Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, April 14, 2011

Hantar Busu Azhar Ke Asrama

سْــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Assalamualaikum...
Ni nak cite kesah minggu lepas pulak...kami 5 beranak iaitu Aku,Wisya,Atuk n nenek wisya dan Busu Azhar adalah berjalan-jalan ke Benut and Simpang Renggam...
Actually kami nak hantar Busu Azhar balik ke asrama nya di Sekolah Menengah Annur,Benut. Minggu lepas kan Busu Azhar balik rumah sebab minggu pertama tak ada kokorikulum. So, emak and ayah aku akan amik Azhar balik ke rumah bila tiapkali choti sekolah. Dan waktu nak antar Azhar balik ke asrama,Kebetulan pula aku tak on call ...so, aku decide nak ikut sebab aku tak pernah lagi tengok sekolah Azhar sejak dia masuk ke sekolah tu.
Tapi actually itu bukan sebab utamanya pon..sebab aku adalah tak kesah pon kalau tak dapat tengok sekolah azhar tu...daripada aku ikut emak n ayah antar azhar,baik aku duduk rumah ngadap tenet..hahahah...jahat punye kakak!
Tapi sebenarnya aku ikut sebab aku nak singgah rumah mertua aku kat Simpang Renggam. Benut ngan Simpang Renggam kan dah dekat.Lagipon memang kami akan lalu di tepi kawasan rumah MIL n FIL aku kalau nak ke Asrama Sekolah AZhar tu. Kami lalu hihgway dan akan keluar ke simpang,(Simpang renggam)...belok ke kiri skit je dah nampak rumah mertua aku...so, aku decide nak bawak wisya jumpa atok and neneknya ..sekejap pon jadilah sebab rasanya dah lama gak tak balik. Last balik masa bulan 1 aritu. Smuanya disebabkan ketidaksamaan cuti dan masa bekerja aku ngan mr hubby! Time aku choti, mr hubby plak yang keje...time aku keje, mr hubby plak yang  choti. So, nak balik kampung jenguk MIL n FIL pon dah susah sebab aku tak biasa drive sensorang bawak wisya dari jb ke simpang renggam tu..motippp!!!.. haahahaha..
So,lepas antar Azhar balik asrama, baru kami singgah rumah mertua aku masa nak adap balik. Senang ckit..takdelah terkejar-kejar sebab dah selamat antar busu azhar. Kami sampai umah MIL dalam pukul 6pm..gara-gara nak tunggu busu azhar masuk asrama pukul 5.30pm..biasanya kul 5pm dah bukak dah gate asrama tu...tapi hari tu tak macam mengong...warden tu boleh bukak gate lambat plak..sudahnya kami kena tunggu jugak..sebab sian azhar  banyak beg ..so, ayah aku ingat nak tolong die bawak naik atas beg2x tu..tapi disebabkan lambat sangat warden bukak gate..maka kami tak boleh trus tunggu...kami balik je...kecian azhar..terpaksa angkat beg sorang2x..tapi elok je kami blah...barulah warden tu hegeh2x nk bukak gate..hampagas betul!!! huhuh

