Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, March 11, 2011

Sicret Admire? Ke Sicret Resepi? ihiks

Assalamualaikum...
Hari ni tiba2 mode nak bercerita kesah secret admire plak. Tapi hari ni bukan nak cite Aku diminati tau... malah aku yang admire orang okeh.
Org macam mama qadida ni sapelah yg sudi admire or minat kecuali my mr hubby kot! Yups maybe... Hahahahah...

Orait.. Jom dengar Crita Aku ...
Aku ni sejak sekolah tadika lagi memang tak pandai bergaul ngan org sbb Aku ni pemalu orgnya. Skang ni still ade sifat pemalu tu tp takdelah obvious sgt mcm dulu kan. Dan paling ketara skali sifat pemalu Aku bila berhadapan dgn lelaki.aku rasa smpai skang kot Aku masih Malu2 gitew bile behadapan dgn manusia yg bernama lelaki. Tp Malu tak bererti Aku suke or admire kat dorang hokey!
Tapi sebenarnye bile Aku ade admire or minat kat seseorg lelaki tu, memang Aku akn jadi pemalu yg teramat bangat. Yg langsung tak boleh bendung dah lagi. Aku bole jadi tak keruan bile berlaku mcm ni. Especially kalau ade some keje or tugas yg kite terpaksa lakukan dgn sidia. Huiii... Mmg makcik nebes nok! Yelah...Aku rasa bukan Aku sorang je kot..uols pon rasanya mesti ade sorang dua kenalan di sekolah or tempat keje yg uols pernah tersuka Dan Seterusnya ter'admire kan.huhu. Sebenarnye kalau sebut perkataan admire ni,sometimes Takdela sampai kite minat gile2 sgt smpai terlalu excited pon. Kadang2 mgkin kite minat dgn keindahan pada rupa parasnya, pada gayanya, tingkahlakunya,dan  caranya . Dan mgkin jugak sikapnya yg kite kagumkan. Itulah Maksud Aku kalau bicara tentang admire. Mesti uols pon mcm tu jugak kan?
Te ta pi... Hiks. Kena baca perkataan tetapi tu kena ikut suku kata one by one ek.hiks
Ada jugak yg admire pada org smpai tahap panatik atau dgn kata lain minat gile2 n excited smpai tahap nak jadikan kekasih la,abg angkatla. Even ade jugak smpai tahap nak jadikan suami kalao bagi pempuan yg minat kat laki la kan...
Ha... Yang part tu memang Aku pon ade Crita disebaliknya. memang Aku pernah ter'admire'org smpai begitu dasat sekali. Tapi harap2 my mr hubby tak baca lah entry Aku ni ek. Tp Kalau andainya abg terrrrr baca pon, syg yakin abg langsung tak kan tersentap ngan cite syg ni sbb syg tau, abg pon dah Arif sgt kan kesah Ttg syg dgn sidia yg pernah syg admire satu ketika dulu. Dan Dengan kehadiran abg jugaklah yg Bantu syg mElupai die kan. Huhu.

Okeh, actually Aku nak cite psal kEsemua org2 yg pernah Aku admire satu ketika dulu. Saje je nak igt balik kesah2 lama ni. Bukan ade Maksud ape2 pon. Nama pon belog kan. So, kata tempat meluahkan perasaan kan...

Oklah ni nak sambung balik pasal cite kat sekolah tadika dulu2. Zaman tadika adalah zaman kanak2 yg banyak mEngajar Aku tentang erti perhubungan dgn kawan2. Seronok sgt ade kawan.
Yelah , Aku adalah satu2nya ank pempuan dlm adik beradik seramai 6 org. Ko bayangkanlah, Aku
takde kawan pempuan nak main2. Ade tak aade pon Aku Akan bemain ngan anak2 Jiran yg pempuan.
Itupon mak Aku bukan nak bagi sgt Aku bergaul ngan dorang. Mak Aku ni dulu jenis mngongkong.
Susah nak kasi Aku main ngan org lain. Smpai la Aku sekolah, mak Aku kongkong Aku hokey.

So bile dah start skolah tadika, Aku disekolahkan kat sekolah tadika kemas bulatan Nama die , kat area2 rumah Aku lah jugak. Jalan kaki je dah bole smpai. Dulu Aku tinggal kat kampung
melayu majidee Johor bahru. Aku mmg pure johorean hokey.

Okeh, mase kat skolah tadika, Aku memang pemalu gile babas. Aku cuma ade sorang kawan yg rapat. Aku igt lagi Nama die herdawati. Tp smpai skang Aku lost contact ngan die. So
disebabkan Aku ni pEmalu yg amat, makanya takdelah org yg Aku admire kat tadika dulu. Boleh Gitu? Hahhahah. Lagipon mase skolah tadika manalah ade perasaan lagi kat Kawan bertentangan ngan kite kan. Budak2 skrg je yg dah terlebih advance. Risau kat ank Aku sok. Hmmm...
okeh stop disitu.

