Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, April 24, 2011

Epad...

سْــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Assalamualaikum...
Kali ni agak lama gak tak berhapdet. Ha..kali ni masalah lain plak timbul..i mean, sebab kenapa aku tak hapdet beog since a few days ago!
Moh teman nak cite ...ce cite cec ite!
Sebelom ni, aku selalu online guna iphone 3g cabukku bila kat tempat keje. Iphone tu pon aku beli second hand aje. Hampir 5 bulan jugak aku pakai itu iphone...orang nak ada iphone,makcik pon nak ber iphone gak! errrr...tapi tak jugak...aku bukan nak ikut trend sangat kalau berhandphon. Pada aku..kesah lah kalo handphone tu handphone cikai ke ape...yang penting pada aku ialah janji dapat beronline! that's it! Maksud aku...biarlah handphone tu ada wifi atleast! Dan lagi bagus kalao handphone tu ada support simkad broadband. So, tak payah lah aku amik pelan internet yang beratus-ratus sebulan tu. Dan oleh sebab itu lah aku beli Iphone 3G...not 3Gs or iphone 4 but only 3G! huhu
Sebab pada aku..janji dapat surfing internet dah cukup! yelah...takkan nak pergi keje aku nak hangkut notebook aku yang somel itu...nanti kang demerit plak kan..hospital aku tu adalah sebuah hospital yang agak susah nak bertenet bagai...even nak guna komputer spital untuk main game pon...sentiasa dipantau! usah cakap internet kat opis yang langsung takde...wifi untuk patient pon takde! huhu..aku pon tak taulah kenapa ... Ade jugak patient yang complain ..atleast sediakanlah wifi...takdelah patient bosan menunggu giliran untuk diperiksa especialy bila bab menunggu turn kat klinik...masak weh! datang subuh pon belom tentu dilayan pukul 8.30am(dimana klinik dibuka)

So,berbalik cite iphone tadi...aku memilih untuk beli iphone 3G  sahaja yang mana sudah agak ketinggalan zaman sedikit(iphone 5 pon dah nak diperkenalkan)..sbb aku bukan gile gadjet disebabkan kecanggihan sesebuah gadjet itu tetapi aku gile gadjet disebabkan nak berintenet dan berblogging...serta berfacebooking..ahahaah..janji dapat surfing ! so, iphone 3G yang aku beli secara 2nd hand tu boleh support simkad broadband. So, sejak dari itu, aku telah menggunakan iphone untuk surfing internet di tmpat keje dengan memasukkan simmkad broadband Umobile aku ke dalam itu iphone wiht unlimited access! Aku tak perlu bimbang pasal bayaran yang mencecah ratusan ringgit pon akibat penggunaan data plan internet dari mana2x telco . Aku hanya menggunakan sim kad broadband yang bayarannya cuma RM45 sebulan tanpa had! So, belah malam pulak,bila aku baik rumah, aku akan keluarkan simkad broadband tu untuk dimasukkan pula kedalam modem broadband Umobile dan seterusnya dipasangkan di notebook pulak...err..ada gaya macam tengah buat testimoni broadband tak? hahahah..btw, itulah rutin aku dan broadband ku seak aku menggunakan iphone 3G tu. tapi itupon masih kurang hapdet belog sebab rasa macam tak puas lah kalau hapdet guna iphone...selain daripada screen yang kecik, iphone aku tu tak boleh nak haplod picture sebab iphone aku tu takde software yang support flash player...ha...lagi satu nak crit..disebabkan aku guna iphone untuk surfing aje,maka aku langsung tak upgrade pon iphone tu ..yelah...iphone kan sinonim dengan jailbreak la...Os 4.0 la...huhu..tapi aku tak ada pon smua tu! kelakar kan! lagipon iphone 3G je...tak secanggih iphone 3Gs n iphone 4 kan! lagipon once again,aku pon tak heran pon dengan menda2x upgrade tools tu..janji dapat layar internet sudah! tapi tulah...disebabkan tak boleh nak upload gambar2x ..maka niat aku untuk berbelog pon macam tak ada...yelah...aku kalo nak buat ntry mesti nak ada gambo...kalau tak ada gambo, macam tak syoklah! huhu....so,even aku ada iphone pon..aku tak hapdet belog jugak ..aku cuma bukak pesbuk aje...ada tak ada pon ..aku cuma buat blogwalking je..hmmm..kesian kan aku!

