Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, August 21, 2011

Spy Kids 4D The Best!

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum WRT...
Hari Khamis lepas  aku deting ngan Ani,my one n the only bff! 
Dia baru je abis praktikal and dengan rasminya beban study die slama 6tahun tu dah abis dah pon...
Dan hari ni bertarikh 21 ogos 2011 merupakan harijadi Ani yg ke 30 tahun...
Alhamdulilah aku masih dpt bersama2 ani lagi tahun ni...
So, sebelom tu,ani ada mesej aku mengatakan die dah balik dri kl[praktikal]
Dia pon ajak aku berbuka puasa sama2x..
Aku pon apelagi..haruslah suka...lama okeh tak jumpa ani.Last aku jumpa die sebulan yg lalu dimana kami sama2x makan sushi tu..huhu

So,kami bercadang nak berbuka puasa kat gerai jual murtabak...
at first ani yg sibuk nak makan murtabak..aku plak dok tingin nak makan mac'd...
last2x bila aku tgok ani beriya2x nak makan murtabak...aku pon mengalah...
tetiba je aku jadik suka dan terliur gak nak makan murtabak bila ani ckp murtabak kat Bandar Baru Uda tu setapp...

kebetulan berdekatan ngan gerai tu ada bazaar ramadhan...ha..kami apelagi..sementara nak tunggu lagi setengah jam utk berbuka,aku n ani jalan2x cari apa yg patut kat bazaar tu...sgt besar itu bazaar okeh...aku rasa...inilah bazaar yg terbesar di jb selain dri bazaar Kg Melayu...tapi still xdpt kalahkan bazaar kg melayu yg sgt terkenal di kalangan org jb...huhu
tengah2x jalan,boleh plak kami terjumpa ngan member lama masa sama2x jadik guru sandaran dulu. Kami jumpa cikgu shahrul izwan ngan wife nya. beerbual n senyum sengih sekejap,pastu trus blah...

so,kami beli nasi beriani,kuih agar,puding  dan air asam boi...[sedap woo air asam boi...air yg sering menjadi pilihan aku bila tiapkali gi bazaar]..ani plak tapau botok2x..utk makan sahur katanya sebab mak die takde...pergi rumah kakak dia.

lagi 10 minit nak berbuka,kami terus ke gerai murtabak tu n order murtabak...
memula ani takut2x nak beli makanan kat bazaar n makan kat kedai murtabak tu..die takut pihak gerai tak kasi bawak makanan luar..aku pon cakap yg dia merepek...takkan lah nak marah..bukan kite tak beli makanan kat gerai die langsung kan...
sekali,bila kitorang sampai je kat gerai tu,tgok2x hampir kesemua org yg makan kat situ bawak makanan dri bazaar jugak...barulah minah tu lega...hahahaha..ani..ani..takut sgt!

lepas makan,tetiba ani ajak aku tgok wayang ...minah ni sejak sambung study,dia dah pandai tgok wayang..klu dulu,nak ajak pon susah...die kata baik tgok kat cd..tp skang,die plak yg terlebih2x...
so,lepas makan kat BBU tu,kami terus menuju ke City Square[tempat dimana sy n mr hubby blind date u.ahaks]
kami servey2x citer ape yg best...dan smua nye cite omputih n cina okeh...cite melayu takdak...ani laa yg suka sbb die mmg tak gemar cite melayu...die layan cite omputih n cina je...huh...sungguh antarabangsa btul peberet ko ani! aku plak dedua aku layanzzzz..sempoi je...sume aku bley masuk..cite melayu ke,omputih ke janji aku rasa best!

so, setelah dibincang2x,kami pon decided utk tgok citer kat bawah ni...check it out!


