Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, April 30, 2011

Shopping Online Lagi!!!!

سْــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Assalamualaikum...
 3 barang yang di order secara online sudah sampai...alhamdulillah selamat sampai ke pangkuan aku...takut jugak kalu jadi mangsa penipuan shopping internet...so far aku tak pernah lagi ditipu sepanjang shopping online...syukur..

 barang pertama adalah ini!!!!
Botol Organic kidz yang selamat daripada BPA kerana diperbuat dari stainless still...so,memang tak ada masalah BPA langsung! dedulu aku pernah cite yang aku ada beli secara pre order botol ni 
tapi dia dah closed untuk first order...tunggu jelah die bukak untuk 2nd order nanti..selalu2xlah jenguk belog die k...die pon ada pesbuk  jugak ..uols boleh add dia untuk dapatkan update botol organik kidz die tu...harga botol ni agak mahal skit iaitu RM80. Yelah nama pon branded kan..tapi demi kesihatan dan kebaikan anak..taks alah rasanya untuk kuar duit skit..btul tak?
but...chop..chop..dia jugak ada jual glasses bottle tau! nama dia Weego Bottle...yang ni agak muarah skit compare ngan organix botol...
kalau uols nak tengok ..boleh masuk ke http://preetysoleha.blogspot.com/search/label/Weego%20Bottle
harga dia araound RM60 ke atas gitu..jangan risau pasal pecah ke apa ...glas botol tu ada disediakan sekali rubber sebagai cover di sekeliling body bottle tu okeh..so, dont worry..takkan pecah punya apabila disepak atau terjatuh.. 
 jom kasi closed up skit Organik Kidz  bottle wisya yang baru sampai ni...botol ni level dia 9oz...
 ini pulak gambaran puting...agak besar sdikit sahaja daripada yang biasa..tapi jangan risau...putingnya takde puting khas...kite boleh guna mana2x jenis puting biasa yang ade kat pasaran....masalahnya..si wisya ni ...mgkin sebab ini botol baru...so, at the fisrt aku nak bagi dia minum susu kat botol ni dia macam refuse tau! aku dah risau dah...dahlah tommee tippee die pernah reject...so, takkan botol ni pon dia reject sebab puting kan sama aje macam puting lama dia...mahal tu weh!! kalau refuse jugak...matilah mak noks! ahaks
tapi...apa tau aku buat! aku tukarkan puting merah ni dengan puting dia yang biasa dia pakai sebelom ni....haaa...barulah dia nak okeh! bertuah punya budak! ank dara aku ni memang agak susah skit nak menerima benda baru...especially bab2x botol susu ni...huhu...yang botol non VPA free tu jugak yang dia nak! tapi aku mesti biasakan die ngan botol ni...aku dah buang dah botol yg ada BPA tu...botol yang tak bagus tu! sebab actually sebelom botol ni sampai...aku dengan berat hati terpaksa bagi jugak dia minum susu pakai botol lama dia yang tak bagus tu! tapi aku cuba selang selikan botol tomme tippee ngan botol yang tak bagus tu...sebab kalau die tengah mamai, dia akan nak botol tommee tu...kalau tak , dia akan refuse ! so,itulah rutin aku sebelom susu ni sampai...sebab tu aku beli botol susu organic kidz ni ...sebab botol ni eventhough dia new dan wisya akan reject jugak...tapi aku dapat rasa yg masa awal2x ni je dia akan refuse..esok lusa bila dia dah terbiasa,pasti dia akan nak dan terima jugak botol ni...but...for tommee tippee...aku pasti sampai bila2x pon dia takkan nak punye disebabkan puting botol tu menyamai puting ibu....hmmm..sedih sebenarnye! :(
takpelaaa..yang penting botol susu yang baru ni boleh pakai mana2x brand puting yang ada kat pasaran! 