Masuk je sekolah rendah, Aku didaftarkan kat skolah campor lelaki Dan prempuan. Nama sekolah Aku tu , Sek Keb Tanjung Puteri JB. Sape2 antara korang yg pernah pegi stadium Larkin Johor bahru tu, haa.... Kalau nak tau, sekolah Aku tu bersebelahan je ngan stadium tu. Aha...

Okeh, mase sekolah rendah, Aku dah mula pandai suka2, minat2 kat org ni. Mase darjah 1 lagi Aku dah admire kat sorang budak ni. Nama die unik uols. Haryawan namanya. Die classmate Aku sejak darjah 1 lagi sampailah darjah 6. Memang  weols tak pernah terpisah pon. Kiranya mgkin otak Aku ngan otak die sama pandai kot.ahaks. Dan selama tu jugaklah Aku suke kat budak Nama haryawan ni. tau tak kenapa Nama die cam pelik? Sebab.... Die ni org boyan sebenarnye. Tgok.. Cinta tu buta kan. Org boyan pon Aku layanzzz... Hahhaha... Tp die ni walaupon keturunan boyan, tp rupa die  skit pun tak cam org boyan hokey. Muka die sejuk Mata memandanglah org Kata. So, sbb tu Aku admire die. Aku suke tgok muka die. Tp biasalah, dah Nama pon sicret admire kan...so Aku hanya mampu minat dr jauh n dlm diam jelah. Lagipon mase tu suke2 n main2 je.
Sbb mgkin darah Muda kan. So smpai abis sekolah lah Aku admire die Dan die pon tak pernah tahu. Yg tahu mase tu pon sorang je iaitu kawan baik Aku mase sekolah rendah, shamsuriati. Ha... Kalau mase skolah tadika dulu, Nama kawan baik Aku herdawati kan. So, kat sekolah rendah pon Aku ade gak kawan baik.kawan baik dah bertukar sbb si herdawati tu tak dpt sekolah yg sama ngn aku..die dapat sekolah lain. So weols terpisah uols! Huhu. Ade gak Aku Cuba search Nama dia kat fesbuk tp tak jumpe. Mgkin sama ade die buta IT, tak tau langsung Guna fb ataupon die
ade fb tp Guna Nama lain. Wallahualam. Aku mmg tingin sgt nak jumpe die tau. Last Aku jmpa die, mase kat sekolah agama. Tp tak satu kelas lah. Pastu terus lost contact smpai skang.
Kalau shmsuriati iaitu kawan baik mase sekolah rendah plak, last Aku jumpe mase die beranak ank ketiga. Ha...die ni memang Aku dah terpisah lepas abis sekolah rendah dulu tp kami dipertemukan semula masa die nak Kawin. Sape sangka rupanya die Kawin ngan Jiran Aku mase kami menetap si tmn Johor jaya. sejak tu Aku berhubung balik ngan die. Tp jodoh tak panjang, lepas die bercerai Dan die bersalin ank ketiga, dia trus pindah dr Johor jaya Dan Aku trus lost contact ngan dia. Die bercerai pon silap die gak. Die main Kayu tiga ngan laki die. Die ni mmg sejak naik sekolah menengah mmg liar skit perangai. Aku sedih gak die jadi mcm tu sbb ex husband n mertua die baik sgt2. Tp walaumcm mana pon perangai ko Ati, Aku tetap syg kat ko. Rindu nak jmpa ko n anak2 ko. Smpai skang Aku berharap Aku dpt jmpa shamsuriati smula. Haah ek. Aku tak pernah nak Cuba search Nama die kat Pesbuk. Nntila Aku try ek. Huhu.  drpd nak cite psl secret admire, boleh plak Aku cite psl kawan2 baik Aku kan... Itulah die mama qadida... Kalau dah menaip, mcm nilah jadinya. Smua benda kalau buleh Aku nak crita. Hahahha... Eh, tp ade bagusnya jugak. Atleast Aku igt kat kawan2 yg pernah Susah senang ngan Aku dulu kan. Hmmm

