Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, May 7, 2011

Kejora & Bintang Dan Baim Wong

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum WRT...
Kejora Dan Bintang!!! Yerp! Ada sesapa yang nonton cite tu?errr..since tgok cite endon ni,asyik terlepas cakap endon je..huhu
Sinetron tu sebelom ni ditayangkan di Astro Ria setiap isnin hingga jumaat jam 6.30petang-7.30petang. At first aku pon bukannya heran sangat dengan sinetron2x bagai ni...daripada aku tengok cite endon yang asyiklah jalan citer yang lembab tu,better aku tengok citer korea ke apa....tapi sejak aku tengok lakonan Baim Wong (artis / pelakon indonesia) dalam sinetron "Benci Bilang Cinta" suatu ketika dulu (cite ni pon dah lama abis dah kat astro ria jugak)...aku terus excited noks nak tengok sinetron endon ni! Semuanya gara-gara kamu Baim wong! waduh..waduhhh!!  ku tlah jatuh chenta jadiknya!! Dan sebab tu bila sinetron "Kejora dan bintang" mula ditayangkan awal tahun  hari tu, aku terus follow sampailah habis..dengan emak2x dan ayah2x aku sekali join tengok! lagipon jalan cite die pon best bangat sih! suka tengok dua beradik kejora dan bintangdalam cite tu...sedih...asyik nak nangis je tgok cite tu....then suka tgok keromantikan Baim wong! Gawat sih! ihiks! dan geram dan nyampah tengok si Ibu Hanifah ngan anaknya si Janet tu! aduhaiiiii..mesti aku rindu ngan cite tu okeh...nampak tak? pengaruh cinta endon sejak ada baim wong sangat kuat buat diri aku...Jarang aku nak minat ngan pelakon endon tau! huhu..jom tengok gambo kat bawah:

 poster sinetron Kejora Dan bintang
Sinopsis Sinetron Kejora Dan Bintang
KEJORA(Alyssa Soebandono) (19) adalah gadis yang memiliki segalanya. cantik, ceria, selalu optimis, dan kaya raya. Kejora kuliah di Jepang. Pak RYAN(Mathias Muchus) ayahnya seorang pengusaha ternama di Jakarta. Ibunya sudah meninggal. Dan Kejora memiliki seorang adik perempuan, BINTANG(Amanda) (15 tahun) yang menderita autis tapi sangat mahir bermain piano. Pak Ryan menikah lagi dengan HANIFA(Cut Keke) seorang janda beranak satu bernama JANET(Eva Anindita).
Suatu hari, Kejora pulang ke Jakarta. Di bandara, kopernya tertukar dengan koper ERLANGGA(Baim Wong), cucu keluarga Nenek GAUTAMA(Mieke Wijaya) yang sangat kaya raya namun sombong, manja, dan keras kepala… Kejora tak tahu bahwa sebenarnya Erlangga adalah pacar Janet, saudara tirinya. Kejora harus berhadapan dengan sikap sombong dan angkuh Erlangga gara-gara koper itu. Dan sepertinya juga nasib mempermainkan mereka sehingga mereka saling membenci.
Pak Ryan sebenarnya sedang mengalami masalah besar. Perusahaannya di ambang kebangkrutan, tapi dia tutupin dari anak-anaknya.
Kejora sebenarnya sudah punya pacar yaitu JOEL(Rio Reifan) yg matre, Joel punya adik bernama FITRA(Lucky Perdana) yang diam-diam mengagumi Kejora.
Suatu hari, saat sedang mencari uang pinjaman, Pak Ryan malah dirampok orang. Di luar dugaan, sang perampok mati terbunuh dalam sebuah kebakaran dan dikira dirinya karena membawa barang-barangnya. Pak Ryan kemudian sadar, kalau dia meninggal, keluarganya akan mendapatkan uang asuransi yang cukup besar. Pak Ryan pun memutuskan untuk berpura-pura mati. Kejora tentu saja sangat terpukul dengan kematian ayahnya. Semeninggalnya Ryan, Kejora jadi sering bersitegang dengan Hanifa, sampai puncaknya Hanifa mengusir Kejora dan Bintang dari rumah peninggalan ayahnya.
Kejora dan Bintang benar-benar menderita, ditambah lagi, begitu tahu Kejora terusir, Joel, kekasih Kejora malah meninggalkan Kejora begitu saja.
Kejora berusaha menata hidupnya bersama dengan Bintang. Dia berhasil dapat kerja di sebuah café. Namun bencana tak selesai merudung Kejora. Saat Kejora sedang bekerja, Bintang malah menghilang. Kejora sangat sedih dan merasa bersalah. Dia tak tahu bahwa Bintang diculik Hanifa yang setengah mati berusaha menutupi kenyataan bahwa keluarganya sudah jatuh miskin, hingga dia menculik Bintang dan menaruhnya dikampung, supaya tidak keceplosan membocorkan rahasia kemiskinannya.
Kejora setengah mati berusaha menemukan adiknya. Kegigihan dan perjuangan Kejora ini membuat Fitra jadi iba dan semakin jatuh cinta. Pencarian Kejora terhadap adiknya juga membawa perubahan dalam hubungan Kejora dan Erlangga. Dari saling benci, Erlangga malah jadi menaruh simpati pada Kejora. Bahkan kemudian jatuh cinta.
Bagaimana perjuangan Kejora menemukan Bintang? Lalu siapa yang akhirnya akan dipilih oleh Kejora? Erlangga yang angkuh dan dicintai mati-matian oleh Janet? Atau Fitra yang tulus dan selalu siap sedia menolongnya?