 Spy Kidz 4D okeh......ate...dah aku kawan ngan org yg antu cite budak2x mcm ni....karate kid pon die suke...shaolin football tu pon die suke...huhuhu..tp tak kenal maka tak chenta..cite ni memang bestttttttttt sangat2x....kalau markah tu, aku bagi 5/5 bintang...sure! aku suke sgt cite ni..rugi tak bawak wisya tgok..hiks. Apepon...yg penting..tak rugi aku tgok cite ni dari kul 10malam satart sampailah kul 12 malam...huhu
meh aku bagi sinopsis dia:
Dalam bahse omputih la ek..dah nama pon cite omputih..hiks:
The film revolves around twins Rebecca and Cecil who cannot get along with their stepmother, Marissa Cortez Wilson, who married their father, Wilbur, a spy-hunting reporter. Unknown to the twins, Marissa is a retired spy for the OSS (Organization of Super Spies) which has since become the world’s top spy agency and former headquarters of the now-defunct Spy Kids division.So when Earth is threatened by a villain who goes only by the name of “The Timekeeper” (Jeremy Piven), she is called back into action by the leader of the OSS. With the end of the world approaching, Rebecca and Cecil have no choice but to join the fight, help Marissa, and put their anger against her aside in order to save innocent people. They will also receive some help from former Spy Kids Carmen and Juni Cortez (who have since grown to teenagers) who will provide them with new gadgets.

Cast



Jessica Alba
Marissa Wilson [i luv Jessica alba okeh! Actress berkulit hitam yg cantek! die berlakon sebagai step mother utk spy kidz ni..dan die juga spy woman..huhu]]

Joel McHale
Wilbur Wilson[sangat ensem bapak kids ni]

Rowan Blanchard
Rebecca Wilson[aku suke budak pempuan ni...pandai berlakon...she loves frank..ahaks]

Mason Cook
Cecil Wilson

Jeremy Piven
Danger D’Amo / Tick Tock / Time Keeper

Alexa Vega
Carmen Cortez

Daryl Sabara
Juni Cortez

Danny Trejo
Uncle Machete

Ricky Gervais
Argonaut (voice)

Jett Good
Young Danger

Chuck Cureau
News Anchor

Albert Im
Head Scientist

Wray Crawford
Editor / Cameraman

Jonathan Breck
Wilbur’s Boss

Alcides Dias
OSS Agent #1 (as Al ‘Train’ Dias)

 aku suke part jessica ngan baby ni[baby ni anak ketiga dia dlm citer ni] baby ni sgt somel okeh!! yg kelakar...masa part jessica in contraction labour pon die boleh teruskan keje menyelamat a.k.a spy dia...bayangkan..tengah sakit2x nak beranak...dia boleh melompat,berlari dan sebagainya..kelakar  n tak logik kan citer ni..hahahahah
tapi cite ni memang kelakar...bebudak ni best!
yg kesian nye...bapak diorang a.k.a husband  jessica alba ni adalah spy hunter sebenarnye,...selama ni die langsung tak tau dan tak perasan spy yg die buru selama ni ada dalam rumah die sndiri iaitu anak2x dan isteri die...huhuhu..kalau nak tau mcm mana cara bapak die boleh dpt tau yg ank dan isterinya adalah seorg spy...jom tgok cite ni..korang mesti tak nyesal! uhuks...pomot gila2x plak aku ni yerk...tp mmg best woooo!

di bawah ni  review video die..



*klu tak boleh bukak video ni...boleh pergi ke SINI  terus...

Actually lepas bali dri tgok wayang..aku teman ani tido umah die sbb umah dia takde sapa2x..aku yg kebetulan mmg tak keje keesokannya...terus je stuju...aku tinggalkan wisya kat umah mak aku...dgn itu,mama qadida jadik anak dara sekejap bila dah pandai  tido umah org..ahahahhaha...malam tu plak kat umah ani...kami tido lewat gara2x layan movie yg berlambak2x kat dlm lappy ani...banyak seh cite best..sgt suke! antara cite yg aku tgok "Virgin 3" movie dari indonesia ...lepas ni aku nak downlad virgin 1 and 2 plak..hiks..dah jatuh chenta ngan cite tu..macam cite final destination gak le..ade siries2x gak...
Di kesempatan ini jugak,aku nak wish Happy Birthday yg ke 30 tahun buat Sharifah Mahani atau nama mesranya Ani...
Semoga sahabat sejati aku sorang ni cepat2x dipertemukan jodoh..amin! Tingin nak tgok baby ani sebenarnye...boleh geng ngan wisya..huhu..advance tak aku? 
 

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!