Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, August 18, 2011

Rentetan Gambar Emak Semalam

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum WRT...
Semalam aku ada buat Wordless Wednesday pasal emak
HHMMMM....Bila dah tinggal sendiri ni...rasa lain macam ckitlaaa...
yelaaa...sebelom ni kan aku duduk serumah ngan emak n ayah aku...
So, walaupon agak bising...tapi meriah...tak sunyi macam kat rumah skang ni...
Sejak aku hantar emak aku balik ke rumah dia 2 hari lepas...
aku jadi rindu sangat ngan emak...
tulah....orang kata, 
" Dekat bau tahi,Jauh bau wangi"
Dedulu masa serumah ngan emak...macam anjing ngan kucing...asyik bercekau je ngan mak..[hihihi]
Dulu selalu complain bising la..tak selesa la...emak suka membebel laaaa...
Tapi skang ...aku rasa rindu plak kat semua benda yg aku menyampah dulu tu...
hmmm..itulah lumrah kehidupan manusia kan...
Bila dekat..tak hargai..Bila dah berjauhan,barulah mula rindu merindu
 Itulah yang terjadi pada diri aku skang ni...
Aku rindu ngan emak,ayah n adik beradik yg masih tinggal serumah ngan emak dulu..
aku rindukan suasana bising dan meriah...bila dah tinggal sendiri ni,baru aku hargai apa yg aku lalui dulu kannn..
Skang ni aku makin sunyi....ada tak ada pon...bila bukak tv/ radio,barulah rasa meriah ckit..
Nasib baik ada Darwisya..budak kecik tu pon yg selalu menceriakan suasana...:)
Kalau takde Darwisya...makin bertambahlah sunyi sepi mama...
Mr abah plak keje tak tentu masa [keje shift]

Malam ni Mr abah keje night shift dan inilah malam pertama mama n wisya tidur bersendirian  kat rumah baru ni...

Harap semuanya ok dan tiada apa2x yg tak diingini berlaku...
Semalam kami ada buat bacaan yassin antara kami 3 beranak..
lepas solat maghrib semalam..kami baca yassin dan surah2x agar rumah baru kami ni dipelihara oleh allah swt. Amin..
Kami sertakan air kosong ...dan air yg telah dibacakan yassin tu,aku sapukan ke muka Darwisya 
dan bagi dia minum...mudah mudahan wisya sentiasa dilindungi..[biasalah rumah baru kan]


Takpelah...lupakan je lah kesah rindu kat emak tu...
bila dipikir2x balik....benda ni normal utk semua manusia yg ada hati dan perasaan.
Memang benda yg pertama kali terjadi kat diri kita akan susah utk kita hadapi pd mulanya..
esok lusa...pabila dah terbiasa..insyaAllah akan lenyap segala perasaan2x ni..betul tak?
kata org: 
ala bisa tegal biasa kan
 Macam my cousin said laaa...
aku ada buat status Fb mcm ni :
rindu kat emak
pastu my cousin ni komen:

Sama lah fiza.. Masa kak idah baru2 tinggal rumah sendiri pun mcm tu jugak.. Mengalir airmata ni rindu kat mereka sebab selalu ada depan mata n duduk 1 rumah.. Nanti lama2 biasalah tu.. Huhuhu 
So, ko kena kuat n sabar hadapi smua ni yer Mama Qadida...sekejap je benda ni..nnti dah lama2x skit mesti dah ok...[pujuk hti sendiri]

So far aku masih bercuti ...hari sabtu ni baru naik keje smula..itupon keje half day...
pastu dah cuti smula[cuti weken]
Malasya terasa nak keje...dah seronok dok rumah kots...mcm nilah kalau jadi surirumah sepenuh masa ek...aku rasa best bangat!!! bangun tido, kemas umah...basuh baju,sidai baju,masak..layan anak,tgok tv..pastu makan tido makan tido...syok wwoooo....hiks...

Anyway...keje tetap kena keje..klu dak,sape nak bayar balik bond aku?[kan ke aku cik misi yg bekerja contract kat spital tu]
kalau tak abiskan contract...mau kena bayar 60k..mana aku nak cekau...
yg pasti aku abis contract lagi 2 tahun ...
lepas abis contract....pandai2xlah aku plan nanti nak buat apa lepas tu k....[nak resign ke..nak keje kat oberi ke..errrr...obersi???]

oklaaa...tentang Astana U, masih dalam renovation lagi...i mean..belom lengkap sangat..
aku n mr hubby masih melakukan kerja2x  pembersihan dan pengecatan.
Tadi bangun2x pagi,aku gigih lap and bersihkan cat2x yg terlebih2x[yg tak cantik dipandang mata tu] menggunakan alcohol and tiner. Ha..barulah nampak kemas rumah aku dek cat2x yg bersepah2x tu..laki aku...klu wat keje...mana nak kemassss...huhuhu...[ampon ye bang]
Dan my mr hubby  plak tadi cuba abiskan mengecat pagar rumah yg pending sejak pindah sini..yela...hari ni mr hubby keje malam..so, ade la masa skit dia nak buat keja...
sebelom ni die keje pagi n petang...balik keje je asyik complain penat je...yela..puasa kan...maklum dah


Dan skang ni, kami tengah tunggu perabot baru sampai ...smua tu dah order n bayar deposit 
cuma kami kena tunggu sampai akhir bulan ni untuk  barang2x itu dihantar..insyaAllah...
barang2x tersebut termasukla aisbox,dining set,coffe table, almari tv 5 inch, dan of coz sofa....uiiiii...beraya sakan le ko ye mama qadida??? errr

okeh...sampai sini dulu..nnti saya hapdet lagi yerk...bubbyee..n assalamualaikum..


nak bersiap2x ni sebab nak berjumpa ngan my bff dan nak bebuka puasa bersama dia...die kan baru abis praktikal... baru balik jb.tak sabo nye nak jumpa ko ani..darwisya????? letak kat rumah mak jap ye sayang....malam mama amik..huhuhuhu...
 
 
 
 

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!