So, disebabkan kekurangan pada iphone tu lah,maka aku buat keputusan nekad untuk sambar menda kat bawah ni...nak  tau apa dia??? jom scroll ke bawah:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-main-main aje kan mama qadida ni! huhu...scroll jangan tak scrolll!!! haha
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-









 Yeah...inilah dia!!!!! ape kebenda alah ni ek?????? yes!! inilah EPAD namanya...ianya keluaran China...means original from china okeh!
uols penah dengar tak benda ni? Die lebih kurang macam Ipad la cuma takdelah secanggih Ipad kan..sebab tu nama nya Epad..bagus gak china cipta benda ni sebab senang jugak untuk orang2x yang kurang berkemampuan macam makcik ni ha..
Okeh actually nama sebenar benarnya  benda alah ni adalah 2.2 Android 7'' e Pad,Tablet Computer Brand iRobot
Firstime aku jumpa and tengok epad ni..aku terus terpikat! Asalnya aku dapat tahu benda ni melalui facebook. Ada orang tag aku epad ni dengan harga RM380 sahaja! Wow! memang aku terkejut sangat dengan harganya...dalam hati aku berkata..menda ni macam ipad! tapi for sure lah benda ni bukan original ipad kan...aku pon awal2x lagi dah dapat agak yang ianya made from china..pasal tu murah nak mam***
and aku terus servey benda ni kat pakcik google. So, dari situ ku terjumpa laman web ni http://mobilemegamall.com 
Sama jugak, blogshop ni ada jual epad yang aku jumpa kat facebook tu... Dan setelah aku tengok dan baca segala funtion epad ni,maka aku pon tak teragak-agak terus masukkan dalam shopping cart..huhu...aku tawakal je beli secara online sebab pestime aku tengok laman web ni, aku yakin dan percaya 100% yang website ni memang betul wujud dan takda penipuan. Harga untuk epad ni adalah RM 395 termasuk postage. Agak pua hati jugak lah aku ngan harga dia. Dan korang tau mana aku dapat duit beli epad ni? huhu...apelagi kalau tak tolak iphone aku kat kedai. So,dapatlah RM300 sebab nama pon iphone 3G je..so,dah takde harga sangat! Itupon dah ok bagi aku sebab aku hanya topup RM95 je lagi untuk dapatkan epad ni. 
 


jom tengok lagi gambaran epad ni...aku excited sangat nak beli epad ni sebab screen dia besar okeh! kalao nak compare kan dengan iphone...5 kali ganda kots! Yelah...dia hampir sama macam ipad sebab die pon tablet pc. tak dapat Samsung galaxy tab pon takpela..benda ni pon dah okeh ape.. janji boleh surfing internet dan boleh hapdet belog hari2x kat tempat keje..huhu
benda ni boleh support broadband dan wifi okeh...so, takde masalah lah bagi aku nak layar tenet kan..makcik suke nox! Suke screen die beso...puas aku tenet pasni..huhu
jom tengok specification dia:
E pad  7'' Tablet Computer 
Specifications: 
1. VIA VT8505 ARM926 533MHz.
2. WiFi 802.11 b/g,
3.  OS: Android 1.6 upgrade android 2.2, 2GB DDR, 256 MB RAM
4. 7.0-inch Touch screen, 800 * 480PX Resolution
5. Ebook reader, microSD slot
6. G-sensor, Loud Speaker, Google Browser
7. Color: Black / Silver
8.CPU:ARM 9 platfrom, VIA WM8505, 533MHz
9.Operating System:Android 1.6 Upgrade 2.2
10.Memory:256M DDRII
11.Storage Device:2GB Flash HDD(standard; optional up to 32GB)
12.LCD Screen:7" Touch screen, 800*480 pixels
13.LAN/WIFI:10/100M Ethernet Access,802.11b/g
14.Camera:1.3 mega pixel camera
15.Keyboard:soft keyboard
16.Touch Operation:Full-size touch operation,sliding menus,icons
17.USB Port:2 x USB port (via the external usb pot)
18.Card Port:TF CARD(512MB-8GB)
19.Sound Effect:Build-in stereo speaker,microphone
20.Jacks MIC in & Headphone out
21.Battery:2400mAH
22.Working time:3hours(standby time 7 hours)
23.Accessory:AC adapter, user's manual, extrenal RJ45/USBpot,packing box
24.Softwares:Fring,QQ,MSN,Youtube,Google Map,Document to go,Multimedia Player,Email,Es File
Explore,Application Store

