Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, May 1, 2011

Aktiviti Malam Tadi

سْــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Assalamualaikum...
Salam semua! today is 1 May 2011 ...that's a labour day!
 Aku choti selama 4 hari berturut-turut bermula daripada semalam..
yelaa..semalam memang aku amik annual leave...hari ni memang day off...esok pulak choti ganti untuk labour day hari ini..dan tulat pulak aku sekali lagi amik choti annual leave sendiri..hahahha...saja je nak rehat kat umah..boley gitu? takpee..dah penat keje...dah penat mengepam masa course CPR minggu lepas...so, time to rest!
okey...kan baru dapat gaji kan minggu lepas...so, semalam kebetulan mr hubby pon choti...so, aku decide nak pergi shopping barang dapo ngan encik suami....tapi kami keluar malam..lepas maghrib sebab kereta mak and ayah aku pakai pergi balik kampung jenguk nenek aku...huhu..so, terpaksa kuar malam2x buta..jom jelah layan gambo!
 
 saya sebelum bertolak...tetiba nak melawo plak semalam...padahal dah malam buta dah..hiks..perasan tak headband kat atas kepala beta tu? haaa..tulah headband yang aku beli online aritu...rm7 saja okeh ! tp cantik! kata pesennn!!!

 kami tak pergi mana pon..pergi plaza yang dekat2x ngan area umah je iaitu kat Perling Mall. sebelom pergi , kami jalan2x cari makan dulu kat kedai makan bersebelahan perling mall tu..masing2x tengah kebulur okeh!
maklumlah kat umah tak makan sebab dapur umah emak aku tengah renovate,so tak dapat nak memasak! eak ayah aku pon tapau je makanan kat kedai..
 mr hubby saya order nasi goreng ayam...die dok tgh pikir..nak tgok cite wayang apa jap lagi ye?

 mama vouge gituh..hahahhaha..yg pasti,aku merah makngah okeh malam tadi...hehehe

 aku order nasi goreng cendawan je

 order jugak my peberet ni...satay...15 cucuk je..itupon tak cukup! sedap satay die! next time boleh makan satay kat situ lagi...garing daging die okeh. 

 akibat terlalu sedap...beginilah jadinya...licin! ahaks


 lepas kenyang,kami dengan berat badan terus ke perling mall..memang dah plan nak tengok wayang..kebetulan memang ada cite melayu 'Seru'. bukan apa...cinema kat perling mall tu susah skit nak ada cite melayu...biasanya cite omputih ngan cite india je...kalau cite melayu yang disiarkan pon adalah cite yang terpilih je...so, kebetulan kami sampai ke perling mall tu, tayangan "seru" start pukul 8malam..dan mase kami sampai tu jam baru pukul 0810malam,so,sempatlah kami beli tiket dan trus masuk wayang...terlewat 10minit je...jadilaaa..kan




 sementara tu nak tunjuk pemandangan dalam perling mall yang unik ni....design dalam plaza ni dibuat seperti dalam era 70's dan 60's...klasik sgt. kalau uols masuk, macam kat dalam rumah2x lama je...best kan



Producer : Gayatri Su-Lin Pillai (Producer), Nazrul Asraff (Producer)
Director : Ming Jin, Pierre Andre
Producer (Company) : Tayangan Unggul Sdn. Bhd.
Language : Malay
Genre : Horror, Suspense, Thriller, Sinister
Classification : U – General viewing for all ages
Release Date : 28 April 2011
Duration : 84 min
Audio : Stereo
Format : 35mm
Script : Ming Jin , Pierre Andre
Cast : Pierre Andre, Nora Danish, Awal Ashaari, Cut Mutia, Azman Hassan, Sharnaaz

SERU SYNOPSIS:


Sinopsis : Mengisahkan tentang sebuah produksi yang sedang membuat satu penggambaran filem seram bertajuk “Jangan Bernafas”. Semasa penggambaran berlangsung, secara tiba-tiba, pelbagai kejadian aneh dan peristiwa berlaku, diluar jangkaan mereka. Padanya mulanya, mereka menganggap ia hanyalah rasukan biasa dan kru di sebalik pembikinan filem tersebut, ingin menjadikannya sebagai footage menarik untuk tujuan promosi filem tersebut. Namun, seorang demi seorang menjadi sasaran rasukan dan juga pembunuhan, menyebabkan keadaan menjadi tidak terkawal, tetapi kamera yang digunakan, masih terus merakamkan aksi yang terjadi. Apakah seterusnya bakal terjadi kepada kumpulan tersebut, mampukah mereka mengelak daripada dirasuk dan diburu entiti yang tidak diketahui?
komen aku tentang citer ni:
seram, menakutkan dan sentiasa berdebar-debar sepanjang tengok cite ni...cite ni bagi aku lain dari yang lain sebab ianya  movie Malaysia pertama yg menggunakan 'first-person view' angle camera . dan aku rasa macam tengok the real situation dan seolah2x kite dapat merasakan yang kite seolah olah berada dalam cite tu..best okeh..cuma agak penin skitla kepala ni sebab kamera bergerak-gerak kn...laki aku dok bising pening kepala...haha...tp best....tak rugi tengok...adventure btul cite die..pelakon pon smua  berlakon macam real je..feel takut yang diorang tunjukkan tu memang buat kite pon rasa kan ketakutan yg sama...huhu...boleh gugur jantung time bab suspen die tau! tengok jgn tak tengok okeh
lepas tu baru kami belanja barang dapur...nasib baik abis wayang pukul 9.15...so,sempatlah kami shopping lagi! kami shopping kat giant dalam perling mall je...wisya tinggal kat umah...smpai2x umah je wisya dah tido..lega! hiks

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

2 comments:

Anak Ulu Cheka said...

Assalam kak minta perbetulkan kalimah basmallah tu byk salah yg betul ni

بسم الله الرحمن الرحيم

sila rujuk sini

Kesalahan Yang Sama, Mana Salahnya?

Mama Darwisya a.k.a Fiza Qadida said...

adik anak ulu cheka>
tq so much dik....atas pembetulan tu...trima kaseh banyak2x...silap sy tak tgok betul2x..inilah akibat tau copy paste je...tq

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!