Okehla... Sambung balik cite tadi ek. Tadi Aku cite smpai hanya kawan baik Aku sorang yg tau psl Aku admire ngan haryawan tu kan. Yups hanya shamsuriati yg tau Aku admire kat haryawan. Kdg2 die ade jugak suke nyakat Aku. Bile haryawan lalu je kat sebelah weols, si shamsuriati sibok usik2 Aku ngan die. Mcm perli2 la gamaknya. Aku yg mmg pemalu Dan Taknak die tau, cepat2 cuit2 tangan si shamsuriati supaya Jgn buat camtu sbb Aku Taknak die tau Aku suke kat die. Malu puny psl kan. Hehehe. Tp memang Aku rasa nak belasah aje si Ati bile die usik2 Aku camtu kat haryawan. Huhu. Aku igt lagi, budak2 kelas suke usik2 Nama haryawan dgn perkataan ' 'haiwan'.huhu. Tak baek kan... Aku je yg tak pernah panggil die ngan Nama tu sbb Aku suke die! Ahaks

Tp bile dah naik darjah 4, tiba2 mendung berarak lesu. Uhuks. Tiba2 aje jejaka idaman Aku mase tu telah digosipkan dgn salah sorg classmate Aku yg bernama ismaliza. Isma memang lawa, cantik n pandai. Aku tak nafikan. Mase tulah Aku terasa diri ini kerdil sgt2. Tapi walau dalam sedih2 tu, admire tetap admire walaupon mase tu die Tgh kapel ngan ismaliza yg glemer kat skolah tu. Huhu. So, sejak tu Aku minat2 dRi jauh jela smpailah abis sekolah rendah. Trus Aku tak igt kat die dh.

Okeh, abis cite sekolah rendah, naik plak keskolah menengah. Aku sekolah menengah yg kesemuanya pempuan tau uols! Jadi, bile dah takde istilah nak admire lelaki, Maka Aku buang tebiat plak admire ngan budak tomboy kat sekolah Aku dulu. hahahha... Yg ni Aku malu lah nak citer. Yang pasti dedulu Aku adelah tersuka kat budak tomboy sorang ni. Sila keji dan muntah ek kalian. Huhu. Die senior Atas Aku. SEbenarnye Mcm nilah....kengkadang Ada kebaikannye jugak
kite ade admire kat org ni tau. Salah satunya kite Akan jadi bersemangat Utk datang ke
sekolah. Itu je sebenarnye. Hahahha.. Siyes... Aku mmg akn jadi rajin Utk kesekolah hokey. Kikikiki... Tp xdelah xcited sgt. Sekadar minat biase2 je. Gile ko nak xcited kat tomboy..i'm. not a lesbian hokey! Huhu.

Then, Cite psl skolah agama plak. Teng teng teng... Bermulalah kesah admire Aku kat sorang
mamat ensem ni. Die senior Aku kat skolah agama tu.Kira Aku darjah 4, dia darjah 5 la. Nama die izhar. Kalau ikutkan die sebaya Aku lahir thn 81 tp mgkin sbb die masuk sekolah agama awal setahun Dari Aku kan. excited jugak Aku admire kat izhar Kali ni. Siang malam terbayang2 la
Kata org...yg ni pon sbenarnye buatkan semangat Aku nak gi sekolah agama menjadi2. Yelah, kalau dulu, Aku memang terknal dgn rasa malas nak ke skolah aggama. Sebabnye sekolah agma belah petang . Bile balik Dari sekolah kebangsaan tu , rasa malas sgt nak gi skolah agama tau tp Dengan ade Nya secret admire... Ianya tidak lagi! Ihiks. Dah mcm iklan pencuci muka lah pulak. But it's true. Sejak Aku admire ngan izhar, Aku terus jadi rajin nak dtg skolah agama hokeh.punye kuat die mempengaruhi Aku! Aku sukakan izhar ni pon sbb tak lain Dan tak bukan adalah sebab yg sama iaitu rupa kot. Sbb Aku rasa die ensem. Ala, zaman2 Muda remaja dulukan hormon terlebih sgt. Mudah sgt syok kat org kan. Die ni pon Aku minat dRi jauh je Dan rupanya izhar ni kawan Baik classmate Aku kat skolah menengah. So, Aku banyaklah korek2 rahsia Ttg diri izhar pd classmate Aku ni... Tp benda yg serupa juga berlaku. Rupanya Izhar ni pon dah ada gf dimana gf nye adalah budak sekolah aku iaitu SIGS girl school kat jb.
Lagi sekali aku kaciwa tahap gabus!

