Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, April 2, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa Hebat!

سْــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Assalamualaikum...
Jom tengok wayang!!
Aha...Akhirnya kami laki bini berjaya menengok wayang cite "Hikayat Merong Mahawangsa "
Punyalah susah aku nak tgok wayang sejak dua menjak ni kerana kesibukan kerja yang macam-macam!
Yerlah..kalau minggu pertama cite ni  mula ditayangkan, aku keje on call..ada kes pulak tu. dah tak dapat nak menggedik tengok wayang. Minggu kedua dan ketiga pulak aku sibuk buat cekelat tempahan dari pelanggan pulak! Makanya kena la bertapa kat umah bertungkus lumus menyiapkan cekelat tu! Memang kuarantinla aku kat umah sepanjang 2 minggu tu sebab tempahan memang banyak kan! So,minggu keempat ni barulah daku dan suami berpeluang menggedik  tgok citer Merong!
Komen aku tentang cite ni, bolehlaaaaa... sebab aku tak berapa nak suke sangatlah dengan cite gaduh2x dan perang2x bagai ni!  Aku tak nafikan yg cite ni memang hebattttt bangat! Malah aku bangga ank melayu seperti kumpulan tiga beradik KRU mampu menghasilkan filem yang setanding dengan Filem luar negara. Sampai aku asyik terpikir-pikir, macam manalah dia boleh kumpulkan sejumlah besar bilangan manusi yang terlibat dalam filem ni. Tak terpikir dek akal aku! Biasanya crita2x luar negara je yang mampu menerbitkan filem yang menggunakan seberapa ramai pelakon...huhu..Tapi walaumacam manapon,mungkin aku yang tak boleh trima crita2x yang macam ni kot! So, fyi aku tertido di dalam itu wayang bila part pertengahan citer tersebut. hahahah...aku pon cuba melawan mata ni dari terlena tapi tak boleh jugak..akhirnya aku tewas...nasib baik mr hubby kejutkan kalau tidak memang sampai abislah cite tu aku mengorok ...huhu.
 Walau macam mana pon,Thumbs up to KRU production! Aku bagi markah 5 / 5 bintang...wah..Hebat!!!
 Aku tengok wayang kat City Square (CS)Johor Bahru. Asyik pegi tengok kat Jaya Jusco je...so, mr hubby ajak tengok kat CS plak. Tiket biasalah seorng RM10...ok la not bad..sbb aku pernah dapat tiket wayang berharga RM14/person...gile weh! Baik aku langgan Waayng astro je yg RM15 tu..huhuh..org tak rmai sgt hari tu sbb aku pergi ari biasa..so,dapatlah weols duduk kapel sit..hahaha..terasa macam zaman berchenta u!
Actully wayang start kul 6.35pm...tapi masa tu jam baru kul 6pm..so,mr hubby decide utk mamam dulu sbb die tengah lapo gile. Mr hubby order Yong Tau Fu panassssssssssss punye!
 Ini saya punye! Sizzling Chr Kuey Tiow..yummy tau uols! pekat berkrim kuahnya! Aku rasa kat CS antara menu sizzling yang tersedap di jb...
Kami mamam kat belah tepi sekali..yang mengadap dinding cermin beso...kami makan di tingkat 5...so,dapatlah lihat pemandangan bandaraya jb dari nun diatas sana. Actually Food Court ni sebelah menyebelah je ngan wayang ..
okeh...last but not least..sesapa yang belom tengok tu,silalah tengok ye..bukan sebab jalan citernye yang besh tapi sebab filem ni hebat aku rasa!Rugi tak tengok hasil anak melayu

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!