Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, August 28, 2011

Al-Fatihah

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum WRT...
Kehilangan orang yang tersayang dan sgt bermakna dalam hidup disaat kita semua nak menyambut hari raya yg bakal tiba 2 hari lagi pasti sangat berat utk dihadapi...apatahlagi ayah kandung sendiri..
Hanya Allah yg mengerti perasaan mereka kan.

Itulah yg terjadi kepada kenalan lama aku ,Mohd Faez Abu Bakar.
Pasti hari raya yg menjelma nanti tiada membawa apa2x makna utk mereka sekuarga.
YaAllah sunggguh sedih dugaan abg Faez untuk bulan ramadhan kali ni.
dan sudah tentu ianya amat terasa buat ibu abg faez kerana ketiadaan suami tercinta di pagi raya...shahdunya..hmm..hope makcik zaharah pon kuat hadapi dugaan ni. [Aku sayang makcik Zaharah . Dia sangat baik dan peramah...dan sentiasa terukir senyuman dibibirnya setiapkali berbual dgnnya. Dedulu rajin gak aku datang kerumah abg faez dan berpeluang berbual mesra dgn emaknya. Emak abg faez ni mmg sangat baik dan tak sombong kpada tetamunya. kesian makcik! sabar ye! Rindu nak berbual ngan makcik..dah bertahun lamanya..walaupon baru hanya sekali dua dapat berborak,tapi aku rindu ngan dia!  anyway aku doakan makcik kuat utk hadapi smua ni.amin

hmmm...Arwah merupakan abah kepada Mohd Faez,ank sulung dalam kuarganya..
Kini yg tinggal hanya emaknya[makcik Zaharah],Adik perempuannya Didie & Faezah dan adik lelakinya Mohd Farid. 
Tanggugjwb sekarang telah beralih kepada abg Faez.
Aku harap dan mendoakan agar abg Faez dapat menjaga ibu dan adik2xnya selepas pemergian ayah yg tercinta.
Dan doa ku agar abg Faez dapat melalui kehidupan yg mendatang dengan penuh kekuatan dan ketabahan.amin

Actually arwah abahnya menghidap sakit stroke lebih kurang sebulan yg lepas..
arwah terlantar saja..tak boleh menggerakkan badan ,even terbaring sahaja dan hanya mengharapkan bantuan isteri dan anak2x utk melakukan apa sahaja.
Rasanya dah cukup berat dugaan dan seksa yg ditanggung oleh mereka smua. berulang alik ke hospital ddan sebagainya.
Dan aku pasti,pemergian arwah semalam adalah yg terbaik buatnya dan kuarganya kerana sekurang2xnya Arwah tak menderita lama..Itu yg penting sebenarnye kan!

Apepon,aku harap dengan cebisan untaian entry ni,korang yg membaca belog ni dapat kiranya sama2x mendoakan kesejahteraan arwah pakcik abu bakar agar rohnya aman disana dan ditempatkan dikalangan org2x yg soleh.Amin!
Marilah kita sama2x sedekahkan al fatihah!

Buat abg faez andai terbaca belog ni,fiza mengharapkan semoga abg tabah menghadapi ujian di bulan ramadhan ni. Hanya doa ank soleh yg hanya tinggal buat arwah abah dan sentisa bacakan yassin buat arwah. Semoga rohnya tenang di sana.amin

 Arwah pakcik abu bakar semasa hayatnya[terlantar di hospital akibat stroke] yg nurse tu adalah sister di tempat keje ku di Putri specialist hospital. dia sepupu kepada abg faez.

 hope insan ini tabah hadapi dugaan ini...doakan mereka smua ye kalian..

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

2 comments:

Anonymous said...

fiza,,beat la blog awk..cute..n cheria n happening...

Mama Qadida said...

thanx dear...singgah2xla selalu ye..awk ade blog x?

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!