Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, July 23, 2011

Mari Makan Durian & Satey!

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum WRT...
Skang kan tengah musim durian kan.. Kan.. Kan...
So, tak sah le kalo tak makan durian.
First aku makan durian masa last week. Aku di jempot oleh member sekerja aku gi melantak durian kat rumah dia. Sebab dia baru balik dari kampung emaknya di Kluang. So, mmg durian tengah gugur gila2 punya. Kebetulan dia baru pindah rumah baru kat Taman Kempas JB. So, alang2 makan durian, boleh gak aku usha2 umah baru die yg cantik tu kan. Hiks. Tapi tak snap picture pon. Aku ni satulah yg lemah... Aa sipat pelupa yg smpai skang tak baik2 smpai skang.. Huhu... Sejak ngandung n bersalin la kots jadi pelupa yg amat. Memang penyakit lupa nak snap gambo sentiasa menganggu. Huhu.
Lagipon bila dah dihadap dgn durian, maka jadi makin kronikla pelupa aku, ye dak? hahaha.
Memang puas gila dapat makan kat rumah Sabariah. Bukan takat durian, serawa pon ade. Sabariah simpan dalam fridge. Wah!! Serawa yg sejuk2 tu bila masuk ke tekak, waduh... Waduhhh... Tak terkata sedapnya. Makan dengan pulutla, Apelagi kan.. Durian plak aku melantak 2 bijik makan sorang2. Sabariah dah muak katanya... Huhu, suka la mak noks. Haha.
Pastu bila balik rumah, badan dah mcm kena panggang! punyelah membara.. Dah mandi pon still panas. So, aircond kat bilik tu terpaksa bekerja smpai ke pagi nak menyejukkan tuan nye yg sorang ni. Selalunya takat kul 12am aku dah tutup dah aircond sbb tak tahan sjuk. Ini smpai ke pgi ko aku bukak aircond.

Okeh... Itu crita mggu lepas. Pastu semalam, nenek n atok darwisya plak belanja weols makan durian. Dorang belilah maknanya. Huhu. Aku balik2 kije je,dari luar dah semerbak bau durian. Aku yg pantang bau durian terus je masuk dapur. Dengan tak tukar uniform, terus ngap sebijik. Huhu. Sedap woooo.. Buah buahan peberet mak nok... Mana bleh tgok je. Rogi u! hahaha. Yg ni habis aku pulun 2 bijik jugak.

jom tgok aksi2 durian2 ku itu yg berjaya mencairkan hati ku utk melahap;:
lihat aksi durian2 itu. tak banyak mana durian dibeli... Sbb kat rumah tak ramai org. Ni kat bahagian dapur ok

Wow! mantopsss... Ini saya punye. Aku habiskan setengah bijik ni.


Sebelom tu, aku masukkan kesemua durian2 itu ke dlm mangkuk ni supaya senang aku makan sambil tgok tv. Huhu

yg kat bawah ni plak, lepas makan durian, weols melantak satey plak. Kebetulan ada abg satey (jual dgn motor) tengah lalu kat depan rumah. Aku pon gedik2 ngan atuk wisya suh beli.. Huhu... Dasar!
sumpah SEDAP okeh satey ni. kami memang dah biasa beli ngan die tiapkali die lalu depan umah. Aku siap mintak no telefon dia sbb ingat nk order dri dia je kalau nak
buat rumah terbuka ke. InsyaAllah kalau nak buat house warming Kat Astana U kami nnt ingat nk order die je nnt.

tangan siapakah ini yg sedang enak melantak satey yg sangat setapp itu.. Hihihi. Kantoi sudaaaa...

darwisya bukan makan satey tp die sebok dok makan timun dia. Huhuhu

alhamdulillah rezki kami satu hari ni... Sesapa yg antu durian tu beringat skit la ye bila makan... Takut kang takleh tido malam plak.. Fyi, skang aku dah terkena sore throat. Mgkin akibat durian. Memang pedih sgt ank tekaknak telan liur pon sakit... Huhuhu.. Durian memang boleh mndemamkan kan.. Uwaaaa...

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!