Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, April 4, 2011

Darwisya Dirhhea Plus Rashes Yang Teruk!

سْــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Assalamualaikum...
Sambil tengok ABPBH 2010, aku pon curi2x buat entry ni...sebab wisya pon dah selamat tido..lepas mamam ubat tadi, trus titon.. bagus anak mama..bagi ruang pada mama ye! hiks
 Apa dia? Mamam ubat? Yerp...wisya sakitlah uols! Di kena dirrhea! Dah 2 hari berturut2x yak yak sampai lebih 10 kali dalam sehari. Bila dah asyik poo poo aje, montot ngan anu pon dah jadi merah kemerahan..Rashes! Aduhai...sian anak mama...teruk rashes dia..so,tiap kali yak aje,dia menangis bagai nak rak sebab dia bukan sakit perut nak berak tapi sakit kat anu dia yg dah merah sangat tu..Sudahnya tadi jam 8malam,aku terus bawak Wisya pegi hospital . Ingatkan kena warded..tapi tak perlu, doctor cuma prescribed ubat je...syukurla...takut jugak kalau wisya sampai kena masuk air or antibiotik. 
Doctor pesan, kalau boleh dalam masa 12 jam , jangan bagi wisya makan or minum susu. Just bagi minum air masak dan ubat je...then,kalau nak bagi pon, bagi 1oz susu je untuk alas perutla..begitu! mean, dari pukul 9pm tadi,sampailah kul 9pm esok,aku tak boleh bagi wisya susu..selain dari ubat cirit birit yang bernama Smecta tu, doctor suh bagi minum 100plus...untuk buang gas dia, kite kena masukkan dalam botol dan goncang2xkan ia supaya gas air 100plus tu akan kuar..
 jomlah layan budak yang tengah sakit ni...budak ni namanya sakit tapi lagak macam orang tak sakit..huhu

 


 Wisya tengah tengok gambo dia sendiri masa baby..dia sekarang suke tengok baby..asal nampak baby je..bising mulut dia sebut "bebi..bebi"
dah surrender dah..sebab dah mula sakit peyut nak berak...cian dia..moga cept sembuh ye sayang!
Wisya dapat 4 jenis ubat tadi, ubat smecta(cirit birit), antibiotik,ubat demam dan ubat sakit perut. 

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!