 July 2011, Mr hubby ada join pertandingan Bowling antara staff2 di tempat keje nya. Pertandingan ni adalah pertandingan suka2 antara kawan2 sekerjanya. Mr hubby ajak aku tengok dia main. Mula2 macam malas je nak ikut tpi bila mr hubby desak2, pastu dok ungkit yg family day tempat keje dia tahun lepas aku tak ikot dia join, maka, aku pon bertukar fikiran utk ikut dia main bowling. Nak kena bagi support lah kekdahnya. Hihihi.

Tournament Bowling tu buat kat Bowling Danga City Mall JB. Dedulu Plaza ni dikenali sebagai Best World tapi dah tukar nama sebab dah diambik alih kot. Sapa orang JB taulah.

Darwisya pon ikot support mr abah ye. Actually kami sampai awal. Kiranya org first lah yg sampai. Semangat tak semangat kami. Hiks.

sebelom tu, kami round2 satu plaza dulu. Bowling tingkat atas sekali. Tetiba ternampak kerbau ni. Terus aKu paksa suruh mr abah ambik gambo berdua ngan anaknya sebab kerbau ni nampak santek. Hiks. Darwisya takut okeh. Uols tgok reaksi darwisya tu, die tenung je kerobau tu, agaknya dia ingat kerbau tu idup kot. Huhu.

dah penat round, kami decide utk tunggu je kat dalam pusat bowling. Kebetulan ada sediakan kerusi urut ni, maka mr hubby yg suka kena urut ni tak melepaskan peluang duduk dan masukkan rm1. Dengan bini2 dan anaknye sekali join. Sedappp wooo.. Macam kena urut betul2. Tapi paling tak suka part yg dia cengkam kaki tu. Aduhhh... Sakit mak tau!
sebelom tu, moh kita tengok hadiah2 yang disediakan hari itu. Mr hubby cakap, dia pon gigih tolong siapkan adiah2 ni okeh. Yolahhh tu.. Hihi

okeh, ni adiah yg dah siap diletakkn kat atas meja khas di pusat bowling tu. banyak hamper makanan je kan. Tapi aku suka makan2 ni tau.

Meh aku kasi close up ckit. Ce tgok piala tu? agak2 sape yg bertuah bawak balik pingat ni ek??? [tanda tanya!]

nampaknya orang semakin ramai. Skit-skit staff datang. Semua staff pakai t-shirt seragam kaler merah makngah, baju T yg direka khas utk staff2 department mr hubby. Curlasss ko! Kat belakang t-shirt tu ada tercetak nama2 seluruh staff department mr hubby.

Ramai kan staff tempat keje mr hubby. Itu belom masuk yg tengah keje shift malam. Dorang kena keje, so for sure la tak dapat join. Mr hubby keje shift okeh. ate, nama pon kije spital...

sementara nak tunggu pertandingan bermula, haruslah mr hubby gicam(gila camera) dulu. Mr hubby mentang2 lah pertandingan tempat keje dia, tetiba je jadi camwhoring. Sibuk suruh mrs bini dia ni dok snap gambo2 sekitar bowling tu berlangsung. sah dah jangkit virus mama. Huhu.

Tu diaaaaa... Pertandingan telah bermula. Mr hubby tengah membanting tenaga mengangkat dan membaling bola yg berat tu. Hihi. Anyway memula mr hubby asyik tak strike je. Pastu ada masuk longkang. Lepas dah beberapa kali balingan, barulah mr hubby banyak strike. Whoaaaa.. Pandai gak ek abang main! ahaks. Memula tadi baru warm up kannnn... Pastu baru kasi tunjuk teror.. Kekdahnya laaa.. Hahaha.

mr hubby dan salah sorang kawan dia brnama syikin. Dia ckp syikin ni baik n antara yg paling rapat ngan dia. Dan ini orang suka sangat kat wisya. Dari 1st jumpa wisya sampai lah nak end of the game dia dok nyakat wisya tanpa jemu. Haaaa. Masa memula mr hubby nak perkenalkan aku kat kawan2 dia tu, mak malu okeh. Sbb pestime kenal member2 sekerja dia kan. Huhu. Mak kan pemalu gitewww..

posing lagi dan lagi. Masa tunggu mr hubby main, aku plak melayan kerenah wisya yg agak ligat dan akti gak berlari kesana sini. Nasib baik mood dia baik aritu. Tapi mak plak yg lotih melayan dia. Dah macam pergi berjoging dah dok kejar2 dia. Nasib baik ada sekumpulan anak darez ni yg sudi melayan wisya. Budak2 tu suke okeh menyakat wisya. Tergedik2 budak tecik tu kena nyakat. Tapi mama adalah lega lah sebab dah ada org layan dia. Huhu.