Package Include:
 1 x 7"ePad Tablet pc
 1 x Standard Charger (From AU,EU,UK orders send extra adapter)
 1 x RJ45 adapter
 1 x USB Cable
 1 x English User Manual

Oppppssss.....belom abis citer lagi !
Disebalik kegembiraan dan keheppian aku ni,ada kedukaan dan kegusaran jugaklaaa..nak cite pon macam tak sampai hati..bimbang ape yang aku nak sampaikan kat sini akan membantutkan keinginan uols tentang epad ni. hmmmm
Actually lepas 2 hari aku dapat epad ni, tetiba suatu petang tu, masa aku nak on kan epad ni, tetiba tak boleh on! Dah banyak kali aku try still tak boleh on! aku ingatkan bateri habis tapi bila aku dah charge pon dia tetap sama..tak boleh on...aku dah risau....actually macam2x yang bermain dalam pikiran aku...kot kot benda ni memang barang cikai kot..yelah..nama pon made from china..so, tak tahan lama..no wonder boleh takde function even baru pakai 2 hari! huhu..aku dah curiga dah ...yang kedua pulak..tetiba aku tingat yang tadi masa balik keje..ujan lebat...aku takut masa aku berlari nak masuk keta...epad aku tu termasuk air..sebab tu die tetiba tak function..huhu..macam2x yg bermain kat fikiran aku..nak nangis pon ada..yelah..baru beli tak sampai 3 hari dah rosak kan.. rasa macam malang sangat nasib ni...
dan dan tu jugak aku call owner kedai yang aku beli epad ni(Mr Irvin) . nasib baik dia layan...bila dah borak borak...last2x Mr Irvin decide suruh aku pulangkan  balik epad tu pada dia dan dia akan bagi epad yang baru pulak dengan. Bukan tu saja..dia siap nak bagi aku leather case siap dengan  keypad untuk aku sekali..wow! ade hikmahnya la pulak kerosakan yang aku alami ni kan..siap dapat keypad free...
keypad leather case die lebih kurang macam nilah okeh..wah! hebat..aku baru berkira2x nak beli bila dapat gaji lagi sekali nanti...sebb kalau beli harga dia RM69...huhu rezeki! dan aku tabik spring betul kat mr irvin tu sebab layanan die memang tip top!!Syukurlah aku bukannya mangsa penipuan beli online kan..alhamdulilllah...takut jugak aku! so, apda engkorang yang rasa2x nak beli gadjet secara  online...bolehlah servey kat blogshop ni...okeh. dont worry!
oklah...dah agak panjang rasanya aku dok membebel...maybe hari isnin ni aku akan pos laju kan epad yang rosak tu  kepada mr irvin dan aku tak sabar nak dapatkan epad yang baru dari dia plak bersama keypad tu..huhu. doakan aku yerk supaya takde problem yang berlaku semasa proses  penghantaran tu. amin!
ni tinggal nak gi beli modem broadband huawei yang support epad pulak...actually epad ni tak support sebarangan punye modem...die cuma support huawei E220 dan beberapa lagi..aku dah lupe..so, broadband Umobile yang aku pakai skang tak support untuk epad ni...so, nak taknak terpaksa gak beli...aku ada jumpa kat sini modem tu.. sbb dia ada cawangan kat Skudai Jb.senang aku nak beli kat kedai dia dan suh dia aje yang settingkan broadband tu...lega!
last but not least...aku dah penat menaip...hari ni aku oncall..so, pepagi buta tadi aku dah kuar rumah untuk ke tempat keje sebab ada 5 kes tadi kat spital. Aku habis keje tadi pukul 2pm...sampai2x umah je..aku langkah kanan sebab kebetulan emak dan adik ipar aku baru je sediakan hidanga  lunch...so,apalagi..perut yang sememangnya berkeroncong...macam sudah disorongkan bantal..ahakss...palsampah betul ! hahaha..sesap adik ipar aku masak...aha..adik aku yang no 3 tu adalah balik ke jb ...baru sampai semalam....Wisya adalah jumpa Aidil...sepupunya...Aidil yang bakal menimang adik tak lama lagi..adik ipar aku tengah pregnant 3 bulan..alhamdulillah bertambah sorang lagi cucu emak dan ayahku! okeh...sampai jumpa lagi!
Jom jengah2x ke blog coklat mama qadida di http://www.fianiedeco-homemade.blogspot.com. Macam2x jenis,bentuk,rupa dan warna coklat yang kami sediakan mengikut permintaan anda! 

 

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!