wisya dan kawan2x barunya ketika kami shopping kat benut( nak beli barang keperluan busu azhar) budak ni dah terlebih ramah dah...hiks
yang aku geram, dia boleh melalak-lalak nak benda yang die tengah pegang tu..patung baby dalam bakul! Die beriya ngamuk2x nak jugak amik patung tu walau dah berkali aku letak balik kat tempatnya...last-last aku bagi je benda ni suh die usung je..janji nak bagi die senyap! huhu..
orang shopping..die pon sebok nak shopping...macam beriya-iya je die membelek puting kat dalam kedai tu..hahah...takpelah nak! janji ko tak buat hal kat dalam tu...
tak buat hal ape nya!!! tengoklah gambo kat atas ni die tengah buat ape tu??? die seboleh-boleh nak basikal comei tu...siap nak naik lagi! padahal basikal tu dah di wrap ngan plastik cantik...macam plastik hamper la gitu...bila aku tarik die nak pergi dari situ...die ngamuk taknak pegi...die lepas kan tangan aku..huwaaaaa...susah weh skang ni bawak wisya gi shopping...abis sume barang die nak try test! kopak la mama kalo gini nak oiii!! siap hentak2x sebab tak bagi die naik.ayoo!! susah lah gini...ini budak dah mula meroyan ! dah start pandai main hentak2x dahhhh..huhu
bola ni pon sama gak....seboleh boleh die suh busu azhar die amik dari atas...see!! bola ni yang terletak kat belah atas pon die boleh nampak! memang poyo punye mata anak mama ni okeh! hiks
dah setel kesah bola...die nampak benda ni..die nak benda ni pulak!!! waduh waduh! sakit jantung mama  kalo wisya macam gini gayanye..huhu...cuma benda yang die minat kali ni nasib baik mamanya pon minat sama...hiks...kebetulan memang nak cari kerusi kecik utk wisya..senang die nak tengok tv ke...nak makan ke....so, nasib wisya baik sebab akhirnya mama belikan die yg ini..hahahahhah..murah okeh benda ni...RM10 je..huhu..lepas ni mama nak carik meja kecik plak utk wisya ek...opss..lupe nak kasi tau...kusi ni kalau kite duduk dengan menghempas ckit punggung tu, die akan kuar bunyi tau..ala, bunyi die macam bunyi kasut baby yang ade sound tu bila dipijak...yg bunyi "nyet..nyet" ahaks..so tomei!!!..so wisya adalah suke duduk secara menghempaskan punggung tomeinye ke ats kusi ni sebb nak bagi kusi tu berbunyi..hiks..so pandai ank mama!
uols tau tak...memula masa smpai kat keta...weols letaklah kusi cute die ni kat dalam bonet belakang..lepas tu die boleh melalak tak hengat dunia suruh weols amik kusi tu letak kat depan..semata2x die nak duduk atas kusi tu kat seat belakang keta...buahahahhaha...gambo kat atas ni menunjukkan die tengah duduk kat atas kusi tu dalam keta..perasan tak air mata die tengah mengalir tu...tu gara2x melalalak lah tu.aduhaiii ank mama..skang ni darwisya memang dah pandai membentak okeh! kite je yang  kena ikut cakap die..adeh! mampus aku mcm ni..hekot perangai sape????hahahah
Kami dah sampai ke sekolah Asrama Annur Busu Azhar!!! Busu Azhar dah bersiap sedia nak berangkat ke asrama...sambil ditolongi oleh ayah...banyak jugak weh barang azhar!
Sekolah Busu Azhar yang bernama Sekolah Agama Arab An-nur, Benut Pontian. Amik gambo dari jauh jelah eyrk..sape tak nampak...sila guna spek!
Anak sedara yang hanya mampu melihat pemergian Busu nya..hiks..budak ini tak reti duduk diam okeh! Suh duk diam2x dalam keta dia taknak...last2x terpaksa kuarkan jugak die dari keta..bukan ape, takut dia berlari2x ke tengah jalan raya..keta dah lah tengah lalu lalang! haishhhhh! layankan jelah!
perasan tak muka busu azhar? Busu Azhar dah melalak la pulak! Azhar ni penyedih orangnya..bila tiapkali antar dia ke asrama lepas bercuti lama je mesti dia tak dapat tahan airmata dia..maklumlah..budak yang tak pernah berpisah ngan emak n ayahnya sejak kecik..inilah pestime dia berjauhan ngan mak ayah...kadang2x kesian gak dengan dia...yelah...sedih die tu kadang2x sampai tahap cakap nak tukar sekolah kat JB! huhu...azhar..azhar! buat kakaknya sorang ni serba salah aje! Dahlah dia banyak kali mengadu yang bebudak senior selalu buli budak junior...suruh basuh bajulah...gosok bajula...aku yang mendengar ni memang dah menyirap dah dengar! siod buli adik aku! takpe..selagi tak teruk perlakuan diorang kat adik aku n kawan2xnya, aku boleh tahan n sabar lagi..tapi kalau dah tahap serius,sampai naik2x kaki ke tangan ke..haaa...memang nahas lah budak tu aku keje kan..aku cukup pantang bab2x buli membuli ni..apatahlagi melibatkan adik aku..memang patah riuk die aku keje kan...i'm serius okeh!

Eh,tapi betul laa..aku pelik ..nama je sekolah agama,tapi perangai macam setan gondolll!!! haishh,menyirap aku seh...Actually aku tak cite kan lagi pasal kes adik aku masa mula2x start sekolah kat sini...krana kes tulah maka aku jadik geram sangat ngan bebudak senior ni...anyway aku hanya mampu cakap, yang adik aku pernah kena sepak ngan salah sorang senior dek kerana adik aku lambat datang surau ke ape..lebih kurang macam tulah..yang pasti dia kena sepak kat dalam surau pagi2x buta...
korang,,kalau sepak ckit ke ..manja2x ke aku tak heran..tapi ni dah sampai tahap adik aku kena pergi berurut tau! apa maksudnya tu? terkejut weols bila dapat panggilan dari warden asrama ayng adik aku kena hantar gi urut..mak n ayah aku terus pergi jumpa adik aku n jumpa budak tu untuk selesaikan kes tu...so, skang mak aku kata dah setel..itu pon aku  macam  rasa tak puas ati lagik! senang2x je engko nak pukul sepak ank orang ek..cuba aku sepak adik ngko..ngko marah tak? ini belom kena ngan adik2x lelaki aku yg kat KL tu...kalau dorang tau adik die kena sepak ngan senior..memang nahas lah budak tu dorang keje kan....mak aku saja je malas nak cite ngan adik2x aku...takut kecoh nnti! huh! Takpe..lepas ni kalau aku dapat aduan lagi dari adik aku...memang aku tak berdiam diri lagi! atleast aku dapat patahkan tengkuk die pon dah okeh kan..haram jadah punya budak!memang malang lah mak apak ko dapat anak cam ko! hak tuiiii!!
Sampai je kat umah..bontot budak ni asik melekattt je kat atas kusi ni sambil nonton tv...barang barulah kata kan....sok lusa..dicampaknya..hahhaha
saja nak tayang gambo masa main mainan token kat Jusco Tmn U...ni cite keesokan harinya..aku choti n bawak wisya jalan2x..actually ada urusan sebenarnye...saja singgah kat sini..lepak2x n makan2x potato roll..sedap weh perisa hot n spicy! huhu korang penah makan tak?
lama rasanya tak gambo ngan wisya..anyway santek tak background tu?ahaks so tomei kan bear2x tu!
Sorry...gambo2x masa kat rumah mertua tak dapat nak snap pon...sebab hp tertinggal kat dalam keta...mase tu plak ujan lebat..malas nak amik hp kat dalam keta...huhu...

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!!
www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!