actually aku memang follow citer tu kat astro ria tapi sometimes kalau ter miss nak tengok,aku akan tengok kat youtube episode yang aku ter miss tu..so,kalau uols2x yang rasa tingin nak tengok citer ni boleh masuk ke sini ok --->Kejoran & Bintang The Series
kalau nak donlod sekali pon boleh....uols boleh masuk ke http://keepvid.com/ untuk donlod anything video from youtube dengan menggunakan software kat situ..aku selalu guna keepvid utk donlod video dari youtube..amat mudah!
 dulu masa dia berlakon dalam Benci Bilang Cinta, dia berambut panjang...sejibik macam muka cina..dedulu aku ingat kan dia ni chinese..dah namapon baim wong kan...rerupanya dia ni islam..takpe..nanti aku kepilkan biodata die kat bawah nnti k...uols mesti nak tau profile jejaka idaman indoneya malaya ni kan...tunggu!!!


 dan sekarang..Baim wong 2011 gamaknya org kata..hehhee.semakin ensem dan cute sejak dah berambut pendek...lagi ensem tak hengat kan? huhu. ini adalah rupa dia dalam lakonan kejora dan bintang okeh
ha..kat bawah ni pulak aku nak tunjukkan uols biodata baim wong:
Ok ini dia biodata atau profile  baim wong kalau korang nak sangat tahu sangat siapa si jejaka idaman ahkak ni..ahhahah
  • Nama Penuh : Muhammad Ibrahim
  • Tarikh Lahir : 27 April 1981 (umur 29) ----> sebaya mama qadida la pulak...cuma baim muda 2 bulan dari aku..uhuks
  • Tempat lahir: Jakarta, Indonesia
  • Tinggi : 178 cm
  • Nama Glemer : Baim Wong
  • Pekerjaan : Pelakon
  • Tahun Mula aktif : 2001 – sekarang
  • Pasangan : Vonny Cornellya >>>> yg ni yang aku tak faham ni...pasangan ni maksudnya kekasih dia lah ek? baim belom kahwin lagi kan setahu aku...uols tau x?
  • Nama ayah : Johni Wong>>>>> oh bapak dia cina masuk islam! patotlah nama pon ade wong-wong...
  • Nama ibu :Kartini Marta Atmadja
Baim Wong (dilahirkan di Jakarta, 27 April 1981) baim wong  ini adalah anak kepada pasangan Johnny Wong dan Kartini Martaatmadja.Baim wong  beragama Islam dan Dia Memulakan karier pada tahun 2001 sebagai pelakon drama dan korang nak tahu dia adalah bekas kekasih kepada marshanda
baimwong3
Dan ini pulak antara drama sinetron yang dilakonkan oleh baim wong
  • Cinta Hilang Cinta Kembali (2005)
  • Cincin (2006)
  • “Benci Bilang Cinta” (2006)
  • Kau Masih Kekasihku (2006)
  • Bukan Diriku (2006)
  • Pasangan Heboh (2007)
  • “Soleha” (2007)
  • Diva (2008)
  • Munajah Cinta (2008)
  • Maha Kasih 2 (2006)
  • Maha Cinta (2007)
  • Tujuh Tanda Cinta (2003)
  • Tunjuk Satu Bintang (2002)
  • Jangan Berhenti Mencintaiku (2005)
  • Khanza (2008)
  • “Dewi” (2009)
  • Sejuta CINTA Marshanda (2010)
Dan ini filem lakonan nya adalah
  • Pengantin Cinta (2010)
Dan ini pulak baim wong punya facebook klik url kalau nak join ok
Fan fage baim wong
Frofile facebook baim wong
aku tak tahu sama ada profile facebook itu betul-betul dia punya ker atau orang lain punya,aku copy dari sumber sini je 
okeh..skang ni kan aku tengah layan "Sejuta Cinta Marshanda " kan...so, aku ingat lepas abis cite tu nanti,aku nak follow cite2x die lain  yang kat atas ni pulak..ala..kat youtube banyak...taip je kat search..ye dak? 
okeh..dada...! selamat menonton! i luv u baim wong! opppssss..ampon bang! hehhehe
anyway aku suke ngan lagu tema kejora dan bintang dari nyanyian D'Massive -Rindu Setengah Mati" . Sedih bangat sih! bisa nangis gitu! kalau nak dengar, klik je video kat bawah okeh:
sebelom tu nak bagi lirik dulu:
Lirik Lagu D’Masiv – Rindu Setengah Mati
Aku ingin engkau ada di sini
Menemaniku saat sepi
Menemaniku saat gundah
Berat hidup ini tanpa dirimu
Ku hanya mencintai kamu
Ku hanya memiliki kamu
reff:
Aku rindu setengah mati kepadamu
Sungguh ku ingin kau tahu
Aku rindu setengah mati
Meski telah lama kita tak bertemu
Ku selalu memimpikan kamu
Ku tak bisa hidup tanpamu
repeat reff
Aku rindu setengah mati
Aku rindu setengah mati kepadamu
Sungguh ku ingin kau tahu
Aku rindu

p/s: nanti kalau aku dah abis nonton Sejuta cinta marshanda tu,aku review ek..dengo kata memang best!


Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!