Okeh...sehinggalah suatu hari tu,aku terjumpe dgn sorang lagi lelaki yg aku admire ..kali ni bukan satu sekolah tapi kami dipertemukan di Stadium larkin jb ,dimana masa tu perlawanan Bola Sepak FIFA 1997 diadakan...sekolah aku digandingkan dengan skolah budak yg aku admire ni..Die skolah English College(EC) yg mana kesmuanya lelaki..aku plak sekolah yg kesemuanya perempuan..Aku masa tu form 4 dan die mase tu form 5...nak spm beb!
Actually dedulu sekolah EC ngan SIGS ni glemer ngan "perkapelan"  (kapel)...means, majority bebudak SIGS ada pakwe budak Sekolah EC la..begitu! 
Di stadium ni sekolah kami digandingkan untuk acara sorakan bola sepak FIFA tu..
Tah camne aku boleh plak terberkenan ngan salah sorang  budak EC...Faiz namanya..huhu
Minat aku kat budak ni lain mcm ckit..tak macam minat aku ngan Haryawan mahupon izhar....diorang tu aku minat2x gitu jerk...takdela smpai aku berperasaan sgt..tp dgn Faiz ..totally different! Memang pendek kata aku dah gile bayanglah ngan die ni! smpai terbawak2x kerumah dan ke kelas...aku citer ngan kawan baik aku kat sekolah iaitu Ani(aku ade cite pasal ani kat entry ini)


Dan dalam banyak2x lelaki yg aku admire...die ni yg lain macam ckit....pendek kata yg boleh smpai tahap cintanlaa...Lepas abis  sorakan selama 5 hari kat stadium tu ...aku jadik semakin suke n admire gila2x kat die..maybe muka die yg cute mcm mamat industan tu kot yg buat aku terfikat! ihiks..lagipon die memang ade keturunan pakistan pon...
tp memang aku suke kat die smpai aku selidik diri die dari A smpai Z..aku dapat kan alamat umah die semata2x nak berkenalan ngan die..dasat tak dasat?  Dedulu pakai surat je..mana ade email bagai....
lepas aku bagi die surat nak berkenalan,die pon trima salam perkenalan aku...dan kami menjadi abg dan adik angkat(atas permintaan aku) huhu..bile dikenang balik mcm kelakar n malu pon ade tau! rasa cam tah pape tah!
tp minat punye pasal,aku sanggup buat menda bodoh sume tu okeh.
Lepas die trimaa salam perkenalan..kami kawan cam biasa tp aku plak purak-purak mcm takde pape perahsaan kat die...berlagak spt adikla kekonon..walhal dlm ati..hanya Allah yg tahu..kire..sejak tu, aku dikira sebagai "mencintai dalam diam " la..huhu
dah lama2x kawan,baru aku dpt tahu yg die dulu satu sekolah ngan aku kat sekolah rendah Tanjung Puteri. kire die senior aku setahunlaa.
dan baru aku dapat tahu yg Ismaliza(makwe HAryawan) tadi adalah bekas aweknye jugak mase skolah rendah dulu tp dah clash lepas masuk sekolah menengah...wow!! dua org lelaki yg aku admire menyukai org yg sama! sedihkn? beruntung gadis yg bernama ismaliza tu kan..hmmm

okeh..next..kesah lepas aku dah start masuk alam perkerjaan plak...aku dapat jadi guru sandaran kat salah sebuah skolah johor bahru...biasalah..sebagai manusia,mesti kite ade terminat dan teradmire org yg kite rasa kagum rite? kat sekolah tu aku ter admire salah sorang cikgu lelaki yg dah berkahwin....aku igt lagi,namamnye cikgu Faisal yg berasal dari kelantan...mase tu aku tak peduli die dah kawen ke ape sbb hanya sekadar minat je..tak lebih dari tu....tahlaa..suke cara die..suuke tgok muka kiut die..hiks..nasib baik dah akwen..kalu idak..mau aku ngorat die..ahaha...lagipon cikgu faisal ni baik n kelakar..itu yg aku suke kawan ngan die...smpai ter admire plak..hiks


tapi..apekandaya...jodoh aku adalah tetap dengan suamiku skang...
Yg admire hanya tggal sekadar admire...dan aku pon xtau ape dah jadi ngan smua org yg aku admire tu skang...yg pasti hanya Faiz yg masih aku jumpe dan hubungi smpai skang dan yg pasti die belom berkahwin....huhu...sbb dalam banyak2x org yg aku admire..hanya Faiz yg aku berani berkenalan ko!


oklaa...itu aje utk bebelan hari ni..tetiba tingat pasal nak bukak topik ni pon sbb kat spital tmpat aku keje ni pon aku mcm ter admire kat sorang budak ni..errr...admire je k..tak lebih dari tu pon...die pon dh kawin n aku pon dh kawin...yg pasti aku admire cara die malayani org ..tu je..huuhu..sape suh die melayani aku ngan cara mcm tu? cair mak nok! hahahaha
okeh....chow!
pesanan mama qadida..minat boleh...ngorat jangan! hahahah 

Uploaded with ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!