Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, June 11, 2011

Nora Elena vs Kasih Yang Suci

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum WRT...
Hai org kampung... Mama qadida skang dah demam Nora Elena la plak. uols suka tak cita ni? cite yg diadaptasi dari novel bertajuk "Kasih Yang Suci" karya Meen Zulaikha. Rasanya dulu aku mcm penah baca novel ni tapi ingat2 lupa la.. At first masa aku tak tau yg drama ni adalah drama adaptasi nove, aku tak heran pon ngan cite ni. Siyes. Tp bila ramai yg ckp cite ni best, dan ada yg ckp dr adaptasi novel, teruslah mak suka noks.. Sanggup tgok kat youtube tu... Tapi sebab nak gambo lagi cantik n terang, aku tgok kat www.tonton.com.my plak.. Tapi asyik tersangkut2. Ahhh... Xpe... Janji aku dapat tgok sudah! lagipon ada pak aeron.. I like him! hiks.. Disebabkn aku dah tertinggal banyak episod, maka aku terpaksa terkedek kedek tgok kat toNton. Com. Org dah episode 20, aku baru nak tgok episod 11... Hehe... Tp memang aku tabik spring ngan cite ni... Mcm2 perasaan ada bila tgok cite ni. Marah, sedih, pilu, kesian... Smualah bercampor baur... Tu ygbest... Kadang2 siap berangan nak jadi elena. Hahaha...
Jom baca sinopsis dia...




''Hakikatnya, aku suami dan kau isteri.Perkahwinan ini adalah simpulan mati.. Hanya maut yang akan memisahkan kita berdua..sama ada awak nak jadi isteri saya sepenuh ke, setengah ke, suku ke, saya terima, saya redha" ~~Seth~~

NORA ELENA merupakan sebuah kisah yang diadaptasi dari salah satu novel popular terbitan Karangkraf —Kasih Yang Suci hasil nukilan Meen Zulaikha yang mengisahkan tentang perjalanan hidup seorang wanita bernama Nora Elena (Siti Saleha) yang terganggu hidupnya akibat dihantui pengalaman pahit dirogol 10 tahun yang lalu. Walaupun sukar untuk melupakan insiden hitam tersebut, kini beliau selesa menjalankan kehidupannya seperti normal dan bakal mengahwini Idham (Zul Ariffin).Namun, keadaan mula berubah setelah bertemu Seth Tan (Aaron Aziz). Nora dan Idham yang dahulunya ibarat burung merpati sejoli, kini menjadi tidak sehaluan dan sering bertukar rasa cemburu dan marah. Secara tiba-tiba, Idham membatalkan majlis perkahwinannya dengan Nora Elena akibat dari salah faham Idham yang menyangkakan bahawa Nora mempunyai hubungan dengan Seth Tan, majikan Idham sendiri.Apa yang mampu dizahirkan oleh seorang wanita hanyalah tangisan dan jeritan yang tidak mampu didengari sesiapa! Penderitaannya bertambah perit tatkala bisikan liar dan kata-kata hati yang sering mengingatkan Nora tentang apa yang telah mengubah statusnya daripada seorang perawan yang suci kepada sesuatu yang amat pahit untuk ditelan sendiri.Lebih mendebarkan,
Seth Tan menawarkan dirinya untuk menggantikan tempat Idham di dalam majlis
perkahwinan tersebut kerana masa semakin suntuk. Sedalam manakah kejujuran lelaki misteri ini dan apakah jawapan di sebalik kehadirannya? Apakah yang akan berlaku kepada Seth Tan setelah kedudukan Idham yang tergugat kerana terbawa oleh mainan perasaan? Dan mampukah Nora dan Seth mempertahankan mahligai perkahwinan yang telah mereka bina apabila satu rahsia hitam paling memilukan akhirnya terbongkar?Persimpangan cinta dan pencarian kasih yang tulus suci ini digambarkan melalui keperitan hidup dan tekanan emosi seorang wanita yang telah dihapus keceriaannya akibat kedurjanaan manusia, dan segala persoalan akan terjawab menerusi drama baru NORA ELENA, yang bakal menemui penonton pada 9 Mei 2011, pada setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 7.00malam, di slot Akasia, hanya di TV3.

gandingan mantap heroin dan hero dlm cite ni. Siti Saleha &Aeron Aziz. Glamour la si saleha ni lepas ni ek. Huhu

betul ke si Id ni boyfren abby abadi ek?





Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!