Dan setelah hampir 2 jam lebih pertandingan berlangsung, maka tibalah masanya pengumuman pemenang. masing2 debo-debo tunggu keputusan.
Dorang umumkan keputusan lepas makan2. Tapi sebut bab makan2 ni, aku adalah kecik ati ckit sbb dorang takde bagi or pelawa aku ckit pon tau. Hiks.. Tetiba! dah sah2
dowang tu cuma sediakan makanan(mee) tu cukup2 utk staff aje, sah2 lah tak cukup utk ko mama qadida. Ahaksssss... IYe.. iYe.. Sy redho. Ngeeee...

Dan pemenang bagi acara berkumpulan ialahhhhh... Jeng jeng jeng...
Kumpulannnnnnnn....... mr hubby!!!!! versi jerit nak bgi announcement ok. Kena tarik 7 harakat yerk. Ahahahaha.
Memang tak sangka group mr hubby menang. Dan dorang cakap, group dorang menang sebab mr hubby banyak strike. Huhu. Memang kembang semangkuklah cik suami sy tu. gambo kat atas ni kumpulan mr hubby tengah amik hadiah dn posing. daku hanya mampu snap pic dari jauh aje.

nilah group mr hubby yg jadi juara berkumpulan tu. Mak mampu snap dr tepi je noks. Malu punya hal. Ahahaha. Nak upload dari handphone mr hubby malas la plak. Mr hubby ada banyak bluetooth gambar2 pertandingan ni dari member dia. Nnti2 lah.. Bila aku dah amik dr hp mr hubby, aku hapdet entry ni dgn gambo2 yg lagi clear okeh. Uols tengok darwisya tu, sebok nak interframe gak.Budak ni mmg xtau malu. Huhu.

dan itulah dia. Pemenang bagi peserta perseorangan. Juara keseluruhan adalah jatuh kepada..... Inche hubby saya laaaaaaaaa... Nape tak caya??? jangan cakap uols, aku pon macam tak caya mr hubby juara. Padahal tak pernah aku nampak dia main bowling. Dulu2 masa muda pon sekali dua je main... Huhuhu.. Agaknya sebab mrs bini Dan anak dia datang support kot. ngeeeee... Apepon tahniah utk my hubby. Tk sia2 aku teman dia malam tu. Rasa boring yg menguasai tadi terus bertukar jadi happy n ceria.

kalau uols perasan , kat tengah2 tu mr hubby diraikan okeh kawan2 dia masa
penyampaian piala tu. nampak takaku dah zoom in gambo ni kasi beso. Bayangkan.satu2nya piala yg ada ni akhirnya dimiliki oleh mr hubby. Vangga mak noks. Vangga! hihihi.


sebelom balik, haruslah amik gambo kami skuarga yg glemer malam tu. Ate, dah hubbynya sibuk dipuji tak abis2. Haruslah mrs bini dia ni kena tempiasnya. Hahaha. Tak abis2 mr hubbh di puji dan disakat oleh kawan2nya tu. Smpaikan ada salah sorang member lelaki dia tu ada nyakat mr hubby yg bisa membuatkan muka mak jadi merah padam okeh! bila dia cakap:
"waaahhhh... Lan juara dapat pingat yg org dok rebut2 kan.. Yg untungnya bini dialah...konpom Dapat hadiah special dari Lan malam ni. "
waduh... Waduh... Bengang plus malu yg amat mak seh dia ngusik lagu tu. Bayangkan semua staff lain dok dengar dan gelak beso lepas dia ckp camtuh. Aku rasa nak masuk kan muka dalam baju je tau! eeee.... Memang malu yg amat masa tu. Tak teragak-agak
bergurau. Huhu.

Kite lupakan kesah yg lucu tadi...Errrr. Lucu ke? kite tgok plak hadiah yg mr hubby menang tu. Ini dia, piala sumbangsih dan buah tangan dari department mr hubby. Dalam beg tu ada perhiasan yg cute sangat. Boleh aku jadikan perhiasan kat Astana U kami nnti. Terbaekkk.

moh kite kasik close up ckit. Yg ni mr hubby yg snap.

apepon tahniah buat abang sebab jadi juara kedua2 acara. Berkumpulan dan juara keseluruhan perseorangan. Alhamdulillah. Lepas ni kalau ada tournament bowling ni lagi, abang join eh. Nanti sayang temankan lagi. Hahahaha.. Dan dannn... Aku tak boleh puji mr hubby lebih2 sangat. Nanti kalau dia baca belog ni, dia akan jadi kembang semangkuk. Opss silap2 bukan semangkuk lagi.. Tapi ditakuti akan jadi seperiuk. Wakakakak. Sebab hubby saya ni memang pantang dipuji. Alangkan kesah cite dia juara bowling ni pon seminggu tak abis lagi cite dia. Hahahahah. Jgn mare ye bang. Sayang tau abg baca belog sy ni. Sebab tu makin sayang ligat usik abg. Wakakakaka. Apepon, sayang vangga abg menang okeh. Siryes!!!!



Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!