ini box utk bottle tu...ce baca label botol ni..BPA free okeh! yang paling penting!
 ini barang kedua yang aku beli online...apa ni? serbuk kari ke? uhuks...oh...tidak!! ini lah cheezy cheese powder.jap...aku quote kata2x kakak yang jual cheezy powder ni  dari belog die k:
" Suka makan Cheezy Wedges kat KFC? sudah semestinya....tapi cukup ke kalau beli satu, utk ayah sorang pun dah tak cukup :( anak-anak, mak budak xkan telan air liur jer.serbuk cheese yang sama yang biasa kita duduk makan kat kedai Pakcik Janggut Putih....Lagi jimat dengan cara bancuhan sendiri boleh ikut suka hati nak makan banyak mana pun sos ini....bersama potato spiral buat sendiri atau beli wedges yang dah siap jual....makan bersama jemput2 pisang pun SEDAP!! "
haa..tu diaaa...kalau uols nak tau...puas aku cari cheese sos ni kat mana-mana kedai atau hypermarket...tak ada! sekali lagi tak ada!! memang takkan ada....kat kedai FAZREEN 
ni aje yang ada jual...secara online okeh! so,sesapa aygn sama macam aku suka ngan ceese sos yang macam cheesy wedges kat KFC tu,boleh lah order yerk...dia ada dua jenis...satu ayng 500gm...an satu lagi yang 200gm..aku beli 200gm dulu sebab nak try rasa...nnti kalau puas ati, akan aku order lagi yg 500g punye..aha!!! 
jom tengok beberapa contoh gambar yang menggunakan sos cheesy ni..sedap ko! terliur!


  yummy!!!!!! inilah rahsia KFC rupanye
barang ketiga pulak adalah ini..headband tali untuk dipakaikan ngan hijab...utk mama la ...bukan utk wisya okeh...ahhahha..harga RM7 sahaja di kedai Shawl Queen 
okeh...lagi satu yang aku nak beli adalah ini:
 belom beli lagi tapi ada dalam wishlist sebab botol ni selain dari free BPA dia terdapat beberapa function dan set  yang menarik sangat:
description tentang set botol ni adalah sperti di bawah:
RM88.00

Precious Baby Collection
- One Touch Canister Small with Prints (1) 2L
- Baby Bottle (2) 8oz, Cap, Collar & New Tri-flow Teat
- Formula Dispenser (1)
- Gift Box

Info Precious Baby Collection
~ Tidak mengandungi BPA
~ Disahkan selamat dari FDA
~ Kalau printed (tulisan) pada botol susu hilang, boleh ditukar secara percuma, ini bermakna botol susu anak anda akan sentiasa kelihatan cantik..

P/S:
~ Puting dia ada no. 1 2 3 (Tri-flow Teat) yg brmaksud
1 = susu keluar skit
2 = susu keluar sedeharna
3 = susu keluar banyk
Cuma halakn no 1 2 atau 3 ke mulut bayi mengikut kesesuaian.
Menarikkan??? lengkap semuanya...mesti rembat satu ni!
Sesapa ayng berminat boleh masuk ke pesbuk die disini Tupperware Mania
 tapi kena add die dulu yerk...sebab dia private profile!
nnati kalau aku dah grab benda ni...aku tepek kat belog k...babai!
shopping online ni best dan sangat mudah! dengan hanya klik dan nak buat payment pon tak payah beratur kat kaunter or ATM cash deposit tu....just buat transfer kat maybank2u,CIMB click or mana2x bank yang ada sediakan service online banking...anda hanya tunggu di pintu rumah sahaja untuk  dapatkan barang secara pos! huhu..mudah bangat! tapi kena hati-hati ye..jangan terkena dengan penjual yang mmenipu! itu sangatlah tak best nya..so far alhamdulillah aku tak eprnah lagi kena tipu..syukur..dan harap2x tak ada lah ye..sebab aku biasanya akn pastikan dulu yang kedai tu betul2x jujur dan betul! biasanya aku akan tengok feedback dari pembeli di kedainya...bila ada feedback,atleast memang ada orang embeli daripadanya..itu yang penting!
okeh...happy shopping online ya!!

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

2 comments:

fazreen Chocolate said...

Terima kasih fiza sudi membeli dan mempromotekan cheese powder dalam blog fiza...

Mama Darwisya a.k.a Fiza Qadida said...

its ok fazreen! akan-akan datang sy pasti order dgn awk lagi...tunggu yer! hiks

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!