Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, July 2, 2011

Sangat Setap Itu Sushi

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum WRT...
Hari ni kami makan S.U.S.H.I....apa bunyi dia? SUSHI.... (Eja mcm budak derjah satu). Hihi
takkkk... Kebetulan minggu ni bff aku yg nama Sharifah Mahani a.k.a Ani balik bercuti ke JB. Dia kan skang tgh praktikal kat Nilai sana.. Ni last praktikal dia. Lepas ni trus abis belajar n convo. Ani praktikal kat Penjara Nilai.. Sbb dia amik course Psikologi(ijazah sarjana). So, dia banyak psycho2 banduan laaa... Mcm2 cite psl penjara dan banduan aku dgr dri ani sbb aku yg sibuk sgt nk suruh dia "cecite.. Cecite... " Hiks...

Utk para blogger yg masih tak tau n tak kenal lagi ngan Ani, aku nk bagitau yg Ani ni kawan baik merangkap sahabat sejati aku since form 1(1994). Lama kn kami dah bersahabat? she's my BFF forever n ever. Tiada galang gntinya. senang cite, masa kat sekolah dulu kami ni mcm belangkas.. mana ada aku, disitu ada Ani, mana ada Ani, disith ada aku.. Ha..Begitulah sikit sebanyak gambaran kerapatan kami..

So, skang bila masing2 dah buat hal memasing,memasing dah berjauhan, maka aku n Ani akn berjmpa dan berdeting time Ani balik bercuti kat JB aje. Ani belajar kat Sabah(UMS). so,lepas ni Ani dah abis study.. Senanglah utk aku jumpa ngan ani nnti.. Sbb ani balik menetap smula kat umah mak dia di JB... Org yang paling suka of coz adalah aku sbb lepas ni bolehlah aku beronggeng ngan Ani selalu... Huhuhu

okla... Dah banyak aku bebelkan pasal my bff... So.. Sambung cite asal tadi...
Aku arini balik keje kul 12.30Pm(halfday). Tepat pukul 1pm camtu, Ani tetiba call aku, dia cakap dia ada kat JB. Die baru topup.. Itu pasal dia baru berkesempatan nk inform aku.. Padahal dia sampai JB malam semalam. Huhu. Aku pon dan dan tu jugak ajak Ani deting sbb kebetulan aku memang nak sngat tengok cite KL Gangster... Dari hari tu masih tak berkesempatan nk tgok.

nak sangat tengok sbb ada Seth Tan le kunon... Haha

Ani dengar je aku nak belanja dia tgok wayang, die pon on jelah... So, dalam kul 2.15pm kami tengok wayang sama2 kat Pelangi Leisure Mall. Lepas je abis tgok, kami berdesup kuar sbb nk cari mamam... Biasalah.. Kalau lepas tgok wayang, perut mesti lapo yg amat.. So, si Ani sibuk ckp ngan aku dia nak mam nasi beriani... Yg aku plak mcm nak mam Mac'd. Tapi aku kesian plak tgok ani yg beriya ajak mamam nasi beriani. So, aku pon ajak ani pegi makan si beriani kat Plaza Pelangi.. PLAZA tu bersebelahan je ngan Leisure Mall tu. Kebetulan kat plaza pelangi tu ada satu restoran nasi beriani yg setappp... Sbb dedulu ada sorang doctor(dato kadir) telah belanja department kami makan kat situ... Tapi bila aku and Ani sampai je kat plaza pelangi tu, restoran tu dah tak wujud okeh.. Bertukar ngan kopitiam plak.. Apahal aku nk mkn kat kopitiam kan.. Huhu

so, tetiba plak, ani ajak aku mam sushi bila dia ternampak kedai sushi... Beriya2 ani ajak aku makan sushi sbb aku memula mcm tak suka je nak mkn sushi... Sbb bagi aku sushi mahal okeh. Bukan aku tak suka... Aku suka sushi cuma aku hanya beli sushi2 yg pack kat jusco tu. Aku tak pernah weh masuk makan dalam kedai sushi walaupon aku actually boleh dikatakan peminat tegar sushi.. Huhu..
Nasiblah aku dapat kawan mcm si ani.. Ada niat nak ajak aku masuk.. Uols tau tak, ani mula gilakan sushi since dia study kat Sabah... Rupanya kat Sabah sushi dia tersangatlah murah... Plak tu member baik dia kat sana pon antu sushi.. Sbb tu ani terjebak. uols tanyalah Ani apa saja jenis sushi yg ada, konpem Ani boleh jawab punye.. Dah layak jadi pekerja restoran sushi dh si Ani tu... Wakakaka.

So, aku pon tadi telah terjebak jugak dek si ani yg ngajak aku mam sushi.. Huhu. Dalam hati..." Ahhhh... Takpelah.. Sesekali je.. Lagipon bru dapat gaji kan"...

inilah bff aku yg sgt aku sayang... Sharifah Mahani bt Syed Zaid a.k.a Ani. Ani ni ada darah campuran arab.. Aku tunggu Ani kawin je...ini olang sangat memilih ok. Huhu.

tadaaaaa.... Sushi pertama yg kami amik kat atas machine yg berjalan/bergerak2 bawak sushi tu... Hiks.. Ini sushi nugget campor mayonis nama dia. Setappp...

ini plak sushi set yg kami order asing.. Harganya RM13.90 Utk satu set... Dalamnya ada nasi sushi

aku panggil nasi sushi k.. Uols jgn gelak sbb taktau apa nama dia.. Mcm pulut ada jugak. Hiks

, ada ayam merah, udang goreng, ikan goreng, sotong goreng, keledek goreng, salad dan air yakult.. Not bad la.. Cuma cepat muak sbb banyak sgt yg bergoreng.. Huhu

meh kite kasi close up ckit... Ani pon order ni jugak.

ini kami order udang n nugget sushi.. Satu pinggan RM2 ada 6pcs sushi..Weols share.

kite kasik close up ckit ini sushi..

air plak weols just mintak air free Yg mmg ada kat setiap sushi restoran. iaitu air tea jepun tanpa gula.. Aku minta air sejuk... Ani minta air tea panas... Tp tea panas lagi ok rasanya.. Tea sejuk macam payau ckit rasanya.

kicap sushi sweet n sour yg mesti ada kat sushi restoran. Buat cecah je...

wasabi!!!!!! sangat tak suke okeh... Aku ingatkan rasa die je pedas2 biasa je.. Rupanya sgt perit rasanya naik ke kepala.. Sgt tak sedap.. Bau die pon mucuk!
tapi weols makan jugak.. Hehe

ini tuan punya belog sedang teruja mamam sushi..

jemput makan... Haittt.huhu

tak hengat dunia cik mama qadida dapat mam sushi.. Hikss. Sambil makan, sambil sibuk buat gossip.. Haks

cik Ani kite pon ape kurangnya.. Walaupon dah selalu makan sushi, tapi tatap excited dpt maka sushi sbb dpt mkn ngan bff die yg tomei ni.. Hiks

cik ani yg suka mamam sushi...

Ini die bill kami... Taraaaaa.... 40 Hengget.... Okeh.. Takpelaa... Sesekali kn.. Hiks...

anyway sangat happy dapat jumpa my bff... Esok Ani dah kena balik nilai semula.. Selamat jalan ani... Cepat2la abiskan praktikal tu ek.. Balik sini.. Leh kite ronggeng2 slalu.. Huhuhu. last but not least... Nanti aku review cite KL Gangster ok.. Tungguuuu...



Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!