Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 22, 2011

Jalan2 Danga Bay Lagi

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum WRT...

today nak cite pasal kesah "hari bapa" mggu lepas... Kalau org lain sambut ngan party or makan2 yg begitu meriah sekali tp tidak bagi kami. Kami 3 beranak cuma jalan2 kat Danga Bay je. Niat hanya utk bwk Darwisya jalan2 dan buat darwisya happy je.. Sebab darwisya adalah suka kalau dapat jalan2 okeh. Dia sanggup lawan mata utk tak tido kalau dapat jalan2. makanya, hari tu bila kami bawak dia jalan2 ke dnga bay waktu malam, dia masih lagi mampu menahan matanya dafi lena even jam dah pukul 11 malam. Sampai umah pon dia boleh siap main2 lagi.. Tak mengantuk langsung sbb happy dapat jalan2. Hebat tak hebat anak saya? hehehehe...
Okeh, kat sini adalah beberapa piccas yg kami sempat amik. Actually takda main apa2 sgt pon. Ada tak ada pon, akun wisya naik buai funfair je.. Sbb kami banyak berjalan2 je kat kawasan dnga bay tu.. Pastu ajak wisya mqin playground... Skang ni danga bay dah tak sebest dulu sbb byak kedai dn kawasan dah ditutup. Dengar kata nak bangunkan an naiktarafkan danga bay tp xtau bila siap... Harap2 lepas ni danga bay lebih happening... Sbb rasanya inilah saja kawasaan peranginan dan tmpt rekreasi satu2 nya yg ada di jb... Sedih kan!!! huhu.. Sesungguhnya jb ni memang takda apa2 pon. Mmm...
sebelum pergi, kami singgah mkn dulu di restoran tah_apa_nama_dia... Aku lupa... Hihihi.. Dekat ngan umah je. Rsstoran masakan kelantan. Aku order kue tiaw basah.. Lama tak makan. Lgipon perut masih kenyang.. So, actually nak temankan mr hubby makan je.. Tp cuba kalau perut ngah lapar.. Mesti aku order yg berat2.. Mcm tomyam ke, nasi goreng USA ke.. Sbb tomyam kat situ sedap..
ni air aku... Ais blended chocolate.. Sgt tak sedap.. Rasa mcm koko je. Huhuhu. Mr hubby order air teh ngan nasi paprik kalau tak silap. Aku tak dapat nk snap gambo nasi mr hubby sbb dia dah bising2 tak kasi snap pic lagi. Malu katanya... "Hei cik abg.. Beginilah kalau org ada blog... Wajib tangkap gambo makan okeh... tak faham2 lagi perangai aku ni gamaknya... Asyik nak marah j bila akh suka snap gambo... Dia rimas katanya... Tapi bininya ni tetap xpedulik. Huhuhu

Darwisya buah hati mama dan abah jugak sedang menyantap... Kalau kat kedai kemain laju dia makan. Cuba kalau kat umah.... Nak telqn sebutir nasi pon nak kena paksa.. Huhu.. Anak mama yg susah nak makan.. Memang kena beli vitamin yg meningkatkan selera mkn ni...

lepas makan, kami trus menuju ke Danga BaY yang hanya mengambil masa 15min saja dari rumah kami... Sgt dekat kan? itupon kalau jalan tak jammed la.. Hihi. First permainan yang kami naik adalah bnda yg dalam gambo ni. Aku panggil buai funfair.. Ahaks... Bayar seorang rm4 sahaja. Tapi kena tukar dengan token okeh. Kami naik berdua je.. Mr abah taknak naik sbb dia nakmerokok. Actually nak suh mr abah snap pic sebenarnya.. Huhu. Tapi hampeh.. Gambo yg kat atas ni yg dapat... Muka kami dua beranak langsung tak nampak sbb mr abah snap gambo dari jauh... Kalau uols perasan.... Kami yg dalam buaian kaler ijo tu.. Hiks... Tak suka sbb abah tak pandai snap gambo... Ala kadar je... Huhu

kami berdua adalah konker posing sakan sbb mr abah tak suka amik gambo... So, better kami yg chamwhoring ni bolot posing berdua bnyak2... muahahahahahaha.. gelak jahat

Budak yang sangat aktif... Terkejar sana sini... Pastu muka selamba pergi kat orang yg dia tak kenal.. Mcm tak takut lgsung dengan org okeh... Dia suka memerhatikan org yg dia dekati tu... Lebih2 lagi kalau org tu tengah makan.. Dia tengokkkk je org tu makan.. Pastu org2 tu pun jadi serba salah dan terpaksa sedekahbagi ckit makanan tu kat dia yg tak tau malu tu... Tapi mama n abah dia yg malu tau wisya buat macam tu... Nnt dorg ingat mama tak kasi wisya makan plak sampai mintak2 kat org.. Tp actually mama tau wisya tak meminta pon cuma ank mama ni memang suka perhatikan orang.. Tu yg org selalu salah faham.. dia ni peramah n mudah mesra ngan org sebenarnya. Hihiks... Baking anak plak yerk.. Hahah
pendek kata, darwisya ni bila dah besar, berubah ckit perangainya.. Dia langsung dah tak takut ngan orang... Kalau masa baby, dia takut sgt ngan org.. Huhuhu... Buktinya, masa aku bwk wisya gi klinik.. Aku parking keta jauh sb dah takde parking... Pastu masa nak balik dr klinik tu, ujan lebat... So, aku minta tlg ngan sorang makcik ni suruh jaga kan wisya kejap sementara aku nak gi amik kereta n payung, bila aku nak amik dia smula dari makcik tu, aku tgok dia diam je diri sebelah makcik tu... Pastu makcik tu pon ckp ngan aku:"anak awak ni baguslah... Dia langsung tak takut dengan orang.. "
Wahhhh... Aku adalah terus kembang kjap... Hihi... Dalam hati dok puji ank sndiri yg behave n good manner mcmni... Ewah... Harap2 wisya kekal lah macam ni smpai beso ek... Tengok gaya mcm ada potensi jadi minah kepoh wisya ni... sejak dah dpt mulut ni... Kepoh sgt mulut dia okeh.

budak yang baru belajar naik buai... Kemain seronok dia dapat gi playground...

lepas main buai, main panjat2 plak.. Wisya dah tak takut main panjat2 kat playground lagi tau... Kalau dulu masa memula bawak dia main playground, dia nampak sgt takut2... Tapi baru tak sampai berapa kali bawak dia main(utk biasakan), dia trus dah jadi berani... Ank mama clever n excellent!!! cepat pikap or tangkap.. pap pap pap... (Clap hand for my dotter)

barulah muncul gambar anak bersama abahnya... Huhu..

masa ni mr abah plak take turn layan wisya main buaian.. Sbb sebelom tu, mama dah nak patah pinggang layan wisya ayunkan buai yg sebenor nya untuk budak beso main ni... Huhuhu

last but not least... Gambo mama n anaknya tetap wajib okeh.. Ahhaha.. Masa ni dah nak balik dah.. Sebelom tgok ular dan burung kakak tua yg pandai bercakap tu.. Tp tak snap gambo pun sbb camera womanmama qadida la sape lagi.. dah penat yg teramat sangat.. Dah takde mood nak snap2 gambo bagai.. Kepala ingat nak balik je masa tu.. Sebab jam dah pukul 12am dah masa tu..

oklah.. Cite dah habis... Time to balik umah sbb jam dah kul 5... Hari ni hapdet kat tempat keje... Okeh.. Bye.. Mama nak cau cin cau!!!!


Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!