Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, July 6, 2011

KL Gangster & Sekali Lagi

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum WRT...
Kan aritu aku ada cite yang aku tgok wayang (KL Ganster) ngan bff aku, Ani kan...
So, arini nak review ckitlah tentang cite ni..

For me, cite ni HEBAT... I mean, filem yang boleh dikatakan hebatlah yg pernah Shamsul buat.. Kalau nak compare ngan movie2 die sebelom ni... Ini adalah yg terrrrrbaek... punyaaaa...
Watak Seth opss... Tershasul plak.... Watak Malik yg dipegang oleh Aaron Aziz pon not bad... I suke! Aaron memang smua watak dia boleh bawak... Kalau suruh berlakon ganas... Memang nampak ganas... Nmpak real hokeh ganas die.. X mcm dibuat2. Pastu kalau suruh berlakon baik pon... Mmglah jadi baik sngat... Aku memang salute ngan bakat Aaron dr dulu lagi... Dia bukan bersandar rupa semata mata okeh..

Poster KL Gangster yg dah kutip jutaan ringgit dalam masa beberapa hari je... Mmg best... Aku suggest uols gi tengok.. Aksi2 dlm cite tu memang ada curlasss gitu... Hampir setaraf antarabgsa.. Aku pon dah smakin bngga dengan movie malaysia sbb dah berani buat aksi2 yg berani setanding filem luar negara... Syabbasss inspektor sahabbbb... Tetibe...

aku suka watak shamsul dalam cite ni... Aku rasa inilah lakonan terbaek dia yg pernah aku tengok.. Nampak real, lakonan yg matang dan selamba.. Langsung tak nampak control.. Kalau sebelom ni, lakonan shamsul nampak stereotype.. Syabbasss shamsul... Mungkin dia banyak buat research utk hasilkan cite yg mantap ni... I loikeeee...


For me.. Daripada cite kl menjerit, rempit, kl drift ke hape cite yg gangster2 b4 this... KL Gangster antara yg terbaekkk... Syabbasss... !!!!

oppsssss... Belom habis lagi.. Selain dr kl gangster, aku n mr hubby ada gak pergi tengok filem "Sekali Lagi"... Ala, yang shaheizy sam berlakon ngan Lisa Surihani dan adik Mia sara tu...

Cite ni pon not bad jugak... Jalan cite nya ringan je... Lakonan adik Mia sebagai Amy dalam cite ni yang buag orang n tgok cite ni... Sangat comel n kelakar lakonan dia... Darwisya pon suka... Mulut dia bising dok ajuk2 ckp budak tu... Pastu sibuk jeritkan si Mia ni "kakak... Kakak.. "... Aduhaiii... Malu aku ngan org dalam panggung tu... Wisya adalah suka bila tgok cite ada kanak2. Dia akn jadi terlalu excited.. Itulah akibat bawak ank masuk pggung... Hahaha...

cite ni memula je kelakar... Dah nak habis tu.. Mulalah ada bab2 sedih yg tahap dah takleh tahan dari kuar air mata... Aku adalah nanesss okeh... Sedih tau! huhu.. Daripada 5 bintang, aku bagi 3 bintang la kat cite ni.. Biasa2 aje...

i loike her... Adik Mia memang sangat somelll... Aunty nak wiya jadi somel mcm mia la... Boleh??? hik hik..

so, apelagi... Uols gi lah tgok dua cite ni.. esecially KL Gangster.. Uols takkn menyesal punyeeee... percayalahhhhhh... Tingin nak tgok transformers yg 3 D tu... Tak pernah tgok wyg 3D... Huhuu

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

2 comments:

Anonymous said...

rempit,kl drift n kl menjerit cerita gangster ke? bukanlah kak.

Mama Darwisya a.k.a Fiza Qadida said...

Dik... Maksud akk cite2 tu ada unsur2 ganaslah... Tak semestinya gangster... Huhu

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!