Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, April 9, 2011

Wow!!! FianieDeco Homemade Coklat Banyak Mendapat Sambutan! Alhamdulillah!

سْــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Assalamualaikum...
Hye uols!! Hari ni ,ari sabtu rite? Aku kije half day arini ..sbb tu baru berkesempatan menulis entry..actually entry ni dah basi ponn...citer bulan lepas yang tak tercite-cite lagik...cecite..cecite!
Nih nak cite la ni...
Bulan lepas alhamdulillah Biz coklat aku iaitu FianieDeco Homemade Coklat ada menerima beberapa tempahan coklat untuk pelbagai acara..but majority utk majlis perkahwinan la..Alhamdulillah rezki aku bulan lepas boleh tahan ... Aku cuma promot kat mudah.my je..tak alih2x dapat beberapa calling untuk tempah coklat aku..antaranya adalah di bawah ini:
1) Doorgift Coklat -2 pcs Double chocolate box tema pink & purple without filling yang ditempah oleh Huda dari Kota Tinggi Johor. Tempahan adalah sebanyak 150 boxes untuk majlis perkahwinannya pada 13 mac 2011...Huda dapat biz link aku dari mudah.my
 Picture menunjukkan betapa bz nya mama qadida gigih menyiapkan tempahan coklat Huda
 Bila dah siap pack...nak buat hiasan pulak...huda order budget coklat iaitu sekotak berharga RM1..tp disebabkan dia order lebih dari 100 box,maka dapatlah diskaun sekotak RM0.90sen jek..


Yeahh..sudah siappppppppp....santek tak? alhamdulillah huda suke..anyway thanx huda!

2) Tempahan Lolli chocolate oleh Haneezan Harun..kawan baik masa kat kolej Nursing. Lollichocolate ni di tempah untuk dijadikan doorgift kanak2x yang bertandang pada majlis perkahwinannya pada 12 mac 2011 yg lalu..Izan order sebanyak 200 batang plain lollichocolate...nak budget katanya..hiks
 Beginilah caranya buat lollichoc
Firstly cairkan dulu coklat nya...fuyyooo..rega coklat dah naik laaa..terpaksalah fianiedeco pon menaikkan sedikit harga coklat homemade kami..huhu..ckit je..dont worry!Anyway aku suke guna coklat Beryls,Tulip,and lagi satu ape ek..aku lupe..Gourmet kalau tak silap...
 inilah hasilnya bila coklat dah dibekukan dalam mould ...yg ni aku pakai milk coklat,sbb tu coklat nya nampak cantik and shining! klu yang itam pekat tu namanya dark coklat
ok..inilah hasilnya...
3) Tempahan doorgift coklat - Double coklat tema pink & purple with filling(mix filling=almond,hazelnut,raisin,creamy(manggo,stoberi,kiwi,blueberry filling) sebanyak 300pcs yang ditempah oleh kawan baik masa kat kolej Nursing iaitu Chuya namanya. Coklat berebntuk rose ni dia tempah untuk hidangan tetamu majlis perkahwinanya pada 13 mac 2011...see! smua nya majlis pada 12-13mac rite!!! tapi alhamdulillah aku dapat siapkan jugak tempahan-tempahan ni sperti tarikh yang mereka janjikan..syukur sgt! aku buat tempahan2x ni waktu malam dan weekend yer! hiks
 ini chuya order khas untuk diletakkan di atas meja makan damai.
 dan ini pulak selebih tempahan coklat rose shape yang dijadikan untuk hidangan tetamu.
 gambaran jelas coklat rose shape with filling
4) Coklat box yang aku buat khas untuk kenalan sempena birthday nya yang ke 31tahun..yang ni free of charge okeh..sbb ianya adalah ahdiah dari aku..huhu
simple jerk...
5) Tempahan coklat egg shape yang ditempah oleh seseorang yang dapat tahu biz aku dari facebook fianiedeco homemade . Dia yg tinggal di taman kempas jb telah menempah sebanyak 250 egg shape coklat untuk dibuat bunga pahar..nice kan! usually orang guna telur ayam untuk buat bunga pahar tapi dia ni nakkan kelainan untuk letak coklat egg shape sebagai bunga paharnya..
syukur aku berjaya jugak buat dan siapkan  tempahan coklat ini seperti tarikh yang ditetapkan sebab dalam banyak2x coklat ,inilah coklat yang paling payah dan seksa aku nak buat..hahahah..ko bayangkan lah nak cari mould die lagi....sure susah kan nak cari mould bentuk telur sebab kat mana2x bakery shop yang aku pegi sume cakap tak ade mould bentuk telur...so,takmo cite lah kat mana aku rembat mould ni kat mana..nnti uols gelakkan aku pulak kalau aku cakap aku guna mould ape kan...huhu
 janji siap sudah..janji ade bentuk telur sudah! hahahah...lepas dah siap jadi bentuk egg,aku balutkan dalam kertas aluminium coklat. actually customer nak wrapper warna silver n blue turqoise tp dua2x kaler tu tak ade! so, aku tanye die,boleh tak pakai wrapper kaler gold..lucky die jenis tak kesah..huhu
 tadaaa...dah siap!! btw aku lupe nak snap gambo smua telur yang dah siap wrap sebanyak 250pcs tu..akibat terlalu penat kot..aku jadi ting tong..lupe segalanya... sbb aku slalu tak cukup tido dan selalu tido lewat disebabkan coklat ini!!! huhuhu..anyway thanx adik! aku lupe nama die..hiks
6) yang ni tempahan yang dah agak lama tertangguh...order pop cake dari kawan sekerja sebanyak 35pcs...(box 35 cavity)
budak yang order ni namanya Salwa.staff ward level 2 kat spital aku..cian..sejak 2 bulan lepas dah etrtangguh tempahan die ni disebabkan aku sibuk nak menyiapkan order2x yang kat atas ni..aku lengah2x kan pon sebab si salwa ni saja2x order utk makan sndiri...so, better aku buat yang penting dulu..huhu,..jahat kan aku!

 inilah hasilnya...ball pop cake pelbagai corak dan hiasan..ini aku pakai kek coklat yang sedia ada dan dicampurkan dengan cream cheese..pastu gaul n kepalkan menjadi bulat..mudahkan!
7) ini pulak bukan tempahan tapi coklat homemade yang aku buat khas untuk birthday mr hubby ku pada 20 mac yang lalu..happy birthday ye abg!
even nampak simple n ringkas tapi ianya daku buat dan hasilkan dari rasa sepenuh cinta dan sayang..ewah!
 last but not least...aku buat lollichoclate strawbery khas untukkk...


 untuk budak kecik ni..saja suke2x dibuat makan utk budak tecik yang kuat manis ni..huhu..smua benda manis dibedalnyaa...lagilah lollichoc ni...habis satu coklat ni die bedal..tengok2x tinggal lidi nya je..muehehhe
okeh..bagi sesiapa yang hendak rasa homemade coklat mama qadida..boleh masuk ke SINI
sila tengok-tengok katalog coklat FianieDeco Homemade dan kalau berminat,boleh terus isi order form yang disediakan..mama qadida menerima tempahan dimana jua anda berada mahupon sabah dan sarawak...terima kaseh atas sokongan anda smua!
Selamat Datang  Ke Dunia Coklat Anda!
Trademark Fianiedco okeh..hiks


Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!